Музеї – скарбниці шедеврів 5 клас (НУШ)

Про матеріал
Презентація "Музеї – скарбниці шедеврів", для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 5 класі (НУШ). В презентації дано поняття музею та видів музеїв. Представлено різні види музеїв, їх винекнення та експонати даних музеїв. Дано творче завдання "Віртуальна виставка " в якому є посилання на віртуальну подорож музеями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Музеї – скарбниці шедеврів

Номер слайду 2

Що таке «музей»? Чи полюбляєте ви відвідувати музеї? Які музеї вам подобаються? Що вас приваблює в музеях?

Номер слайду 3

Музей (від давньогрецької — «дім Муз») — заклад, що займається культурно-освітньою та науковою та дослідницькою роботою. Він призначений для вивчення, збереження та використання пам’яток природи, матеріальної і духовної культури, а також ознайомлення з надбаннями національної і світової історичної та культурної спадщини. Музей Лувр. Париж. Франція. Музей Прадо. Мадрид. Іспанія

Номер слайду 4

МузеїІсторичніМистецькіЕтнографічніЛітературніЗверніть увагу на представлені види музеїв. Чому вони носять таку назву? Які предмети (експонати) там можуть побачити відвідувачі? Існує багато видів музеїв. Вони відрізняються тими предметами (експонатами), які зберігають.

Номер слайду 5

Щороку 18 травня святкується Міжнародний день музеїв. У цей день деякі країни, і Україна також, проводять захід, який називається «Ніч музеїв». Кожен музей розробляє власну програму проведення цього заходу. Це дуже цікаво!Для допитливих

Номер слайду 6

У нас в Україні існують дуже цікаві незвичайні музеї. Як ви вважаєте, що може зберігатися у Музеї дитинства, а в Музеї звуку? А який музей відкрили би ви?

Номер слайду 7

Музей «Писанка» (Музей писанкового розпису) у м. Коломия на Івано-ФранківщиніЦе єдиний музей писанки у світі!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Найбільша у світі мальована писанка. Висота 14м, діаметр 10м.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Музей дитинства у м. Харків

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Музей звуку у м. Одеса

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Музей українського весілля, який знаходиться у с. Великі Будища на Полтавщині

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Музей мініатюр Миколи Сядристого у м. Київ

Номер слайду 22

Музей Волинської ікони у Луцьку

Номер слайду 23

Кожний музей — це праця багатьох співробітників, які знаходять, зберігають і дають нам можливість ознайомитись із різними речами. музей етнографії та художнього промислу у Львові

Номер слайду 24

Національний художній музей України розпочав свою історію ще у далекому 1899 році. І називався він тоді інакше — «Київський художньо-промисловий і науковий музей імператора Миколи Олександровича». Для допитливих

Номер слайду 25

Завдяки технічним засобам медіа ми можемо відвідувати музеї різних країн навіть не перебуваючи у цій країні, ознайомитись з культурою народів, які проживають на різних континентах. До яких музеїв ви хотіли б потрапити? Чим вас приваблюють саме ці музеї? Що ви хочете в них побачити? Що ви знаєте про музеї різних країн?

Номер слайду 26

Творче завдання. Віртуальна виставка100 величних картин світу Оберіть свої найкращі роботи. Створіть власну віртуальну виставку. Оберіть будь-який музей світу. Знайдіть у мережі Інтернет про нього цікаву інформацію. «Помандруйте» залами цього музею та поділіться враженнями з однокласниками від побаченого. Створіть свій проект « Віртуальні музеї»11 Найвидатніших музеїв світу ( віртуальна екскурсія)5 цікавих музеїв України «Віртуальна виставка»

Номер слайду 27

Об’єднайтеся в групи. Оберіть казку, за якою вам хотілося б створити анімаційний фільм. Розподіліть між собою персонажів казки. Створіть свого персонажа (різні емоції, різні рухи). Робота в групах.

Номер слайду 28

Бажаю приємної творчості та натхнення!Сподобалась презентація, став будь- ласка . Дякую.

pptx
Додано
7 травня 2023
Переглядів
1738
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку