Хімічні реакції у природі.

Про матеріал
Матеріал рекомендований для використання як на уроках хімії так і додаткових заняттях з поглиблення знань з предмету. Проектна робота 7 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хімічні явища у природі

Номер слайду 2

- явище, при якому утворюються нові речовини. З точки ж зору хімії це не що інше, як хімічна реакція. Хімічні явища. Під час хімічних явищ руйнуються тільки молекули, а атоми залишаються незмінними, вони тільки перегруповуються.

Номер слайду 3

ХАРАКТЕРНІ ОЗНАКИ ХІМІЧНОЇ РЕАКЦІЇ :в ході реакції може випасти осад;може змінитися колір речовини;наслідком протікання реакції може стати виділення газу;може бути виділена або поглинута теплота;також реакція може супроводжуватися виділенням світла.

Номер слайду 4

Приклади хімічних явищ в природі Фотосинтез та дихання. Утворення озону. Горіння Бродіння

Номер слайду 5

фотосинтездихання. Фотосинтез та дихання. Це процес, під час якого рослини поглинають вуглекислий газ з атмосфери і під впливом сонячного світла виробляють кисень. це теж хімічне явище. Ми вдихаємо вироблений рослинами кисень, а видихаємо вуглекислий газ.

Номер слайду 6

У грозу під впливом блискавок частина молекул кисню розпадається на атоми, молекулярний і атомарний кисень з’єднуються, і утворюється О3. УТВОРЕННЯ ОЗОНУ

Номер слайду 7

З хімічної точки зору горіння – це окислювальна реакція, яка протікає з дуже великою швидкістю. Крім того, в процесі горіння виділяється велика кількість теплоти і світла, а також газу. А при дуже-дуже високій швидкості реакції може статися вибух. Горіння

Номер слайду 8

бродіннябродіннябіохімічний процес ферментації, при якому цукри, такі як глюкоза і фруктоза, розкладаються під дією ферментів з виділенням енергії і утворенням етилового спирту та вуглекислого газу. При молочно-кислому бродінні кінцевим продуктом виступає молочна кислота.

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Презентації
Додано
30 березня
Переглядів
63
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку