Інфографіка. Практична робота

Про матеріал
Інфографіка Практична робота Робота за комп’ютером Інструктаж з БЖД Використовуючи сайт www.easel.ly, створіть інфографіку на одну із поданих тем:«Корисні продукти для школярів» «5 цікавих фактів про Windows» «День безпечного Інтернету» Після закінчення, інфографіку завантажте на ПК і покажіть вчителю. Також можете запропонувати і власну тему інфографіки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учитель інформатики. Соколівського опорного ЗЗСО І – ІІІ ступенів. Жашківської міської ради. Подолян Олег Миколайович

Номер слайду 2

Інфографіка

Номер слайду 3

Пригадаймо«Властивості інформації» охарактеризуйте їх

Номер слайду 4

Інформаційна графіка або інфографіка — це графічне візуальне подання інформації, даних або знань, призначених для швидкого та чіткого відображення комплексної інформації. Застосовувати її можна, де завгодно: для навчання, для ілюстрації журналістського матеріалу, в статистичному звіті на банерах, плакатах, приміняти в презентаціях і т.д.Інфографіка допомагає структурувати великі обсяги інформації, а також більш наочно показує співвідношення предметів за різними параметрами і демонструє тенденції.

Номер слайду 5

Приклади інфографіки

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Змістовність. Сенс. Легкість усвідомлення. Алегоричність. Що лежить в основі кожної гарної інфографіки?

Номер слайду 9

Основні принципи створення інфографіки:скласти планзібрати інформаціюпідібрати аргументизробіти висновкиспочатку намалювати схематично на паперівибрати методи для представлення інформації (графіки, діаграми, схеми).

Номер слайду 10

Робота над дизайном: використовуйте знаки покажчики графічні ефекти геометричні фігури схеми таблиці

Номер слайду 11

Для створення власної інфографіки необхідно: Визначитися з темою інфографіки та її призначенням;Уявити, як це можна зробити графічно;Схематично зобразити інфографіку на папері;Підготувати всі дані, які потрібно відобразити ;Приступайте до оформлення візуалізації.

Номер слайду 12

Для створення власної інфографіки можна використати безкоштовні онлайн - сервіси:

Номер слайду 13

Типи інфографіки

Номер слайду 14

Інфографіка-інструкція За допомогою цього типу можна відобразити послідовність дій для пояснення якого - небудь процесу або з метою навчання чому - небудь. Викласти весь масив інформації допомагають символьні схеми або графічні зображення. У будь-якого роду інструкціях цей тип використовується досить широко.

Номер слайду 15

Динамічна інфографіка. Цей вид призначений відобразити динаміку процесу або розвитку. Найчастіше її використовують для того, щоб візуалізувати соціальні або економічні показники.

Номер слайду 16

Статична інфографіка Як робити наочними числові дані та наукові факти, а також їх взаємозв'язок відносно один одного? Скласти статичну інфографіку. Як правило, вони мають вигляд графіків, схем, діаграм та інших простих форм.

Номер слайду 17

ВідеоінфографікаЄ однією з останніх сучасних тенденцій в напрямку інфографіки, що допомагає наочно представити складну багаторівневу інформацію глядачеві. Вона може поєднувати в собі практично все розмаїття напрямів візуалізації даних, закріплюючи їх у свідомості людини завдяки їх зачитування. Відеоінфографіка – новий тренд, що набирає обертів

Номер слайду 18

Правила створення інфографіки: Необхідно, щоб в інфографіці переважали великі, цілісні і однотонні елементи. Краще уникати елементів, які не несуть ніякої інформації, а служать лише для прикраси – вони можуть ввести читача в оману. У зображенні повинен бути «якір» – це такий елемент інфографіки, який зробить її помітною і зрозумілою. Краще обмежити свою палітру, так як різноманіття кольорів може збити читача з пантелику і не давати зосередитися на якомусь одному елементі.

Номер слайду 19

Практична робота. Робота за комп’ютером Інструктаж з БЖДВикористовуючи сайт www.easel.ly, створіть інфографіку на одну із поданих тем:«Корисні продукти для школярів»«5 цікавих фактів про Windows»«День безпечного Інтернету»Після закінчення, інфографіку завантажте на ПК і покажіть вчителю. Також можете запропонувати і власну тему інфографіки.

Номер слайду 20

Рефлексія Вправа, продовжи речення…Сьогодні на уроці мені сподобалося…Сьогодні я запам’ятав(ла)….Інфографіка – це…Чотири умови для створення гарної інфографіки, а саме….

Номер слайду 21

Домашнє завдання: Опрацювати параграф 11(2,5) Творче завдання: у зошиті, методом інфографіки зобразити здоровий спосіб життя або використати один із онлайн – сервісів.

pptx
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
5272
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку