Виховний захід до Дня збройних сил України

Про матеріал
Розробка сценарію до Дня збройних сил України для учнів 6 класу. У сценарії використано багато відеоматеріалів, пісні, вірші та сценки.
Перегляд файлу

СЦЕНАРІЙ ДО ДНЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

 

На фоні музики слова:  Безмежно любимо тебе, країно,

І хочемо, щоб ти мужніла і цвіла.

Навіки слава, слава Україні,

Її народу слава і хвала!

 

Відео про красу України

 

ВЕДУЧА 1. Якщо піднятися високо-високо над землею, під самі хмари, то з висоти пташиного польоту можна побачити всю красу нашої рідної країни.

 

ВЕДУЧА 2. Височіють Карпатські гори, золотіють пшеничним колоссям розлогі поля, у даль несуться хвилі могутнього Дніпра, гордо піднімаються численні собори та церкви.

 

ВЕДУЧА 1. А ось там вздовж дороги червоним килимом простяглося макове поле. Яка краса! Серце стискається від любові та гордості за свою рідну землю.

 

ВЕДУЧА 2. Україна. В одному цьому слові і для нас, і, навіть, для чужинців, бринить музика смутку і жалю. Україна. Країна трагедій і краси. Країна, де найбільше люблять волю і найменше  знали її. Україна – країна гарячої любові до народу і чорної, вікової, героїчної боротьби за волю.

Кінець відео

 

ВЕДУЧА 1. Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

Звучить козацька музика. Заходять 3 козаки

 


В сиву-сиву давнину
Козаки йшли на війну,
Бо на рідну Україну
Сунулися без упину
Ляхи, турки і татари,
Москалі та яничари.
Щоб палить сади і хати,
Щоб людей в неволю гнати.
 

Козаки скликають раду :
- Треба битись без пощади !
Вірні коні рвуться в битву,
Крешуть іскри з-під копита.
За чарівний спів дівочий,
За спокійні дні та ночі –
Шаблі весело дзвенять,
Вражі голови летять.
 

І на морі, і в степах
Наганяли вони страх,
Бо найкращі вояки –
Запорозькі козаки !
І не буде переводу
Українському народу
Доки із глибин сторіч
Долина козацький клич.


Пісня «Гей шуми, великий луже»

 

ГОЛОС.  Україна не раз піднімалася з колін. Побита, в ранах, та нездоланна для ворогів своїх, вона йшла ворогу під кулі, щоб захистити всіх своїх дітей. Терновим шляхом дійшла Україна до сьогоднішніх днів.

 

 

УКРАЇНА

Сторіччями здригався мій народ

Від ярм, від зрад й кривавих заворушень,

І мову як духовний ополот

Втирали в бруд прямісінько у душах.

Шевченко вмер. І Лесі вже нема.

Є незалежність. Є уже свобода.

І все одно ще темно від примар.

І все одно щось гірко труїть воду.

 

ГОЛОС. Здавалось все скінчилося, давно минуло і більш ніхто не пройде шляхом тих кривавих дій. Та не так здавалось, як вже сталось. Що робиться з тобою, чому ти плачеш,  Україно?

 

УКРАЇНА                                                                                                                                                                      Мені наснилось, що вони зустрілись.

Убитий в Крутах  та  вірменин Сергій.

В саду Едемськім на травичці всілись.

 

УБИТИЙ В КРУТАХ. За що тебе?

ВІРМЕНИН СЕРГІЙ. За Україну, друже.

УБИТИЙ В КРУТАХ. Ти знаєш і мене за неї вбили… та це було вже років… майже 100 тому Тоді померли ми, щоб ви нам жили. А вас вбивають. Вас тепер за що?

ВІРМЕНИН СЕРГІЙ. Ти пам'ятаєш, друже? Звісно, пам'ятаєш. Як біло-біло в нас цвітуть сади. І ти цей запах п'єш, і ти його вдихаєш… я б все віддав, щоб хоч на мить туди.

УБИТИЙ В КРУТАХ. Під Крутами стояли ми стіною. В очах не страх, а злість до ворогів. Більшовики готовились до бою, я йшов на смерть, а жити так хотів.

ВІРМЕНИН СЕРГІЙ. Мені твій попіл стукав, брате, в груди. Я вірменин, та теж Вкраїни син, нема у серці й крапельки облуди. За те й убив мене проклятий поганин.

 

УКРАЇНА

Мені наснилось, що вони зустрілись                                                                                  Убитий в Крутах та вірменин Сергій.

В саду Едемськім на травичці всілись.

 

ВІРМЕНИН СЕРГІЙ. За Україну нас вбивають, брате мій!

 

ВЕДУЧА 1. Виявляється, життя інколи справді ділиться на «до» і «після». І буває це не десь за обрієм чи в далекій країні. Усе це трапилося з нами, на нашій українській землі. Де прапор – кольору осіннього степу та блакитного неба. А ще чорної землі та розмитої багряної крові. Один, як свідчення нашої чистоти і незбагненності. Інший – упертої боротьби за омріяну свободу.

 

ВЕДУЧА 2.  Знову здригнулась земля

Від вибухів, плачу й прокльонів

Знову московська орда

Підлізла до наших кордонів.

 

ВЕДУЧА 1. Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна …Війна.

 

ВЕДУЧА 2. Хтось бере у руки зброю і йде захищати рідну землю, хтось допомагає фізично, фінансово, а хтосьморально.

 

ВЕДУЧА 1. В прагненні підтримати наших відважних воїнів єднаються і дорослі, і діти .

 

Відео «В єдності наша сила»

 

ВЕДУЧА 1. Роки…Скільки б їх не минуло, не зітруться імена тих, хто впродовж століть боронив нашу землю від ворогів. Схилімо ж голови перед світлою пам’яттю героїв, які віддали своє життя за нашу Батьківщину.

 

Звук метронома. Хвилина мовчання

 

ВЕДУЧА 2. Ми дякуємо всім воїнам, які зараз захищають нас на Сході за мирне небо над нашими домівками і бажаємо якнайшвидше повертатись додому живими та з перемогою!

ВЕДУЧА 1. Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про них писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, бо вони – справжні герої нашого часу. Дякуємо за захист!

Відео «Дякуємо за захист» (соціальний ролик)

 

ВЕДУЧА 2. Свято Збройних сил України – це данина пам’яті тисячам воїнів, які загинули в битвах за свободу, волю та незалежність України. А ще українські воїни – це і юнаки, які є в нашому залі і, які в майбутньому стануть мужніми захисниками України. Саме Вам присвячена наша сьогоднішня зустріч, саме для вас цієї миті ми зібрали найкращі привітання і побажання.

 

ДІВЧИНКА 1. Вкраїнська армія справляє нині свято,
Ми віддамо належне даті цій.
Тож всіх, усіх  дозвольте привітати,
Тих, хто служили й не служили в ній.

 

ДІВЧИНКА 2.  День чудовий – 6 грудня

Це є свято серед буднів,

Зрозуміло тут без слів:

Це є День військовиків.

 

ДІВЧИНКА 3.  Отож  здоров’я  вам  бажає  щиро,
І стійкості  в скрутну годину,
Наснаги, щастя, радості і миру
Слабка жіноча половина.

 

ВЕДУЧА 1. 6 грудня – це день, коли ви, наші герої і захисники, заслуговуєте особливої уваги.

ВЕДУЧА 2. 6 грудня – це день, коли ми – ніжні і тендітні намагаємося зробити все так, щоб ви запам’ятали його надовго. Ну, скажіть “ніжні створіння”. Кожна з нас, готуючи свято для свого героя: батька, хлопця, брата, чи сина мріє зробити все настільки добре, щоб 8 Березня все повторилося, але навпаки. Тому спеціально для вас, наші милі хлопці, у прямому ефірі на Шкільному телеканалі програма «Хлопчаче життя з Катериною Осадчою».

 

Музика із програми «Світське життя»

 

Катя. Вітаю всіх вас на святковій програмі «Світське життя», ой вибачте , «Хлопчаче життя”! Наша програма присвячена найкращим, найсильнішим, наймужнішим, найспритнішим хлопцям нашої школи. Сьогодні у мене в гостях сучасні, стильні, класні хлопці! Я запрошую, а ви зустрічайте Потапа без Насті!

 

Потап. Привіт всім! Зі святом вас, пацани!

Ви такі всі кльові, просто чумачеччі!

В день святковий шлю усім я привіт сердечний

Будьте завжди хлопці, стильні, модні, кльові,

Хай завжди вам пощастить в житті і в любові!

 

Катя. Дякую, Потап, за чумачеччі привітання! А до нас у гості завітав Василь Вірастюк.

Вірастюк. Мої вітання! Хочу сказати всім хлопцям: щоб бути такими як я, потрібно менше їсти піцци та сухариків, а більше супів, борщів та каш. А замість комп’ютерних ігор займатися спортом. От тоді в вас сила буде, як у мене!

Катя. Дякую тобі, Васю, за гарний рецепт сили і здоров’я! Я думаю, що хлопці його запам`ятали! А зараз прошу зустрічати улюбленого всіма  кіногероя  Гаррі Поттера!

 

Гаррі Поттер. Абра-кадабра, ахалай-махалай! Ой вибачте, не переключив мову спілкування! Добрий день! Вітання всім! Бажаю, щоб все задумане здійснилося,  і магія для цього зовсім не потрібна. Треба просто повірити. Тож вірте в свої мрії та бажання і вони обов*язково збудуться!

Катя. Ой, Гаррі, як ти гарно сказав. А може, трохи почаклуєш у нас на святі?

Гаррі Поттер. Та без питань! Нехай сьогодні рука вчителя не підніметься, аби поставити хлопцям погану оцінку! Нехай сьогодні, завтра і завжди дівчата дарують хлопцям щирі посмішки та добре слово!

Катя. Після такого чаклування просто немає слів! На такій оптимістичній ноті ми завершуємо нашу програму «Хлопчаче життя». До наступного року!

 

Музика із програми «Світське життя»

 

 

 

 

 

 

Виходять дівчата

 

ДІВЧИНКА 1. Як ти думаєш, куди підуть служити наші хлопці?!
ДІВЧИНКА 2. Я думаю, що Богдан та Любомир підуть в сапери
ДІВЧИНКА 1. Чому?
ДІВЧИНКА 2. Тому, що на уроках вони такий сміх підривають.

ДІВЧИНКА 1. А куди служити підуть Максим та Діма?
ДІВЧИНКА 2. Я думаю вони будуть танкістами. Бо, коли вчитель робить зауваження на уроці, то вони роблять вигляд, що не чують. А на танкістів якраз таких беруть.
ДІВЧИНКА 1. Ну а Назар і Артем?
ДІВЧИНКА 2. Я думаю вони будуть прикордонниками.
ДІВЧИНКА 1. Я не розумію, який зв’язок між ними і кордоном?
ДІВЧИНКА 2. Хлопці добре історію знають і зможуть відрізнити де свій, а де чужий.

 

Презентація

 

ВЕДУЧА 1. Народна мудрість стверджує, що Земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити сама себе не може.

 

ВЕДУЧА 2. Саме цим займається наша українська армія. На наших військових покладена священна місіяборонити рідну землю, забезпечувати мирне життя свого народу.

До складу Збройних сил України входять:

Відео «Армія України»

 

ВЕДУЧА 1. Українська армія пройшла шлях від третьої за чисельністю армії Європи, до повністю розграбованої , зрадженої, і знову відродженої.

У міжнародному рейтингу кращих армій світу станом на 2018 рік Збройні сили України займають 29 позицію із 136.

Серед 33 європейських армій Україна – в першій десятці (на 8 сходинці рейтингу).

 

ВЕДУЧА 2. Українська армія була першою у світовій історії, яка добровільно відмовилась від володіння ядерною зброєю.

 

ВЕДУЧА 1. Станом на березень 2018-го в Збройних силах України проходили військову службу та працювали 54 тисячі жінок, з них понад 20 тисяч є військовослужбовцями.

 

ВЕДУЧА 2. З початком російсько-української війни 2014 року, пісня Олеся Бабія «Зродились ми великої години» набула популярності в Україні. Її співали вояки, виконували співаки. Але це ще лишався гімн-марш українських націоналістів.

ВЕДУЧА 1. Фронтмен гурту «ВВ» Олег Скрипка запропонував адаптувати композицію до сьогодення, створивши марш нової української армії. Текст було скорочено (чотири строфи замість шести) і прибрано трагічно-драматичні відтінки. 

24 серпня 2018 року було презентовано Марш нової української армії.

 

Відео «Марш нової української армії»

 

ВЕДУЧА 1. Боронити, оберігати, захищати своїх батьків, дружин, дітей, рідних.

 

ВЕДУЧА 2. Свою землю. Свою незалежність і волю. Такий обов’язок у справжніх чоловіків.

 


Ми бажаємо вам, хлопці,

Друзі наші щирі,

Гарно всім навчатись

І жити у мирі!

 

 

 

Щоб зростали і мужніли

Ви кожну годину,

Щоб батьки пишались вами

У будь – яку днину!

 

 

 

Отож разом усі вітаємо,

Удачі, щастя, перемог бажаємо.

Нехай же радість з вами поруч

Іде завжди праворуч і ліворуч. 


ВЕДУЧА 1. Дорогі наші захисники!

ВЕДУЧА 2. Сміливі і мужні!

ВЕДУЧА 1. Сильні і спритні!

ВЕДУЧА 2. Розумні і кмітливі!

ВЕДУЧА 1. Ніжні і добрі!

ВЕДУЧА 2. Люблячі і турботливі!

ВЕДУЧА 1. Сьогодні для вас – лиш найтепліші слова!

 


Ми тут зібрались разом знов, 
Усі в своєму колективі, 
Щоб об’єднала нас любов 
І щоб усі були щасливі. 

Щоб виростали в нас сини 
І донечки під ясним небом. 
Щоб не було ніде війни 
Лиш добрий мир і все, як треба. 
 

 

Щоб ми стрічали сонця цвіт, 
Раділи кожній божій днині. 
Щоб радував нас білий світ — 
А що потрібно ще людині?

То ж дай нам, Боже, світлих днів, 
Здоров’я, щастя і наснаги. 
Щоб кожен мав те, що хотів, 
Нам всім дай сили і відваги. 
 

 


Хай на землі лунає сміх 
І щастя хай рікою ллється.

Зі святом вас вітаєм всіх! 
Хай все в житті вам удається!


 

Пісня «Перлина Україна» (всі з прапорцями)

 

ВЕДУЧА 1. Дякуємо за увагу!

ВЕДУЧА 2. До нових зустрічей!

 

docx
Додано
7 червня 2020
Переглядів
483
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку