Характеристика Марусі Богуславки

Про матеріал
Характеристика Марусі Богуславки. Маруся Богуславка ― дівчина, яка потрапила в полон до загарбників, стала дружиною турецького пана. Вона символізує тих, хто залишає Україну не за власним бажанням, але все ще має міцний зв’язок із землею своїх предків. Маруся випустила в’язнів, які пробули в неволі 30 років у день найбільшого християнського свята — Великодня. Це свідчить про те, що вона не втратила зв’язку з Батьківщиною.
Перегляд файлу
  1. Головна героїня” Думи про Марусю Богуславку

Образ Марусі Богуславки –  це не історична особа узагальнений образ жінки-полонянки, яка, потрапивши в турецьку неволю і ставши дружиною турецького султана, не забуває рідної землі і намагається хоч щось корисне зробити для неї. Не маючи змоги повернутися в Україну, вона допомагає невільникам-козакам зробити це.

  1. Турецька бранка Маруся Богуславка
  1. Туга за рідним краєм

Хоч вона стала дружиною султана, але  не забула своєї вітчизни, народу і прагне врятувати козаків-невільників. Звідси благородні риси і вчинки героїні. Маруся Богуславка не осуджується в думі, хоч вона і «потурчилась, побусурманилась».

  1. Внутрішня боротьба між любов’ю до Вітчизни та коханням чоловіка

Маруся дотримала свого слова — вона визволила козаків з неволі, хоч сама з ними не захотіла тікати в рідну землю, і не могла вже залишити чужої країни. Вона просить козаків передати батькам, щоб не збирали грошей для її викупу, бо вона вже додому не повернеться. Трагедія Марусі в тому, що вона, ставши жінкою турецького хана, не забула батьків своїх, свого рідного краю. Патріотичні почуття десь глибоко озиваються в її серці, і вона відважується на дуже ризикований крок: визволяє своїх земляків-невольників.

  1. Героїчний подвиг в ім’я Батьківщини

Маруся відважується на дуже ризикований крок: визволяє своїх земляків-невольників. ЇЇ вчинок свідчить про її велику любов до рідної землі, до українського народу.

  1. Маруся Богуславка уособлення високих патріотичних почуттів

Маруся символізує високі патріотичні почуття та безсмертну любов до України.

lll.  Моє ставлення до Марусі

Я вважаю, що Маруся справжня героїня та патріотка своєї Батьківщини. Вона, ризикуючи своїм життям випускає на волю 700 козаків, для цього треба бути по-справжньому сміливою. Маруся могла б втекти разом з козаками, але вона не може зрадити чоловіка та кинути дітей. Вона зробила  для свого народу все, що в її силах. А ще вона турбується про своїх батьків.

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Yasko Ilya
Додано
24 листопада 2023
Переглядів
316
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку