Ігри з подвійним обличчям

Про матеріал
У соцмережах з’явилися групи, в яких кваліфіковані психологи доводять дітей до самогубства, про це повідомляє департамент кіберполіції Національної поліції України. Зараз поліцейські з різних регіонів країни повідомляють про вдалі заходи із запобігання таким випадкам та закликають батьків бути уважнішими до своїх дітей. Психологи ж наполягають на тому, що суїцидальні настрої притаманні підліткам, особливо зі все більшим зануренням у віртуальний комп’ютерний світ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України. Департамент освіти і науки Одеської облдержадміністраціїІзмаїльське районне наукове товариство учнів Відділення: хімії і біології Секція: медицина Роботу виконав: Іванов Олександр Іванович учень 9-Б класу Орлівської ЗОШ, Ізмаїльського району ,Одеської області Науковий керівник: Пінтіліє Людмила Юріївна, вчитель інформатики та хімії Орлівської ЗОШ, Ізмаїльського району , Одеської областіРені – 2020Ігри з «подвійним обличчям»

Номер слайду 2

Ігри з «подвійним обличчям».

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Що таке координовані ігри?Координація - це діяльність, спрямована на узгодження, упорядкування дій у керованій системі, приведення їх у відповідність з поставленою метою. Координація являє собою функцію управління, яка здійснює інформаційний обмін і має на меті розподілити діяльність в часі, забезпечити взаємодію різних учасників загального процесу в інтересах виконання поставлених цілей.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

«Біжи або помри»

Номер слайду 12

«Руфінг»

Номер слайду 13

«Космічний ковбой»

Номер слайду 14

«Шопліфтинг»

Номер слайду 15

«Вогняний челендж»

Номер слайду 16

«Виклик стрибка»

Номер слайду 17

«МОМО»

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Тенденції

Номер слайду 20

Чим притягує підлітків «групи смерті»Данні групи розраховані на дітей, які проходять період становлення – 13-14 років, вони намагаються довести, що чогось варті. А з «того боку» працюють дуже класні психологи. Причини зацікавленості підлітків до «груп смерті»: У дітей в такому віці відсутня критика і життєвий досвід.Їх легко спокусити таємничістю, альтернативними групами, спілкування в мережі Інтернет. Підлітки залучаються до гри, як в життя, і в життя, як у гру. Сприймають ігрові моменти, як в альтернативну реальність. Притягують ігри, побудовані на таємниці, на сильних емоціях. Нерозуміння з боку оточуючих. Цькування в реальному житті. Недовіра до дорослих, батьків.

Номер слайду 21

Рекомендації психологів• Формуйте інтереси поза інтернетом.• Розмовляйте про життя і про ігри також. І в цій розмові про життя, небезпеки, проблеми, свою долю, свій шлях, про ігри, спільноти, небезпеки в іграх, зв'язок з життям - ви дізнаєтесь потрібну вам інформацію.• Не питайте «чи знаєш ти таку-то гру», спитайте «а чи хтось розповідав тобі про ігри, які не тільки на екрані відбуваються, а виходять за межі, в реальному житті щось треба робити, і що ти думаєш про це?».• Не кажіть: «ти ж мені зразу скажи, якщо хтось таке буде пропонувати», а скажіть «а що ти зробиш, якщо тобі таке запропонує хтось?» Начебто те саме, але трохи інакше.

Номер слайду 22

Рекомендації кіберполіції України. Батьки відповідають за життя дитини, мабуть, скоро і кібернедогляд теж з’явиться як новітнє поняття. Сьогодні вже ввели в обов'язки батьків забезпечення права дитини на вільне від екранів середовище життя. Це відповідальність батьків. Безпека дитини - це відповідальність батьків, хоч і в кіберсередовищі. Але часто цілком відповідальні батьки не знають, як діяти, щоб убезпечити від таких ризиків. Найкращий шлях профілактики смертельних квестів  1) розвиток інтересів дитини поза інтернетом, в реальності; 2) збереження довіри у стосунках, контакту, для того, щоб дитина бачила в батьках джерело допомоги в складнощах і зверталася. Що дитині подобається? Наскільки вона має сталий інтерес? Якщо не має, то скільки ви зробили пропозицій спробувати щось нове, і ще раз, і ще раз?Це не обов'язково нові гуртки чи щось організоване. Це може бути будь-яка справа, що робиться разом (приготування їжі, наведення чистоти і краси в оселі, підготовка подарунків, спільний перегляд фільмів чи читання книги) з розмовою про відчуття, думки, здобутки, які віднайдено в цій справі, побільше гумору і веселощів.

Номер слайду 23

Анкетування. Опитування старшокласників в нашій школі.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Висновок. Безсумнівно, в наш час без інтернету неможливо, так само неможливо навіть уявити собі, що немає комп'ютерних ігор.Інтернет потрібна річ, але тільки в тому випадку якщо їм не захоплюватися і не зловживати. Щомісяця з’являються нові ігри і кожна з них створення з метою залучити більше підлітків. Координовані ігри – це ігри з метою доведення до суїциду, небезпечні ігри, які писихологічно прив’язують підлітків. Я вважаю, батькі і близьке оточення повинно бути уважним до підлітків, мати довірливі відносини, бути підтримкою. У дослідженні наведені приклади, найвідоміших координованих ігор, їх методи впливу. Наведені рекомендації спеціалістів, щодо запобігання та попередження вступу до «груп смерті». На основі дослідженої інформації створено соціальний відеоролик. Таким чином, гіпотеза мого дослідження підтвердилася, якщо розкрити реальну мету інтернет координованих ігор та показати наслідки виконання завдань гри, то можна відбити бажання у підлітків зіграти у такі ігри.

pptx
Додано
26 грудня 2020
Переглядів
584
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку