Групування, перекид вперед, та назад

Про матеріал
Групування – дуже зігнуте положення тіла вперед у всіх суглобах, в якому ноги притиснуті до тулуба. 1. Групування з положення сидячи – з сіда зігнути спину і ноги, розвести коліна нарізно, взятися руками за середину гомілки і притягнути ноги до тулуба, підборіддя притиснути до грудей, а лікті притиснути до тулуба. 2. Те ж, з положення присіду. 3. Те ж, з положення лежачи. 4. Виконати групування повільно (на два, чотири рахунки) і швидко (по сигналу). Перекид уперед Перекид уперед – рух тіла вперед з повним обертом, з послідовним доторканням плечима і спиною до підлоги. Перекид вперед виконується з упору присівши – потрібно поставити руки вперед на 30-40 см від носків ніг і спираючись на руки, розігнути ноги (поштовх). Згинаючи руки і опускаючи голову на груди, м’яко перекочуючись через потилицю, шию і лопатки, швидко згрупуватися і зробити перекат вперед, приходячи в положення упору присівши. Послідовність навчання: 1. З упору лежачи – згинання і розгинання рук. 2. Сидячи на полу, нахил тулуба вперед, лобом торкнутись ніг. 3. Сидячи на п’ятках, нахил вперед: лобом торкнутись колін. 4. Сидячи на підлозі, групування. 5. З положення сидячи на підлозі в групуванні, перекат назад і повернення у В.П. 6. З упору присівши перекат назад в групуванні і повернення у В.П. 7. З упору стоячи ноги нарізно, перекид вперед в сід у групуванні. 8. З упору стоячи ноги нарізно, перекид вперед в упор присівши. 9. З упору присівши, перекид вперед. Два перекиди вперед Після першого перекиду вперед, який виконується енергійніше, ніж звичайно, поставити руки на гімнастичний мат і не затримуючись виконати другий перекид вперед. Перекид назад З упору присівши (руки попереду ступенів ніг на відстані 15-30 см) виконати перекат назад у групуванні, поставити руки на підлогу на рівні голови (пальці до плечей) та випрямляючи руки, перевернутися через голову (не розгинаючи ніг), прийти в упор присівши. 1. З упору присівши, перекат назад в групуванні до торкання лопатками і потилицею підлоги – руки біля голови, пальцями до плечей. 2. Те ж, але спробувати, спираючись на руки, ногами дістати підлоги за головою.
Перегляд файлу

Групування – дуже зігнуте положення тіла вперед у всіх суглобах, в якому ноги притиснуті до тулуба.

  1. Групування з положення сидячи – з сіда зігнути спину і ноги, розвести коліна нарізно, взятися руками за середину гомілки і притягнути ноги до тулуба, підборіддя притиснути до грудей, а лікті притиснути до тулуба.
  2. Те ж, з положення присіду.

Те ж, з положення лежачи.

       

 4. Виконати групування повільно (на два, чотири рахунки) і швидко (по      сигналу).

 

Перекид уперед 

Перекид уперед – рух тіла вперед з повним обертом, з послідовним доторканням плечима і спиною до підлоги. Перекид вперед виконується з упору присівши – потрібно поставити руки вперед на 30-40 см від носків ніг і спираючись на руки, розігнути ноги (поштовх). Згинаючи руки і опускаючи голову на груди, м’яко перекочуючись через потилицю, шию і лопатки, швидко згрупуватися і зробити перекат вперед, приходячи в положення упору присівши.

 

 

Послідовність навчання:

  1. З упору лежачи – згинання і розгинання рук.
  2. Сидячи на полу, нахил тулуба вперед, лобом торкнутись ніг.
  3. Сидячи на п’ятках, нахил вперед: лобом торкнутись колін.
  4. Сидячи на підлозі, групування.
  5. З положення сидячи на підлозі в групуванні, перекат назад і повернення у В.П.
  6. З упору присівши перекат назад в групуванні і повернення у В.П.
  7. З упору стоячи ноги нарізно, перекид вперед в сід у групуванні.
  8. З упору стоячи ноги нарізно, перекид вперед в упор присівши.
  9. З упору присівши, перекид вперед.

   

 

 

 Два перекиди вперед

     Після першого перекиду вперед, який виконується енергійніше, ніж звичайно,          поставити руки на гімнастичний мат і не затримуючись виконати другий перекид          вперед.

     Перекид назад

 З упору присівши (руки попереду ступенів ніг на відстані 15-30 см) виконати   перекат назад у групуванні, поставити руки на підлогу на рівні голови (пальці до  плечей) та випрямляючи руки, перевернутися через голову (не розгинаючи ніг),  прийти в упор присівши.    

  1. З упору присівши, перекат назад в групуванні до торкання лопатками і потилицею підлоги – руки біля голови, пальцями до плечей.
  2. Те ж, але спробувати, спираючись на руки, ногами дістати підлоги за головою.

     

 

1

 

doc
Додано
20 січня 2021
Переглядів
3044
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку