Грим старої людини. Техніка накладання.

Про матеріал
Для вистав, ранків та інших постановок від гримера часто потрібно із молодого актора зробити вікового персонажа. Професійні гримери часто вдаються за допомогою пластичних елементів зі спіненого латексу. Але що робити, якщо у вас не було під рукою нічого подібного? Пропоную два варіанти «старіння» актора за допомогою гриму.
Перегляд файлу

Грим старої людини. Техніка накладання.

Для вистав, ранків та інших постановок від гримера часто потрібно із молодого актора зробити вікового персонажа. Професійні гримери часто вдаються за допомогою пластичних елементів зі спіненого латексу. Але що робити, якщо у вас не було під рукою нічого подібного? Пропоную два варіанти «старіння» актора за допомогою гриму.

Необхідні матеріали: стандартна палітра жирного гриму (або аквагриму), олівець для брів темно-коричневого кольору, пудра темного тону, паперові серветки, лак для волосся, віск для волосся, ватяні палички, набір кистей, пуховка (або шматочок хутра), тальк, поролоновий спонж (або шматочок поролону), вологі серветки, колодій.

І варіант. «Виділення вікових складок та зморшок»

Грим бабусі. Для початку очищаємо обличчя актриси за допомогою лосьйону-тоніку без жирних добавок (не раджу використовувати молочко для зняття макіяжу). Воно має бути сухим і не блискучим. Визначаємо місця природних складок та майбутніх старечих (мімічних) зморшок.

Перший тип складок – носогубні. Просимо актрису посміхнутися, олівцем пунктиром намічаємо два півкола, що йдуть від носа до підборіддя. З'єднуємо пунктир в одну суцільну лінію, намагаємося, щоб вона проходила ближче до  губ, але точно на місця складки.

Другий тип складок - скроневі. Це ті складки, які променями розходяться від куточків очей до скронь, у народі ще називаються «гусячими лапками». Визначити їх можна так само, попросивши акторку посміхнутися чи примружитися. Намічаємо олівцем.

Третій тип складок – міжбрівні. Коли людина насупиться, стануть видні одна поздовжня і дві-три поперечні складки. Відзначаємо їх олівцем.

Четвертий тип складок – лобові. Просимо зобразити подив, чому на лобі з'являються довгі поздовжні складки, по яких проводимо пунктир. Чим вище лінії зростання волосся, тим коротше має бути лінія. Найчастіше міжбровні та лобові складки заважають один одному, перетинаючи. У такому разі можна порадити або вибирати і помічати тільки ті, що не перетинаються, або проекспериментувати та зробити комбінацію перших та останніх. Якщо людину більше старять міжбрівні складки, то робимо акцент на них, якщо лобові, то приділяємо особливу увагу лобу.

Є ще один прийом, який автоматично робить особу старшою. З віком у людей опускається зовнішній куточок ока, і якщо намітити цю тенденцію за допомогою олівця, то можна досягти приголомшливого ефекту. Також можна помітити слізну борозну (це лінія, що йде по діагоналі від внутрішнього куточка ока по щоці) та складки на шиї.

Закінчивши розмітку образу на акторці, оцінюємо, чи вона не перевантажена зморшками. Залиште тільки найнеобхідніші лінії та при беріть непотрібні.

Зморшки, що виходять, виглядають дуже грубо і без нормальної розтушовки не справляють враження. Змочуємо ватну паличку в теплій воді і акуратно проводимо по лініях, намагаючись зробити їх більш м'якими. Необхідно обробити всі намальовані на обличчі лінії.

Тепер обличчя повинно висохнути, щоб перейти до наступного етапу роботи над ним – тіньового опрацювання.

ІІ варіант  «Тіньове опрацювання».

З віком в очах з'являються нові рельєфи, які провокують тіні. Ми помітимо лише чотири області: підборідну, підочну, надочну, вилицьову. Для цього нам знадобляться поролоновий спонж та грим коричневого кольору. Акуратно мокаючи в грим, наносимо його на підборіддя в області нижньої губи, ніби ділячи його на дві частини. Точно таким же рухом наносимо грим на нижнє і верхнє повіки, причому намагаємося на верхньому столітті зробити тон щільнішим, що створить ефект важкого повислого століття. Так само робимо дві плями під вилицями. Це приблизно центр щоки, лише трохи зміщений ближче до вуха. Проводимо корекцію за допомогою ватних паличок та дисків. Краї цих плям повинні плавно сходити нанівець, і якщо ви цього досягли відразу під час гримування, то корекцію робити не слід.

За допомогою кисті з білим гримом або білою тушшю фарбуємо брови та вії, причому намагаємося створити не рівномірний ефект, а ніби рваний, місцями залишаючи природний колір волосся виконавця. Що стосується вій, то білий колір краще наносити лише підкоренево.

Вибираємо тілесний тон на один або два ступені темніші за природний тон акторки і мокаючи поролоновим спонжем рівномірно наносимо грим на все обличчя, але робимо це так, щоб на просвіт було видно всю попередню роботу. Ця процедура вимагає певної вправності та м'якості нанесення тону. Один незручний рух, і доведеться знову малювати зморшку і розмивати її. Після нанесення загального тону припудрюємо обличчя темною пудрою.

Ідеальним варіантом, звичайно ж, був би перука з сивою шевелюрою, але якщо такого з якоїсь причини немає, то цілком можна обійтися і підручними засобами для створення сивини. Для початку наносимо на волосся віск для волосся. Ця процедура трохи зіб'є їх обсяг і дозволить надалі моделювати зачіску. На кінчики пальців наносимо білий грим і руками фарбуємо деякі пасма волосся, намагайтеся не перестаратися, інакше грим стане помітним.

Після закінчення фарбування можна надати зачісці необхідну форму і збризкати лаком, після чого волосся припудрити тальком, особливо прикореневу зону біля лоба та скронь.

Грим дідуся. Цей грим буде об'ємним та багатошаровим. Цього ми досягнемо за рахунок застосування звичайних паперових столових серветок.

1. Очищаємо обличчя актора.

как состарить лицо2. Якщо у вас опинився під рукою професійний гримувальний склад, то можна буде працювати з ним. Для цього дуже тонким пензлем він наноситься на місця вказаних вище мімічних зморшок. Після його висихання достатньо нанести загальний тон, який буде темніший за природний тон актора і перейти до волосся.

Інший спосіб передбачає використання звичайних паперових серветок. Для гриму підійдуть лише білі однотонні (без малюнка) паперові серветки. Нариваємо серветки на невеликі (5 х 5) нерівні шматочки. Теплою водою розмочуємо їх та акуратно наносимо на обличчя. Покриваємо тільки нерухомі частини обличчя: лоб (намагаючись не зачепити брови і повіки), вилиці, підборіддя (не зачіпаючи губи) і ніс (за допомогою серветок його можна зробити товстішим і рихлішим, ніж у актора, а також створити ефект обвислого носа, для чого основні шари нарощуються на кінчик носа). Схема накладання шарів серветок показано на рис. б. Не варто захоплюватися, роблячи грим максимально об'ємним, достатньо 3-4 шарів. Не чекаючи повного висихання, збризкуємо шари лаком для волосся, цим фіксуючи їх. У процесі накладки мокрі серветки повинні морщитись, що створить додаткову фактуру гриму, необхідну образу. Підсушити можна за допомогою фена.

3. Після того як верхній шар серветок підсохне, беремося за тонування. Поверх накладки, що вийшла на обличчі, наносимо основний тон, намагаючись зрівняти серветки зі шкірою.

4. Проводимо стрілку від зовнішнього куточка ока донизу, за рахунок чого візуально опускаємо його. Дублюємо носогубні складки за допомогою коричневого олівця для брів. Навколо губ малюємо сіточку з дрібних променями, що розходяться, зморшок.

5. Брови і вії, як і в жіночому варіанті гриму, нерівномірно забарвлюємо в білий колір (можна змішати на палітрі білий і чорний грим і працювати сірою масою, що вийшла).

6. Коричневим гримом проробляємо область навколо очей, район вилиць, підборіддя, також можна пройтися навколо губ, особливу увагу приділяючи їх куточкам.

7. Наносимо загальний тон, намагаючись приховати всі стики та шви, але так, щоб вся контурна та тональна частина гриму просвічувала через нього. Це робиться поролоновим спонжем макаючими рухами. Щоб робота вийшла максимально акуратною, не треба намагатися одразу надати підсумковий результат загальним тоном. Потрібно набирати щільність поступово. Після нанесення загального тону, обличчя припудрюється пудрою темного тону.

8. Волосся для чоловічого гриму робляться за тим самим принципом, що й для жіночого. Слід особливу увагу приділити скроневим зонам, тому що у чоловіків вони сивіють насамперед. Волосся припудрюємо тальком.

 

docx
Додано
10 лютого 2022
Переглядів
1401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку