Графіка - мелодії виразних ліній.

Про матеріал
Презентація до уроку з теми :"Графіка - мелодії виразних ліній". Вона розроблена до матеріалів підручника "Мистецтво" 5 клас , автор Людмила Мосол. Дана презентація допоможе зацікавити учнів і надасть можливість обрати зручну для них форму вивчення матаеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Графіка: мелодії виразних ліній

Номер слайду 2

Засоби виразності графіки: лінія пляма світлотінь

Номер слайду 3

До елементів мови графіки належать точка – найменша за розміром пляма. За допомогою особливої лінії - контуру ,що окреслює зовнішню форму предмета, утворюється силует. Штрихи – це короткі лінії, різні за напрямками. Головне призначення штрихів передавати .

Номер слайду 4

Простеж на прикладі кулі розміщення світла і тіні на круглих предметах.

Номер слайду 5

Лінія як основний засіб виразності графіки буває кривою і прямою, хвилястою і ламаною, товстою і тонкою, ледь окресленою. Вона, як і слово, може «розмовляти», як і мелодія – передавати настрій зображуваного. За допомогою ліній різного характеру можна створити художні образи.

Номер слайду 6

Розглянь графічні портрети. Порівняй засоби виразності.

Номер слайду 7

Яків Гніздовський(1915 – 1985)Видатн(ий український художник – графік родом з Тернопільщини. Більшу частину свого життя працював в США та Канаді. Він створив серію портретів дерев, зокрема химерно покручених. Своїх «моделей» він знаходив у ботанічних садах і парках. Улюбленим образом митця була вівця, яка підкорила світ:її зображення з’явилися на найвідоміших графічних творах Я. Гніздовського.

Номер слайду 8

Розглянь ілюстрації «котика – вусатика».

pptx
Додано
7 листопада 2022
Переглядів
1138
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку