Інструктивна картка 2.2 «Модифікація структури таблиць» (вибірковий модуль «Бази даних»)

Про матеріал
Інструктивна картка 2.2 "Модифікація структури таблиць" до вибіркового модулю "Бази даних" за підручником: В. Д. Руденко. Інформатика : бази даних (модуль для учнів 10–11 класів, рівень стандарту).
Перегляд файлу

ІНСТРУКТИВНА КАРТКА 2.2 «Модифікація структури таблиць»

Увага! Під час роботи з комп’ютером дотримуйтеся правил безпеки та санітарно-гігієнічних норм

Завдання для самостійного виконання

1.                 Відкрийте базу даних skola. Видаліть із таблиці УЧНІ поле Адреса. Збережіть таблицю. Відновіть поле Адреса в тому самому місці таблиці та збережіть її.

Таблиця УЧНІ / режим Конструктор / виділити поле Адреса / правою кнопкою миші Видалити рядки / Підтвердити / НЕ ЗБЕРІГАТИ! (після збереження таблиці відновити поле буде неможливо) / Відновити поле, натиснувши стрілку «скасувати».

2.                 У таблиці УЧНІ поміняйте місцями поля Адреса й Історія. Збережіть таблицю. Переконайтеся, що позиції полів змінилися. Відновіть попередній порядок розміщення полів і збережіть таблицю.

Таблиця УЧНІ / режим Конструктор / Навести курсор миші на селектор (перше ліве сіре поле таблиці) / Натиснути ліву кнопку миші на селекторі та не відпускаючи її, перемістити по сірому полі у потрібне місце таблиці.

3.                 Змініть у таблиці УЧНІ розмір полів Адреса та Дата народження. Переконайтеся, що зміни в таблицю внесені. Відновіть попередні розміри цих полів.

4.                 Замініть у таблиці УЧНІ ім’я поля Адреса на інше. Переконайтеся в правильності виконаної операції. Відновіть попереднє ім’я поля і збережіть таблицю.

Таблиця УЧНІ / режим Конструктор / клацнути на імені поля та ввести нову назву.

За підручником: В. Д. Руденко. Інформатика : бази даних (модуль для учнів 10–11 класів, рівень стандарту) — Харків: / Вид-во «Ранок», 2019. — 112 c.

pdf
Додано
12 листопада 2023
Переглядів
231
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку