Інформаційна хвилина "Коронавірус"

Про матеріал
Інформаційна хвилинка про коронавірус : шляхи передачі, рекомендації щодо уникнення зараження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Коронавірус

Номер слайду 2

Що це за вірус та звідки він пішов? Коронавіруси – це велика родина вірусів, які можуть спричиняти як легкі захворювання типу застуди, так і серйозні, як, наприклад, атипова пневмонія.Їхнім природним резервуаром є тварини. Коронавіруси також часто мутують і швидко змінюються.

Номер слайду 3

Такі коронавіруси вперше були ідентифіковані в середині 1960-х років. Разом з новим штамом коронавірусу, який зараз активно поширюється в Китаї та інших країнах, їх існує вже сім. Новий штам коронавірусу поки відомий під назвою 2019-n. COV. Спалах пневмонії, викликаної цим досі невідомим збудником, зафіксували в китайському місті Ухань у грудні 2019 року.

Номер слайду 4

Науковці припускають, що це вірус тієї самої родини, що і той, який спровокував епідемію атипової пневмонії в Китаї десять років тому. Ймовірно, розповсюдження почалося із місцевого ринку морепродуктів, де також продавали живих тварин.

Номер слайду 5

Які симптоми захворювання?-лихоманка-кашель-ускладнене дихання. Може бути: діарея, тошнота, розлади шлунку. В організації охорони здоров»я важають, що симптоми коронавірусу можуть з'явитися якнайраніше через 2 дні, найпізніше –  через 14. Тобто людина може бути вже два тижні заражена коронавірусом, але не підозрювати про небезпеку. Хвороба викликає ураження легень і пневмонію. Більш легкі випадки можуть нагадувати грип або застуду.

Номер слайду 6

Шляхи передачіВчені вважають, що вірус в основному передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. 

Номер слайду 7

Як запобігти захворюванню і чи існує лікування?Рекомендації, що робити аби не заразитися новим вірусом, дали у Центрі громадського здоров’я МОЗ України:треба уникати близького контакту з людьми, що мають симптоми гострої респіраторної інфекції,частіше мити руки з милом, особливо після безпосереднього контакту з хворими людьми або їхнім оточенням,уникати тісного контакту з тваринами на фермах або у дикій природі,люди, які мають симптоми гострої респіраторної інфекції мають дотримуватися правил поведінки під час кашлю та чхання (не підходити надто близько до співрозмовників, прикривати рота і носа одноразовими серветками, частіше мити руки, максимально обмежити контакти з іншими людьми).

Номер слайду 8

уникайте контакту з хворими тваринами або зіпсованими продуктами тваринного походження;мийте руки з милом після торкання тварин або продуктів тваринного походження; уникайте будь-якого контакту з безхатніми тваринами, що можливо проживають на території зооринку;не торкайтесь очей, носа та рота брудними руками; уникайте контакту з потенційно зараженими (контамінованими) тваринними залишками або рідинами на ґрунті або частинах предметів магазину або зооринку;уникайте споживання сирих або недостатньо оброблених продуктів тваринного походження. Потрібно належним чином термічно обробляти  сире м’ясо, м’ясні субпродукти, молоко та слідувати належним практикам приготування харчових продуктів.

Номер слайду 9

Рекомендації для груп ризику:

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Джерела інформації:https://lady.tochka.net/ua/82780-koronavirus-chto-eto-takoe-i-mozhno-li-ot-nego-uberechsya/https://life.pravda.com.ua/health/2020/01/22/239649/https://life.pravda.com.ua/health/2020/01/23/239673/Наказ управління освіти Міської ради міста Кропивницького від 190.02.2020 р. № 357/1-01-09 “Про проведення профілактичних заходів”

pptx
Додано
20 лютого 2020
Переглядів
1799
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку