Художні образи в мультфільмах. Мультфільми, створені за мотивами інструментальної та вокальної музики. А. Салогуб «Барвінкова країна» . Мистецтво 4 клас НУШ

Про матеріал
Матеріал підготовлений до підручника Л.Кондратової. Мистецтво 4 клас НУШ допоможе в проведенні уроку з музичного мистецтва в 4 класі НУШ під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Художні образи в мультфільмах. Мультфільми, створені за мотивами інструментальної та вокальної музики. А. Салогуб «Барвінкова країна» с. 134-135

Номер слайду 2

ВІТАННЯ

Номер слайду 3

- Пригадай, що таке анімація і на які види її поділяють. Аніма́ція (фр. animation — оживлення)— вид кіномистецтва, твори якого створюються шляхом знімання послідовних фаз руху намальованих або об'ємних об'єктів. Ці твори називають анімаційними або мультиплікаційними фільмами (мультфільмами)

Номер слайду 4

Графічна анімація

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Художні образи анімаційних стрічок вражають розмаїттям: казкові, ліричні, фантастичні, гумористичні, сатиричні та багато інших. - Розглянемо кадри з мультфільмів

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Добери слова, якими можна описати створені митцями художні образи.

Номер слайду 10

Часто образами для мультфільмів стають відомі музичні твори. - Які мультфільми, створені за мотивами інструментальної або вокальної музики, ви бачили?- Назвіть авторів цих музичних творів. Мультфільм «Маленька нічна серенада» (за мотивами однойменного твору В. А. Моцарта)- Які образи втілені в цьому мультфільмі?- Як музика допомагає їх розкрити? Музичне оформлення мультфільму, окрім композитора, забезпечують звукорежисер та актори, які озвучують персонажів.

Номер слайду 11

Звукорежисер — людина, яка займається створенням звукових образів, підбором звукового ряду, музичного супроводу Одним із обов'язків звукорежисера є озвучення мультфільму. До цієї творчої діяльності часто залучають відомих акторів, співаків і навіть спортсменів.

Номер слайду 12

У музичних фільмах і комедійних фільмах-мюзиклах ключову роль відіграє музичне оформлення. Уривок із дитячого комедійного фільму-мюзиклу «Трубач» (реж. А. Матешко, композитор В. Назаров, 2014)Уривки з мультфільму «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила»(реж. О. Маламуж, 2017)- Голоси яких українських зірок тобі вдалося розпізнати?- Переконайся у правильності своїх здогадок, переглянувши наступний відеоролик. 

Номер слайду 13

У музичних фільмах і комедійних фільмах-мюзиклах ключову роль відіграє музичне оформлення. Уривок із дитячого комедійного фільму-мюзиклу «Трубач» (реж. А. Матешко, композитор В. Назаров, 2014)Відеоролик про десятьох вітчизняних зірок, які озвучили мультфільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила»

Номер слайду 14

Уривки з мультфільмів, побудованих за сюжетами українських народних пісень

Номер слайду 15

Уривки з мультфільмів, побудованих за сюжетами українських народних пісень

Номер слайду 16

Уривки з мультфільмів, побудованих за сюжетами українських народних пісень- Чим особливі ці мультфільми?- Яку роль у створенні художніх образів відіграє пісня?

Номер слайду 17

А. Салогуба «Барвінкова країна»

Номер слайду 18

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 4 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
31 січня
Переглядів
122
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку