ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ПРОЦЕСУ

Про матеріал

Стрімкі зрушення в суспільному житті зумовлюють необхідність змін у шкільній сфері. Реформування середньої освіти триватиме не один рік, а тому важливо якомога точніше визначити головні проблеми, вирішення яких забезпечить ефективний результат з усього комплексу освітянських завдань. Однією із таких проблем є інформаційна.

Перегляд файлу

C:\Users\Use\Desktop\29549983_1830437577006833_1027124649_n.jpg

 

 

 

КОСТЯНТИНІВСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ

НАУКОВО-ПРЕДМЕТНА МЕТОДИЧНА КОМІСІЯ

ВЧИТЕЛІВ РОСІЙСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ

 

 

 

 

 

 

 

 

ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ПРОЦЕСУ

C:\Users\Use\Downloads\V formie chashki kofie (1).jpg

ПІДГОТУВАЛА

ВЧИТЕЛЬ КОСТЯНТИНІВСЬКОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ

ШКОЛИ-ІНТЕРНАТУ І-ІІ СТУПЕНІВ №1

ГАТЕЖ ТЕТЯНА ВОЛОДИМИРІВНА

 

 

C:\Users\Use\Desktop\29345538_1830437573673500_1551508163_n.jpg                                                 М.КОСТЯНТИНІВКА-2018

 

 

C:\Users\Use\Desktop\29345538_1830437573673500_1551508163_n.jpgСтрімкі зрушення в суспільному житті зумовлюють необхідність змін у шкільній сфері. Реформування середньої освіти триватиме не один рік, а тому важливо якомога точніше визначити головні проблеми, вирішення яких забезпечить ефективний результат з усього комплексу освітянських завдань. Однією із таких проблем є інформаційна.

Навчальне завдання

     Набуття знань базується на інформації, якою забезпечуються учасники навчального процесу. Розвиток інформаційної сфери спричиняє зростаюче навантаження на учасників освітнього процесу, розширює горизонти пізнання.

     Стає зрозумілим, що вже нині підручник не може бути єдиним джерелом знань. Уміння працювати з різними джерелами інформації стане для дітей і вчителів обов’язковою передумовою і визначальним чинником у досягненні цілей, які ставить реформа, а саме: навчанню критичному мисленню, запровадженню індивідуальних освітніх траєкторій, компетентнісному підходу. Інформаційна платформа, як первинна ланка, забезпечить широкі можливості для навчальної перебудови, дозволить просуватися у різних її напрямах.

     Методичне завдання

     У вирішенні інформаційної проблеми актуальним постає завдання забезпечення підготовки педагогів нової формації. Саме такі педагоги мають реалізовувати новітні підходи у навчальному процесі, що задекларовані у концепції «Нова українська школа». Головною складовою у підготовці і забезпеченні роботи вчителів є модернізація предметної методичної бази та постійна підтримка їх професійного рівня на рівні сучасних потреб.

     Виховне і розвивальне завдання

     Назване завдання є надважливим в освітньому процесі. На сьогодні воно не в шкільних пріоритетах — акценти зміщено на навчальну роботу. А поза тим, наші визнані педагоги минулого на чільне місце у побудові нової системи української освіти ставили саме функцію виховання і розвитку дітей. Без сумніву, це вірне бачення, особливо в умовах побудови молодої держави, формування підростаючого покоління її громадян.

     Тому це завдання набуває особливої ваги, потребує уваги та практичних зусиль з виконання.

На електронні мережі покладаються завдання: передачі інформації; навчально-методичного супроводу впроваджувального процесу; реклами і просування сайтів, блогів.

http://cikt.kubg.edu.ua/wp-content/uploads/2015/08/po-polochkam6501.jpg

Створення власного блогу.

Blogger дозволяє безкоштовно і швидко створити свій власний блог, ділитися останніми новинами, і спілкуватися з друзями на цікаві теми. Якщо Ви бажаєте створити блог, то ви на правильному шляху!

Блогспот – інша назва сервісу, дасть можливість створити блог з адресою сайту формату: ваше-імя.blogspot.com

У сервісу є багато переваг. Основні переваги блоггера:

простота використання

унікальний зовнішній вигляд сайту

можна створити кілька блогів одночасно

непотрібні знання щодо сайтів і html, css

швидка індексація гугл

можливість додаткового заробітку

створити блог на блоггері можна за 15 хвилин

C:\Users\Use\Desktop\29345538_1830437573673500_1551508163_n.jpgОтже, сьогодні я спробую дуже коротко “пробігтися” по кроках створення блога від ідеї до реалізації (зі врахуванням сучасної специфіки просування в інтернеті).

Ідея. Передусім, вам потрібно визначитися, про що ви будете писати і відповісти на запитання, навіщо вам блог. Звучить очевидно, але дуже часто люди створюють блоги маючи в голові дуже розмитий образ майбутньої тематики та цілей.

Визначити, чи достатньо конкретними є ваші наміри, можна дуже просто: спробуйте уявити, що у вас уже є блог і назвіть теми десяти перших статей, які ви там опублікуєте.

Напишіть першу статтю. Більшість авторів вважають, що “створити блог” означає купити домен, хостинг і встановити туди блоговий двигун. Насправді це маячня і водночас – найбільш небезпечний стереотип. Повірте, вашим майбутнім відвідувачам начхати на всі технічні аспекти, хоча вас вони можуть і будуть турбувати (особливо, на перших етапах ведення блога).

Саме контент є серцем вашого майбутнього проекту і саме з нього варто починати створення блога.

Зрештою, якщо процес написання першої статті не принесе вам задоволення, а результат буде жахливим, вам не доведеться жалкувати про гроші, даремно витрачені на домен та хостинг. Якщо ж писати статті вам сподобається – відразу напишіть другу і третю – вони допоможуть швидко “стартанути”.

Вигадайте назву. Назва повинна бути влучною і легко запам’ятовуватися. Крім того, добре, якщо в ній використовуються майбутні ключові слова, за якими ви будете просувати свій блог. А ще краще – якщо домен максимально відповідатиме назві вашого блога.

Якщо ви вкладетесь в одну хвилину, а в думках сформується ще двадцять тем – значить з мотивацією та ідеєю все гаразд.

https://www.blogger.com/home – завести блог на блогспості, просто і швидко за 15 хвилин, на ваш смак і особливий вигляд.

Створіть свій блог на Blogger від Google безкоштовно!

 

Огляд конструктора сайтів Wix

Wix – це один із найавторитетніших сайтбілдерів у світі, який користується популярністю у більшості країн. З найпершого ж дня роботи над сервісом, розробники настільки завзято та динамічно почали над ним працювати, що не можуть зупинитися й по сьогоднішній день. Саме тому, апдейти Wix пропонуються майже кожного місяця, додаючи до системи нові можливості та функції. Спочатку, сервіс позиціонувався як зручний інструмент для створення сайтів новачками.

 

З плином часу, невеликий гарний конструктор перетворився майже на універсальну платформу, хоча й без можливості правки коду. А все завдяки багаточисленним оновленням та різноманітним сучасним опціям. Але чи насправді так далеко пішов конструктор від початкової ідеї? І так, і ні. Звісно, аналізуючи систему, ми не брали до уваги лише позитивні відгуки. Навпаки, будемо детально розбирати нюанси та дамо комплексний висновок  щодо усіх аспектів сервісу. Ну що ж, почнемо.

 

Дизайни та робота з шаблонами

Якщо б конструктор оцінювався виключно з точки зору якості шаблонів, то Wix, безсумнівно, був би лідером. Так, існують й інші платформи з великою кількістю якісних та привабливих тем для оформлення. Однак, у Wix їх більше. І усі вони, в  середньому, зроблені краще за інші. Це не реклама. Так воно і є на справді. Конкретно по цьому параметру, у проекту, мабуть, конкурентів немає. Готові шаблони вражають користувачів своєю різноманітністю та якістю виконання. Дивлячись на них, виникає бажання їх роздивлятися й надалі, що, погодьтеся, стається досить не часто.

 

C:\Users\Use\Desktop\29345538_1830437573673500_1551508163_n.jpgWix шаблони сайтів

 

Варто зазначити і регулярні оновлення тем. Усі вони мають адаптивний дизайн та є безкоштовними у використанні. Єдиний недолік – ви не зможете змінити шаблон, який обрали з самого початку. Тому, робити свій вибір слід уважно та роздумливо. Перевагою системи є можливість попереднього перегляду, що дасть вам змогу подивитися на остаточний варіант та зробити свій вибір.

 

Функціональні можливості

Останні оновлення вивели систему на якісно новий рівень. Локальний редактор має досить багатий вигляд. Він чистий, приємний та дружній. Він дозволяє редагувати звичайну та мобільну версії сайту окремо. Візуальний редактор, що використовується на платформі, досить привабливий та функціональний, але він дещо гальмується у процесі роботи. До того ж, до нього слід звикнути. Назвати його складним не можна. З іншого боку, він і не простий. Він дещо перевантажений можливостями та опціями. Для точної реалізації ідеї доведеться попрактикуватися. Особливо це стосується новачків. У цілому ж, адмінка достатньо зручна та досить гарна.  Працювати у ній приємно.

Wix редактор

Кожен блок або віджет має багато налаштувань. Сітку можна розташовувати будь-яким чином, але це досить часто заважає. Особливо, якщо працювати з різними шарами сайту. Дуже важливо бути акуратним та уважним, щоб не заплутатися з різноманітними стилями та не отримати сайт незрозумілого вигляду наприкінці. Система не може корегувати помилки користувача. Тут немає функції автоматичного налаштування. Тому доведеться розраховувати на лінійку та на власний погляд. До речі, початкове компонування блоків у шаблонах змінювати не можна. Можна лише розтягувати їх межі.

C:\Users\Use\Desktop\29345538_1830437573673500_1551508163_n.jpgОсновне меню, яке ви будете використовувати для виконання більшості маніпуляцій, складається з наступних розділів:

 

1. Фон

Тут можна обирати фон для сайту у вигляді картинки (завантаженої або ж стокової від Wix), кольору або навіть відео. За допомогою останнього, можна зробити ваш сайт досить яскравим та вражаючим – таким, що обов’язково приверне увагу користувача.

Wix фон

Ви можете завантажити будь-яке відео для відеофону.  До того ж, можна активувати паралакс ефект, що надасть візуальної глибини сайту за рахунок різної швидкості та руху об’єктів, які розташовані на різній відстані, в процесі прокрутки.

2. Додати

Wix Додати елементи

Широкий вибір елементів, які можна додати до сторінки. До нього включені:

 

Текст – вибір готових стилів тексту/заголовків, робота з текстовим редактором;

Фото – завантаження власних фото та використання колекцій зображень від Wix (стокові фото, кліп-арт) або ж експорт з соціальних мереж;

Галерея – додавання галерей різноманітних стилів, панорам, слайдерів та добірок із фото з 3D ефектом;

Кнопка – гідний набір різноманітних за формою та стилем кнопок та іконок;

C:\Users\Use\Desktop\29345538_1830437573673500_1551508163_n.jpgБокс – набір контейнерів, у яких можна розміщувати інший контент (фото, тексти і т.д.). Непоганий вибір для створення банерів та для усього, до чого хочеться привернути увагу відвідувача;

Смуги – цікава та проста за своїм змістом опція: ви можете додавати горизонтальні широкоформатні смуги, на кшталт лендінгу, з метою розподілення блоків контенту. Фоном для цих смуг також може бути графіка, відео або ж колір;

Форма – додайте на сторінку різноманітні геометричні фігури, які допоможуть прикрасити зміст блоків;

Відео – завантажте на сторінку відео з ПК, Youtube, Vimeo або інших відеохостінгів;

Музика – додайте плеєр, оформіть його зовнішній вигляд, оберіть джерело відтворення  композицій;

Соціальні мережі – інтеграція з популярними соціальними сервісами;

Контакти – організуйте форми зворотного зв’язку, підписки, додайте карту проїзду;

Меню – можливість оформити та додати на сторінку звичайне та якірне меню. Останнє є досить корисним для сайтів з довгими сторінками (як, наприклад, лендінгів), воно дає змогу залишати посилання на конкретний блок, при цьому, меню «плаває» під час прокрутки. Це досить зручно;

Список – оформлення стилів списків на будь-який смак;

Мій блог – додавання блогу на сайт. Є можливість обирати та налаштовувати один із готових макетів;

Магазин – тут ви можете оформити вітрину товарів. У вас є можливість налаштовувати колекції, продивлятися замовлення, додавати купони на знижки, підключати онлайн-оплату, налаштовувати параметри для доставки та проценту оподаткування в процесі відправлення товару за кордон. Присутні тут й інші налаштування: назва магазину, валюта, мова, контактні дані і т.д.

Додатково – можливість інкорпорування HTML коду, Flash-роліків або ж цілого сайту на сторінку. Окрім цього, можна налаштувати вхід для адміністратора та відвідувачів, кнопки платіжних систем,  іконки для документів, вид якірних посилань та ін.

3. Мої завантаження

Завантажте на хостінг власні фото, документи та аудіо файли. Це буде ваша бібліотека, звідки ви зможете обирати файли та розміщувати їх на сторінках вашого сайту. Окрім додавання та попереднього налаштування елементів, ви зможете редагувати кожен блок та віджет після його розміщення. Можливостей справді немало: ви можете переміщувати блоки з віджетами як завгодно відносно один одного, змінювати їх фони, макети контенту, розміри, рамки, додавати анімації появи та багато іншого. У цілому,  з кастомізацією у Wix усе гаразд – так само, як і з набором інших можливостей.

Функціоналом платформи може скористатися практично будь-який користувач. Жодних навичок тут не потрібно, окрім наявності хоча б деякого терпіння та відуття смаку. Використовувати інструментарій цікаво та приємно, тут є, на що звернути увагу. Результат також є досить вражаючим, але за умови уважного та виваженого підходу. Так, редагувати код не можна, але система має велику кільість гарних та функціональних можливостей. Однак, у них необхідно гарно розібратися, що може бути досить складно через кількість наявних опцій, але не через складність використання системи або ж інтерфейсу.

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\Use\Desktop\29345538_1830437573673500_1551508163_n.jpgСьогодні я хочу познайомити вас з власним сайтом, створеним на платформі Wix

Інформаційно-інтерактивний сайт для учителів, педагогів-організаторів,учнів   "Школа майбутнього"

Сайт має 6 розділів.

Головна сторінка.                                       Сторінка «Про себе»

    

Сторінка «Учителям-філологам», яка містить 7 підрозділів

*корисні посилання                                                     *розробки уроків, позакласних заходів

     

 

C:\Users\Use\Desktop\29345538_1830437573673500_1551508163_n.jpg*національно-патріотичне виховання              *словничок сучасного учителя

 

*поради класному керівнику                            *корисні мультфільми

 

*рекомендації

Сторінка «Учням», яка теж має 7 підрозділів

*видатні письменники та поети Донбасу             *навчаємось дистанційно

 

 

C:\Users\Use\Desktop\29345538_1830437573673500_1551508163_n.jpg*канікули                                                                   *готуємось до ЗНО

  

*це цікаво                                                          *відеотека

 

*Вислови про мову

Також сайт містить сторінки «Фотоальбом» та «Зворотній зв’язок». Ви зможете знайти Державні стандарти, електронні підручники та багато цікавої інформації.

Чекаю на вас за посиланням https://tatushka0808.wixsite.com/vseuchitelu

 

Особисті поради.

Мета сайту: зробити інформаційним для різних людей освіти.

Він повинен бути затишним і домашнім. Легко читабельним.

Для дітей добре багато відео роликів (вони не люблять читати) і короткі Заголовки.

Для вчителів можна багато тексту і так щоб прискіпливо все описано.

Вимоги до дизайну. Світлий тон, без інтерактивних заставок. Шрифт один на весь

сайт. Міняти тільки розміри. Можна виділяти жирним (дивитись як сприймається)

Як зрозуміти чи все доступно і зрозуміло - дати почитати дитині 8 років. Якщо вона зрозуміла, значить все відмінно.

docx
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
10 липня 2018
Переглядів
987
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку