Інтегрована відповідь на питання з історії України " ТРИПІЛЬСЬКА КУЛЬТУРА та ЇЇ ЗНАЧЕННЯ У РОЗВИТКУ ГОСПОДАРСТВА НА ТЕРИТОРІЇ НАШОЇ ДЕРЖАВИ "

Про матеріал
Інтегрована відповідь на питання з історії України " ТРИПІЛЬСЬКА КУЛЬТУРА та ЇЇ ЗНАЧЕННЯ У РОЗВИТКУ ГОСПОДАРСТВА НА ТЕРИТОРІЇ НАШОЇ ДЕРЖАВИ "
Перегляд файлу

     На мою думку трипільці зробили вагомий внесок для утвердження відтворювального господарства на території нашої держави. Я вважаю , що сучасні українці дійсно є нащадками цієї епохи.

     По-перше , трипільці селилися на території українського лісостепу. Переважно вони займалися хліборобством та скотарством.

     Яскравим прикладом цього може слугувати доповідь видатного українського археолога Вікентія Хвойко , який зазначив , що трипільці розселялися  у протомістах , які мали міські і сільські риси , як наприклад селище Трипілля на Київщині . Також він зазначив , що трипільці займалися хліборобством та скотарством , як і деякі сучасні українці.

     По-друге , трипільці займалися гончарством . Виготовляли керамічний посуд та інші вироби на які наносили гарний орнамент.

     Прикладом із життя може слугувати свято «День Української Вишиванки», на якому можна побачити малюнки , які схожі на трипільський орнамент.

     Отже, можна зробити висновок , що трипільська культура остаточно утвердила відтворювальне господарство на території нашого лісостепу. Таким чином українців можна вважати нащадками цієї епохи.

docx
Додано
7 червня 2021
Переглядів
290
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку