Інтегрований проект з інформатики та англійської мови

Про матеріал

Пропоную вашій увазі інформаційний інтегрований проект з інформатики та англійської мови "My school day" .

Мета проекту перевірити вміння застосовувати здобуті теоретичні знання з теми School day на практиці, розробляти та створювати презентації за допомогою програми Microsoft PowerPoint; розвивати уміння працювати самостійно і в групах, увагу, уяву учнів, мислення, пізнавальних інтересів, навиків роботи на комп'ютері, роботи з мультимедійними програмними засобами; формувати кругозір, світогляд школярів.

Вікова група: 11-12 років.

Тривалість: 3 тижні.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

Інтегрований проект

з англійської мови та інформатики

«My school day»

Картинки по запросу проектна діяльність

 

 

 

 

 

Вчитель інформатики Молодиченко К.Д.

Вчитель англійської мови Литвинчук Н.М.

 

 

2018

Мета проекту:

  • Перевірити вміння застосовувати здобуті теоретичні знання з теми School day на практиці, розробляти та створювати презентації за допомогою програми Microsoft PowerPoint;
  • розвивати уміння працювати самостійно і в групах, увагу, уяву учнів, мислення, пізнавальних інтересів, навиків роботи на комп’ютері, роботи з мультимедійними програмними засобами.
  • Формувати кругозір, світогляд школярів; вчити реалізовувати цілеспрямований пошук інформації з використовуючи електронних носіїв;
  • виховувати інтерес до предметів інформатики та англійської мови, почуття колективізму, відповідальності, активності, уміння спілкуватися, виховання інформаційної культури учнів, уважності, акуратності;
  • cтворення атмосфери творчості.

 

Очікувані результати: формування навичок організації проектної діяльності та знаходження шляхів досягнення поставлених цілей.

 

Ключові питання: що я можу розповісти іноземному другу про свій день у школі? Якими засобами я можу цікаво оформити свою розповідь?

 

Тип проекту: Інформаційний проект спрямований на збір інформації про якийсь об’єкт, явище з метою її аналізу, узагальнення та подання для широкої аудиторії. 

Вікова група: 11-12 років

 

Тривалість: 3 тижні.

 

 

Етапи роботи над проектом

 

І. Підготовчий етап. 

Під час вивчення тем «School day» та «Створення комп’ютерних презентацій» на уроках англійської мови та інформатики учні отримували знання та формували початкові навички роботи, які потрібні були для реалізації проекту.

 

ІІ. Етап планування.

На даному етапі учні поділялися на групи та розробляли індивідуальні плани роботи над проектом для кожної групи. Для полегшення даної роботи учні давали відповіді на запитання: що я хочу розповісти? Що я можу розповісти? Як я хочу оформити мою розповідь? Що для цього потрібно? (зняти відео, зробити фото, записати текст тощо).

 

ІІІ. Робота над проектом.

Під час роботи над проектом діти самостійно збирали інформацію про свою школу,  кабінети, де вони навчаються у вигляді фото та відео матеріалів, використовуючі власні телефоти, смартфони , планшети тощо.  На уроках інформатики працювали над оформленням презентації з додаванням зібраних матеріалів; на уроках англійської мови перекладали текст на англійську мову.

 

IV. Презентація проекту.

 Під час інтегрованого уроку інформатики та англійської мови учні показували результат своєї роботи у вигляді презентацій, створених на уроках інформатики за допомогою програми Microsoft PowerPoint, а також супроводжували презентацію (за потреби) коментарями на англійській мові.

 

 

 

V. Етап оцінювання.

Після презентацій проектів кожна група учнів оцінювала свою діяльність, які труднощі виникали в роботі.

З англійської мови оцінювалися навички усного мовлення; з інформатики – навички роботи у програмі PowerPoint.

 

 Зробимо висновки: робота над проектом дозволяє вам спробувати свої сили, перевірити знання і показати публічно досягнутий резуль­тат. Це діяльність, спрямована на розв’язування цікавої проблеми, що носить практичний характер, має важливе прикладне значення. 

 

docx
Додано
30 жовтня 2018
Переглядів
1227
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку