Інформаційна листівка "Світ без пластику"

Про матеріал

Інформаційна листівка "Світ без пластику"

Що необхідно робити, щоб зменшити кількість пластикового сміття

Перегляд файлу

Інформаційна листівка

Щоб зменшити кількість пластикового сміття необхідно:

  1. Не купувати сміття. Уникати зайвої упаковки та одноразових речей; надавати перевагу продуктам багаторазового користування.
  2. Використовувати екологічну упаковку (еко-торби, а не поліетиленові пакети).
  3. Здавати пластик на переробку. Існують спеціальні контейнери                       для пластикових відходів, куди можна викидати пластикові пляшки від напоїв, миючих засобів, поліетиленові пакети. З контейнерів пластик збирається, сортується і пресується підприємствами. Після чого посортований за типом і кольором та пресований пластик відвозять на підприємства з переробки пластику.

1 тонна пластику, зданого на переробку, економить 750 кг нафти!

  1. Використовувати повторно. Непотрібні поліетиленові пакети використовувати як торбу для сміття. Пластиковим пляшкам можна знайти найрізноманітніше застосування у побуті: від ялинкових прикрас до ємкостей для зберігання круп, ґудзиків.
  2. «Натиснути на сміття». Пресуючи упаковку, ви не тільки заощаджуєте місце у сміттєвому кошику, але й значно зменшуєте обсяг наповнення контейнерів. Це дозволяє відвозити відходи рідше, а значить, скоротити витрати палива і викиди в атмосферу, пов’язані з роботою транспорту.

          http://olympica.com.ua/img/0/5/05ac15fbcd6a04fcf05c4d7613250aa4.jpeg           http://www.kuhnyasmi.ru/gastronews/img/2015050101.jpg                  

Почни з себе! Дай пластику «нове життя»!

Збережи здоров’я нації!

docx
Додано
29 жовтня 2018
Переглядів
830
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку