Ігри з водою для молодшої групи

Про матеріал
Учити дітей виявляти інтерес до невідомого у навколишньому середовищі; робити припущення та гіпотези. Заохочувати інтерес до спостережень і відкриттів у природі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІГРИ З ВОДОЮ ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ ІНГУЛЕЦЬКОЇ РАЙОННОЇ У МІСТІ РАДИ КОМУНАЛЬНИЙ КОМБІНОВАНИЙ ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД № 101 м. Кривий Ріг 2016 р

Номер слайду 2

Вижми губку (для молодшого віку) Необхідний інвентар: дві ємкості, поролонова губка Одну ємкість наповнюєте водою. Покажіть дитині як за допомогою губки перенести воду з однієї ємкості в другу. Гра розвиває дрібну моторику Кораблики (для молодшого віку) Необхідний інвентар: таз з водою,папір. Налийте в таз невелику кількість води. Покажіть дитині як можна кидати невеликі клапті паперу, подуйте на них. Дитина повторить ваші дії. Гра сприяє розвитку дрібної моторики та артикуляційного апарату.

Номер слайду 3

Кульки в воді (для молодшого віку) Необхідний інвентар: дві ємкості, декілька тенісних кульок, ситечко з ручкою. Одна ємкість заповнюється водою,з якої дитині пропонується виловити кульки ситечком у другу ємкість. Дитина помічає, що з ситечка вода виливається,а кульки не тонуть у водіГра розвиває дрібну моторику Дощик (для молодшого віку) Необхідний інвентар: лійка. Помістіть в ємкість дрібні іграшки. дитина лійкою поливає їх. згадуючи вивчені віршики про дощик. Після «дощика» запропонуйте дитині витерти іграшки серветкою. Гра сприяє розвитку мовлення дитини.

Номер слайду 4

Переллємо воду ложкою (для молодшого віку) Необхідний інвентар: Дві склянки (одна з водою),чайна ложка,столова ложка. Запропонуйте дитині перелити воду з однієї склянки в другу ложками. Гра розвиває дрібну моторику,закріпляє поняття порожній, повний. Наллємо,виллємо. (для молодшого віку) Необхідний інвентар:Ємкість з водою, дві склянки різного об’ємуЄмкість заповнюється водою,з якої дитині пропонується набрати воду склянкою та перелити її в іншу. Гра розвиває координацію рухів,розширює поняття про властивості предметів.

Номер слайду 5

Через сито (для молодшого віку)Необхідний інвентар: склянка,сито . Запропонуйте дитині лити воду з склянки через сито в таз. Поясніть малюку, чому вода утікає. За допомогою гри дитина пізнає призначення та властивості предметів. Тоне, плаває (для молодшого віку) Необхідний інвентар: ємкість з водою,різні дрібні предмети,які плавають та тонуть. Запропонуйте дитині кинути в ємкість з водою різні предмети: камінці, гудзики, клапті тканини і т.д. Гра розвиває дрібну моторику,закріпляє поняття класифікації, визначає властивості предметів.

Номер слайду 6

Поливаємо квіти (для молодшого віку віку) Необхідний інвентар: лійка з водою. Запропонуйте дитині полити квіти на клумбі. Поясніть, що квіти,кущі люблять пити воду. Зверніть її увагу на те, що полита земля стає темнішого кольору. Роздивляйтеся краплинки води на листочках квітів. Нагадайте,що крапельки води схожі на дощик. Гра сприяє розвитку фантазії,дрібної моторики, Дитина вивчає властивості та призначенням предметів, знайомиться з світом рослин.

Номер слайду 7

Презентацію підготувала вихователь ККДНЗ № 101 ЗАДОРОЖНЯ ВІТА СЕРГІЇВНАДякую за увагу!

Номер слайду 8

Интернет – ресурсы:http://static.playcast.ru/uploads/2013/11/28/6684998.png бабочкиhttp://www.accentart.ru/images/phocagallery/Trafaret/thumbs/phoca_thumb_l_B-091.jpgбордюр для создания рамочкиhttp://s1.pic4you.ru/allimage/y2013/01-08/12216/2936542.png бабочки и мыльные пузыри

pptx
Додано
25 лютого 2019
Переглядів
6906
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку