Інформаційний матеріал на тему: «Пірсінг та інші прикраси»

Про матеріал
Багато чого з того, що сьогодні вважається в прикрашанні власного тіла супермодним, запозичене в корінних народів Африки, Індії і Латинської Америки. Зараз великою популярністю користується пірсінг. Біоенерготерапевти вкрай негативно ставляться до подібних експериментів на тілі, враховуючи й татуаж.
Перегляд файлу

Інформаційний  матеріал на тему: «Пірсінг та інші прикраси»

   Багато чого з того, що сьогодні вважається в прикрашанні власного тіла супермодним, запозичене в корінних народів Африки, Індії і Латинської Америки. Зараз великою популярністю користується пірсінг – прокол бажаної ділянки тіла з наступним уставлянням пірсінгових прикрас.

    Так, сучасні аматори пірсінгу роблять проколи не тільки у вухах, ніздрях і губах, але й у пупку, язику, вставляючи в дірки кільця, хрестики, ключики, замочки. Біоенерготерапевти вкрай негативно ставляться до подібних експериментів на тілі, враховуючи й татуаж.

    На  даний момент у деяких країнах молодь захоплюється шрамуванням. У такому випадку шрами відіграють роль не ознаки мужності, а як прикраса, запозичена у Судані в африканців.

   Ще один напрямок – брандинг (клеймо, тавро). Таврування відбувається так само, як і тварин. Без анестезії розпечене тавро прикладають до зазначеної ділянки тіла.

   У Лондоні з 1998 року відкрився салон, де за пристойну суму аматорам екзотики відрубають фалангу пальця й виготовляють до обрубка золотий наперсток, прикріплений золотим ланцюжком до зап'ястя. Це каліцтво тіла закорінене у давній японський звичай: особа, що не дотримала свого слова повинна була відрубати собі шматочок пальця.

   Шанувальникам пірсінгу їх захоплення може коштувати життя: при проколюванні можна занести інфекцію.

   Так, 39-літня англійка Леслі Ховвеклс за своє життя встигла проткнути себе в 118 місцях. Вона носила у вухах 13 сережок-колечок і 28 «гвіздків», 6 кілець у губах, 11 стрижнів на животі і т. д. через місяць проколи почали запалюватися і боліти. Жінка не схотіла звертатися до лікарів, приймала знеболюючі таблетки. Але все-таки, потрапивши до лікарні, впала в стан коми й через 11 днів померла від зараження крові.

   Модні британські художники й музиканти вважають непристойним з’явитися на людях без пірсінгу. Однак ця мода дуже небезпечна. Щоб уникнути зараження, лікарі радять щодня виймати «прикраси» і ретельно їх дезінфікувати. Але це не завжди допомагає. Як було встановлено, причиною смерті британської жінки стала інфекція, що проникла в організм через проколоті ділянки шкіри й призвели до зупинки серця.

 

      Житель Великобританії  Гаррі Тернер установив новий світовий рекорд. Він зумів прикріпити на своє обличчя відразу 153 білизняні прищіпки. За словами Тернера, досягти наміченої мети допомогло те, що його шкіра має знижену чутливість до болю.

     На мочці вуха знаходяться 11 місць, зв'язаних з очима, зубами, мовою,  

м 'язами обличчя. Невдалий прокол може зачепити таке місце й викликати болюче подразнення зв'язаного з нею органа. У результаті чого може погіршитися зір, заболять вуха і зуби. Тому прокол мочки вуха рекомендується робити тільки у вільному від активних місць просторі і у досвідченого фахівця.

      Деякі сережки можуть спотворити людину. Для цього є 2 причини: прокол у небезпечній зоні і невміння підібрати форму сережок до обличчя.

      Чоловіки і жінки африканського племені суйя носять у вухах великі дерев'яні диски. У результаті мочки неймовірно подовжуються. Потім диски віддаляються, а відвислі мочки обертають навколо вушної раковини.

       Кілька років тому одна французька фірма спробувала відтворити цей звичай, щоправда, удосконаливши його. Вона випустила масивні сережки (вагою до 300 г) з дорогоцінних металів із прикрасами з рубіна, бірюзи, хризоліту. Спочатку француженки «клюнули» на цю новинку. Але незабаром виявилося, що такі сережки різко підвищують артеріальний тиск і негативно впливають на зір.

      З літа 2001 року стало дуже модним прикрашати пупок. Але пірсінг в області пупка дуже болісний. У цьому випадку допомагають тимчасові «татуювання», переводні картинки, малюнки хною, імітатори пірсінгу, що приклеюються спеціальним клеєм.

      Із 2 млн. німців, що «удосконалили» себе пірсінгом, майже кожен п'ятий потім лікується від алергії та запалення шкіри. У зв'язку з подібною ситуацією й в інших країнах Європи в жовтні 2000 року вступило в дію загальноєвропейське розпорядження ВОЗ про пірсінг: щоб запобігти  алергійній реакції, металеві прикраси повинні містити не більше 0,005% нікелю.

Носіння кілець теж може викликати хвороби.

Наукові дослідження виявили, що тісні кільця небезпечні, особливо для тих, хто носить їх постійно. Наприклад, кільце на вказівному пальці може викликати остеохондроз і радикуліт, на середньому – атеросклероз і гіпертонію, на мізинці – патологію дванадцятипалої кишки. А «кільцювання» безіменного пальця приведе до мастопатії, захворювання статевих органів і розладам ендокринної системи.

У цьому зв'язку медики рекомендують не перевантажувати пальці рук кільцями і перснями. І не забувайте знімати їх на ніч і хоча б раз на тиждень влаштовувати пальцям «розвантажувальний» день.

Аматорам екстраординарних прикрас у салонах пропонують так звані скайси. Зуби покривають спеціальним лаком зі шматочками гірського кришталю.

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
4 червня 2020
Переглядів
396
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку