Інтегрований урок Я досліджую світ, дизайну і технологій та літературного читання .

Про матеріал
Інтегрований урок Я досліджую світ, дизайну і технологій та літературного читання на тему:“Подбайте ,діти,про пташок узимку” Розробка для вчителів ,які працюють у 2 класі Нової української школи . За підручниками :ЯДС -Т.Гільберг Українська мова -О.В.Вашуленко (частина 2)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтегрований урок Я досліджую світ, дизайну і технологій та літературного читання на тему:“Подбайте ,діти,про пташок узимку”

Номер слайду 2

Вже зовсім поряд зима. Холодно. А в наших домівках затишно і тепло. На уроці – багато друзів. Подаруйте їм посмішку і зігрійте їх своїм лагідним теплом.

Номер слайду 3

«Синоптична хвилинка» (спостереження за ознаками зими).— Яка приближається пора року?— Який місяць? Яке число? — Тепло чи холодно надворі?— Який стан неба? Яка температура повітря?— Чи були сьогодні протягом дня опади?— Які зміни відбулися у живій природі?— Які зміни відбулися у неживій природі?— Чому дні стали коротші, а ночі довші?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Сьогодні на уроці ви дізнаєтеся про зимове життя птахів. Ми будемо говорити про перелітних та осілих птахів. Як вони почуваються взимку? Як шукають собі корм ? Чи страждають вони від холоду? Як люди їм допомагають?Також ознайомимося з віршом Лідії Дяченко «Чого сполошились синички» та зробимо поробку зимуючої пташки «Синички»

Номер слайду 6

З настанням осені змінюється життя птахів. Зникають комахи, в’януть трав’янисті рослини. Дедалі менше корму залишається для пернатих. Тому наприкінці літа й восени більшість птахів відлітає в теплі краї, де для них достатньо їжі. Багато пташок відлітає ще до того, як зникне для них корм. Вони ніби заздалегідь дізнаються про наближення голодної пори. Осілі птахи Перелітні птахи

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Довідкове бюро Орнітологія – наука про птахів. Орнітолог – людина, що вивчає птахів, спостерігає за їх поведінкою в природі і в неволі.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Гра “Допоможи пташці”

Номер слайду 11

Народні прикмети про птахів Снігурі прилетіли в грудні – зима буде суворою. Горобці ховаються в затишок – на мороз і заметіль.

Номер слайду 12

Жовтогруді пташенята. Просять хліба в двір їм дати. На морозі мерзнуть щічки,Прилетіли це …

Номер слайду 13

Чи легко пташкам пережити зиму. Чому? Що рятує їх від голоду?А ТИ ЗНАЄШ?Одна годівничка може врятувати від загибелі 50 синиць. Одна синиця рятує від шкідників 10 дерев. Одне дерево забезпечує киснем 3 людини.

Номер слайду 14

Читай правильно. Сполошились, незатишно, незвично, пересидіти.

Номер слайду 15

Лідія Дяченко ЧОГО СПОЛОШИЛИСЬ СИНИЧКИ? — Ті-ті-ті — сполошились синички. — Густо снігом весь ліс замело. І незатишно так, і незвично, хоч до білки просись у дупло. Як поживу з-під снігу дістати? До тепла пересидіти де? Може, десь біля теплої хати хоч зернинка на сніг упаде…

Номер слайду 16

Чому сполошилися синички? Що їх турбує? Який висновок ти зробив (зробила)? Який настрій вірша? Чим це можна підтвердити? Прочитай вірш. Виділені слова вимовляй із більшою силою голосу. Розглянь світлину. Який настрій у синичок? Чому?

Номер слайду 17

Написання листа. Вас на 1+1програмо. Шановнателеновин!створити сюжет новинпро узимку. Ми , що – це найважливіша до якої залишатисядопомогувважаємоберегтибайдужими.проблемане можна Просимо. Учні 2 класу Максимільянівського ЗЗСО

Номер слайду 18

Синичка

Номер слайду 19

Для того щоб виготовити синичку вам потрібно: Папір жовтого,чорного та білого кольору. НожиціКлей Чорний фломастер

Номер слайду 20

Вирізаємо коло жовтого кольору

Номер слайду 21

Складаємо коло навпіл

Номер слайду 22

Для хвостика вирізаємо прямокутник чорного кольору

Номер слайду 23

Загинаємо хвостик вгору

Номер слайду 24

Для голови вирізаємо два однакових кола

Номер слайду 25

Тепер треба приклеїти голову до тулуба . Для дзьобика вирізаємо два однакових трикутника та кріпимо до голови

Номер слайду 26

Робимо крила з чорного паперу

Номер слайду 27

Приклеюємо крильця з боків

Номер слайду 28

Робимо очі-синичка готова.

Номер слайду 29

М О Л О Д Ц І !!!

pptx
Додано
29 листопада 2022
Переглядів
220
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку