Інфографіка - світ рослин

Про матеріал
Інфографіка - це графічне візуальне подання інформації, даних або знань, призначених для швидкого та чіткого відображення комплексної інформації. Вона може покращити сприйняття інформації, використовуючи графічні матеріали для того, щоб підвищити можливості зорової системи людини бачити моделі і тенденції. Процес створення інфографіки можна розглядати як візуалізацію даних, створення інформаційних схем та моделей подання інформації
Перегляд файлу

 

 

 

Інфографіка

це графічне візуальне подання інформації, даних або знань, призначених для швидкого та чіткого відображення комплексної інформації. Вона може покращити сприйняття інформації, використовуючи графічні матеріали для того, щоб підвищити можливості зорової системи людини бачити моделі і тенденції. Процес створення інфографіки можна розглядати як візуалізацію даних, створення інформаційних схем та моделей подання інформації.

Зробити інфографіку своїми руками може кожен - бути дизайнером або художником зовсім необов'язково. Для цього зараз придумали багато корисних сервісів. Але для початку потрібно зробити декілька підготовчих кроків.

1. Визначитися з темою вашої інфографіки та її призначенням.

Що це буде? Просто цікаві факти, статистика, порівняння, пояснення поняття, схема роботи, структура предмета? Навіщо це потрібно? Щоб запам'ятати, зрозуміти, здивувати, змусити що-небудь зробити? Кому це призначено?

2. Подумайте, як це можна зобразити графічно.

Дайте собі півгодини-годину на те, щоб придумати якомога більше варіантів подачі інформації. Не бійтеся підходити до цього нестандартно, використовувати порівняння, метафори, паралелі. Запишіть всі можливі способи, що не чіпляйтеся за щось одне.

3. Вивчіть вже готові роботи інших людей.

Тепер, коли ви виплеснули на папір всі свої ідеї, саме час підживитися чужими. Подивіться на те, що вже робили до вас. Може бути, це змусить вас відмовитися від якогось банального ходу і подивитися на ваші ідеї з іншого боку.

Створювати інфографіку можна на наступних сайтах:

https://www.easel.ly/

https://piktochart.com/formats/infographics/

https://venngage.com/

https://www.canva.com/


Практична робота

  1. Перейти на сайт за посиланням - https://www.canva.com/
  2. У рядку пошуку написати – інфографіка рослини

  1. Обрати шаблон, який сподобався
  2. Почати редагування

  1. Кінцевий результат має такий вигляд.


Виконати вправи на закріплення матеріалу:

Сортування за групами - https://wordwall.net/uk/resource/29059847

 

Вікторина Етапи вирощування рослин - https://wordwall.net/uk/resource/29060608

Складання пазлів - https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=1605f02a20b4

 

docx
Додано
26 червня 2023
Переглядів
377
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку