Інсталяція як форма сучасного мистецтва 5 клас (НУШ)

Про матеріал
Презентація "Інсталяція як форма сучасного мистецтва", для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 5 класі (НУШ). В презентації дано поняття інсталяції та історії її винекнення. Представлено різні види інсталяцій. Дано творче завдання "Інсталяція ".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інсталяція як форма сучасного мистецтва

Номер слайду 2

Чи чули ви колись слово «інсталяція»? Звідки воно прийшло? Що воно означає?

Номер слайду 3

Слово «інсталяція» прийшло до нас з англійської мови.Інсталяція — це мистецтво, яке використовує тривимірні об’єкти, що призначені для зміни сприйняття простору людиною.

Номер слайду 4

Мистецтво інсталяції створило одні з найавантюрніших та найшвидших шедеврів усіх часів, використовуючи для своїх творінь все, що можна знайти: від паперу, тканини, пакетів та зім’ятих мішків для сміття до дзеркальних кімнат та гігантських грибів.

Номер слайду 5

Уважно подивитесь на світлини з інсталяціями. Що вони вам нагадують? Які емоції викликають? Що ви відчуваєте, роздивляючись ці світлини? Що, на вашу думку, хотіли донести до нас художники, які створили ці інсталяції?Емануель Муро. Художня інсталяція з паперу на виставці «Космос в Гінзі», Токіо, Японія

Номер слайду 6

Мігель Родшильд назвав свою інсталяцію з тканини «Елегія», на честь поеми Хорхе Луїса Борхеса. З лицьового боку темно-синій океан тканини виглядає так, ніби ось-ось зірветься на глядача, а рибальське волосіння — нагадує струмені дощу. Залежно від точки зору, темно-синя тканина виглядає так, ніби це поверхня океану або бурхливе небо. Для допитливих М. Ротшильд. Художня інсталяція з тканини «Елегія», Берлін, Німеччина

Номер слайду 7

На відміну від традиційних видів мистецтва, таких як живопис, графіка та скульптура, мистецтво інсталяції заповнює цілі кімнати або навіть галереї. МУЗЕЙ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА У ЛУЦЬКУ

Номер слайду 8

Це мистецтво виникло як художній рух у 1960-х роках і з тих пір стало одним із найпопулярніших та найпоширеніших напрямків сучасного мистецтва.

Номер слайду 9

З моменту свого виникнення, мистецтво інсталяції залишається одним з найбільш поширених засобів сучасного візуального мистецтва. Олександр Мілов Інсталяція «Любов»

Номер слайду 10

Проект «Перехрестя» пакистанської художниці — це великий куб з лазерним різьбленням. Якщо правильно підвісити і освітлити його у центрі кімнати, вона наповниться химерними тінями і візерунками. Цей арт-проект спирається на чистоту і внутрішню симетрію геометричного дизайну, а також на створення просторових ілюзій і власну інтерпретацію тіней глядачами. У 2014 році на виставці Artprize за цей проєкт художниця Аніла Куайюм ага отримала головний приз. Для допитливих Аніла Куайюм ага. Проєкт «Перехрестя»

Номер слайду 11

Аніла Куайюм ага. Проєкт «Перехрестя»Роздивіться уважно світлину з проєктом «Перехрестя». Як ви вважаєте, чому таку назву дала художниця цьому проєкту? На який вид українського декоративно-прикладного мистецтва схожа ця робота? Чи може витинанка стати об’єктом інсталяції?

Номер слайду 12

Художники-інсталятори використовують для своїх творчих робіт будь-які предмети і матеріали. Олафур Еліассон. Проєкт «Погода»Г. Вишеславський, Л. Ковальчук. «І входить ніч.» 1988

Номер слайду 13

Інсталяція Степана Рябченка "Рука, що благословляє" в  Лондоні

Номер слайду 14

Озирніться навколо. Що може стати предметом вашої інсталяції, що наштовхне вашу думку на створення власного твору

Номер слайду 15

Інсталяція — це творчість, політ думки і фантазія художника.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

НАЙБІЛЬША СВІТЛОВА ІНСТАЛЯЦІЯ"ЗИМОВЕ СВІТЛО" ЯПОНІЯ

Номер слайду 18

ІНСТАЛЯЦІЯ КНИГИ ЗАПОВІДЕЙс. ДОБРОСЛАВ УКРАЇНА

Номер слайду 19

ПРЯНИКОВА ІНСТАЛЯЦІЯ"КАЗКИ СВЯТОГО МИКОЛАЯ"ОДЕСА УКРАЇНА

Номер слайду 20

Творче завдання«Інсталяція» Створіть інсталяцію, використовуючи будь-які матеріали, щоб привернути увагу до проблем збереження природи або проблеми війни в Україні, або розповісти про свій клас («Наше навчання», «Канікули — це весело» тощо).

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Бажаю приємної творчості та натхнення!Сподобалась презентація, став будь- ласка . Дякую.

pptx
Додано
25 квітня 2023
Переглядів
2812
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку