Інформування учнів щодо поширення та профілактики COVID-19

Про матеріал
У презентації "Інформування учнів щодо поширення та профілактики COVID-19" наведені дані про загальний опис захворювання, симптоми та профілактику. Існує авторська розробка пам'ятки "Профілактика поширення ковід -19". Після завантаження презентації до вашого доступу в додатках будуть наявні додаткові матеріали. Доступна до використання на уроках основ здоов'я, біології, на батьківських зборах, корисна для адміністрації школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформування учнів щодо поширення та профілактики. COVID-19

Номер слайду 2

Що таке коронавірус (COVID-19) Коронавіруси — це велика родина респіраторних вірусів, які можуть спричиняти захворювання різного ступеню тяжкості: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. Захворювання, яке викликав новий коронавірус, називається COVID-19.

Номер слайду 3

Симптоми

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

1. Люди можуть заразитися COVID-19 від інших людей, які мають вірус, вдихаючи дрібні крапельки рідин від людей із COVID-19, які кашляють або чхають.2. Через дотик до забруднених поверхонь. Як поширюється вірус SARS-Co. V-2?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Профілактика

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Алгоритм дій під час погіршення самопочуття

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Що робити, якщо результат позитивний?

Номер слайду 15

Пам’ятка, щодо запобігання поширення COVID-191. При погіршенні самопочуття – повідомити дорослих та звернутися до сімейного лікаря. 2. ЗАХВОРІВ – СИДИ ДОМА!3. Одягайте маску правильно, щоб закриті були ніс та рот. 4. Маска необхідна якщо: “Я хворію”, “Я доглядаю за хворим”, “Я у громадських місцях”.5. За можливості, у громадських місцях не торкайтесь обличчя, носової та ротової порожнин; не чіпайте передню частину маски руками.6. Дотримуйтесь соціальної дистанції 1,5 – 2 м.7. Дотримуйтесь етикету кашлю, чхання; уникайте рукостискання та обіймів у громадських місцях.8. Уникайте контакту із людьми, які мають симптоми застуди, грипу.9. Частіше мийте руки з милом (не менше 20 с). Користуйтесь антисептичними засобами, які містять спирт.10. Споживайте в їжу тільки якісні та свіжі продукти харчування. Промивайте перед вживанням свіжі овочі та фрукти. Їжа тваринного походження повинна бути свіжою та ретельно обробленна термічно.11. Зміцнюйте власний імунітет (прогулянки на свіжому повітрі, дотримання режиму дня, здоровий спосіб життя, особиста гігієна та гігієна власного приміщення).12. Уникайте контакту із дикими тваринами. Будьте обережні із домашніми тваринами! Після контакту із свійськими тваринами – мийте руки!

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Додаток

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

pptx
Додано
21 лютого 2023
Переглядів
173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку