Інформування "Мода, краса і здоров’я сучасного школяра"

Про матеріал
Матеріал навчитиме здобувачів освіти оцінювати модні явища з точки зору шкоди або користі для здоров′я; формуватиме морально-гігієнічну культуру і естетику зовнішнього вигляду; сприятиме усвідомленню учнями істинних цінностей життя; розвивати відповідальність за своє здоров’я; виховуватиме естетичний смак.
Перегляд файлу

Міністерство освіти і науки  України

Новгород - Сіверськй державнй ліцей імені. К. Д. Ушинського

 

 

 

 

 

 

 

Інформування 

«Мода, краса і здоров’я

 сучасного школяра»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                 

                                                                                            З досвіду

 

                                                                                           роботи вихователя

 

                                                                    Северинко Т.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

2023 рік

 

 

 

Інформування  «Мода, краса і здоров’я сучасного школяра» 

Мета: навчити учнів оцінювати модні явища з точки зору шкоди або користі для здоров′я; формувати морально-гігієнічну культуру і естетику зовнішнього вигляду; сприяти усвідомленню учнями істинних цінностей життя; розвивати відповідальність за своє здоров’я; виховувати естетичний смак. 

 

Хід проведення
 

І. Організаційний етап

Вихователь.

     Доброго всім дня, доброго здоров’я! А чи замислювалися ви коли-небудь над тим, чому у вітанні людей закладено побажання один одному здоров'я? Напевно, тому, що здоров'я для людини - найголовніша цінність. Темою  інформування є мода, краса і здоров’я сучасного школяра.
      Про моду часто говорять у засобах масової інформації, можливо, саме тому вона стає надзвичайно привабливою для сучасних молодих людей. Утім, модні тенденції іноді  призводять до проблем, пов’язаних із духовним та фізичним здоров’ям. Сьогодні ми поговоримо про те, які життєві пріоритети для нас важливіші. Яка вона, мода? Чи варто сліпо наслідувати її? Яка краса важливіша: зовнішня чи внутрішня? Спробуймо в цьому розібратися.
 
ІІ. Основна частина

  1. Словникова робота.
    «Мода» поняття широке, вона проникає в усі сфери життя людини.
    То що таке мода? 
    1. Мода— це спосіб життя в певний історичний момент. 
    2. Мода — нетривале панування певного смаку в певній сфері життя чи культури.
    3. Мода– це форма прояву культури, це відображення дійсності, що виявляється в манері поведінки, а головним чином, в одязі. 
    4. Мода– це не тільки красиве вбрання. Мода – це відображення суспільства, в якому вона існує.
    5. Мода– цілісне і універсальне явище, що проникає майже у всі сфери життєдіяльності людей, виходить за рамки кожного з фрагментів людської і соціальної реальності.
    6. Мода– це стиль , що є популярним на даний час або набір трендів, які є сприйнятими широкою аудиторією.

 

  1. Ритотична хвилинка. Мода сучасного школяра – шкільна форма.

     Огляд презентації
 
    3. Вислови відомих кутюр’є.

    Грецький  філософ Сократ: «Заговори, щоб я тебе побачив»

      Кращі модельєри світу.  (Крістіан Діор, П′єр Карден,Ніна Річчі,Владислав      Зайцев,Михайло Воронін,Валентин Юдашкін.)

 Прийшла мода з  Італії. «Італійський» період в історії моди припадає на епоху Ренесансу 14 ст. Тільки в 17 ст. стиль одягу став диктувати Париж.                 Коко Шанель належать слова: «Всяка мода виходить із моди,стиль же-ніколи». Їй належить також модель маленької чорної сукні, вона є автором знаменитих духів.                                                                                                                          Коко Шанель: «Я не думаю про те,щоб бути модною. Більшу частину свого часу я присвячую тому,щоб бути здоровою». 
Коко Шанель : «Догляд за собою має початися з серця,в іншому випадку ніяка косметика не допоможе».  

Психолог Дейл Карнегі висловив подібну думку: «Вираз обличчя жінки інколи є важливішим, ніж одяг» 


Модельєр Крістіан Діор: «Я вважаю,що дуже важливо наслідувати моду таким чином, щоб вона служила вашим інтересам. Не треба ставати її рабом. Справжню жінку можна відразу впізнати за тим,що вона не підкоряється моді,а носить лише те,що їй пасує».

Антон Павлович Чехов писав: «У людини має бути все прекрасне:і обличчя,і думки, і одяг»


Вихователь. Недаремно в народі говорять: «Зустрічають за одягом,а проводжають за розумом». Досить часто дехто намагається помітним і модним одягом компенсувати сірість свого розуму. Не уміючи якось інакше самовиразитися і самоствердитися в очах оточення,вони намагаються показати свою індивідуальність доступними їм засобами. Не варто зациклюватись тільки на матеріальному благополуччі й турботі про красиву зовнішність і одяг. Не завжди наявність усього цього робить людину щасливою. Людина прекрасна не лише одягом,обличчям і своїм товстим гаманцем,але,як писав російський письменник Антон Павлович Чехов, «душею і думками».

ІІІ. Підведення підсумків 
     Який висновок, ви можете зробити, після побаченого і почутого сьогодні?
     Чи варто завжди сліпо слідувати моді?
     Яка людина вважається красивою?
     Що ж все-таки обрати: моду чи здоров’я?

 Вихователь:  Отже в людині все має бути прекрасним: і зовнішність, і душа. А для цього треба докладати певні зусилля, мати почуття міри і здоровий глузд. І все ж таки вирішувати вам, зовнішня чи внутрішня краса важливіша, що обрати моду чи здоров’я. Оскільки ви - господарі власного життя, вам робити вибір і нести відповідальність за свої вчинки. Але пам’ятайте, що ви майбутні педагоги-вихователі, мами, і маєте бути еталоном для наслідування дітьми. І на завершення слова знаменитої Коко Шанель, які хотілось, щоб стали кредом вашого життя: «Я не думаю про те, щоб бути модною. Більшу частину свого часу я присвячую тому, щоб бути здоровою».

doc
Додано
23 лютого
Переглядів
137
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку