Інфографіка: "5 ніколи для батьків"

Про матеріал
Даний матеріал, оформлений у вигляді інфографіки, допоможе батькам знайти спільну мову з дітьми та навчитися більше довіряти своїй дитині.
Перегляд файлу

5 ніколи для батьків в соцмережах

 

1.) НІКОЛИ НЕ  ОБРАЖАТИСЯ, ЯКЩО

ДИТИНА ВАС ЗАБЛОКУВАЛА

Ще років 10 тому вважалося нормальним і навіть модним коментувати та лайкати членів родини. Нині ж утричі менше випадків, коли діти і батьки стають френдами. Відчути себе розкутими (у розумних межах) та дорослими в підлітковій інтернеткомпанії син чи донька можуть лише без пильного батьківського ока.

2.) НІКОЛИ НЕ ОПИСУЙТЕ, НАВІТЬ ЗАВУАЛЬОВАНО, КОНФЛІКТИ З ДІТЬМИ

Інколи дорослі справді відводять душу в інтернеті, наївно вважаючи, що до синів і доньок це не дійде. Про варіант, коли прямим текстом пишуть про скандали з дітьми, варто взагалі забути. Адже з часом ваші стосунки зміняться, а негатив залишиться (його могли копіювати і рознести по всьому інтернету).

3.) НІКОЛИ НЕ ЗАВОДЬТЕ ФЕЙКОВІ АКАУНТИ, ЩОБ «ПЕРЕВІРИТИ»

Існує різновид батьків-Шерлоків, які прагнуть розвідати все про життя дитини потайки. Вони заводять «запасні» сторінки в соцмережах з вигаданими іменами, нерідко вказують такий самий, як у дитини, вік. А потім збирають «досьє».

4.) НІКОЛИ НЕ ЗНІМАЙТЕ ТА НЕ ВИКЛАДАЙТЕ «ШЕЙМ ВІДЕО»

Популярне нині за кордоном shame video в перекладі означає — «відео, що присоромлює». Інтернет — не місце для виховання та покарань. Тож повчання теж залиште для офлайну, а всі відомі вам нюанси, які можуть скомпрометувати дитину, не згадуйте навіть у запалі під час інтернет-дискусії.

5.) НІКОЛИ НЕ ПИШІТЬ ВІД ІМЕНІ ДІТЕЙ

Нині зростає перше покоління людей, дитинство яких минуло при соцмережах.«Навіщо ви викладали так багато приватного?» — зазвичай питають вони в батьків. Звісно, дитячі фото можна викласти заднім числом. А ось записи тат і мам — комусь «компромат», а комусь — цінні спогади про дитинство.

РОЗПОВІДАЄ ДИТЯЧИЙ ПСИХОЛОГ ОЛЕНА ШАМРАЙ.

pdf
Пов’язані теми
Інформатика, Виховна робота
Додано
24 січня 2020
Переглядів
469
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку