Інтегрований виховний захід

Про матеріал
Інтегрований захід можна використовувати як захист навчальної практики, роздати завдання учням використовуючи мою розробку, виховний захід
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: Урок – проект «Рослини в нашому житті»«Природа – це казка, яку треба читати серцем»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Учні 7 класу об’єдналися в групи і підготували міні проекти. 1 група - «Науковці(історики та географи)»2 група – «Дослідники»3 Група – «Вітаміни на нашому столі»4 група – «Юні митці»

Номер слайду 7

Інтелектуальна розминка: «Що вам відомо про рослини?»

Номер слайду 8

Знамениті Страдиварі, Аматі, Гварнері робили свої скрипки з ялини.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

З деревини стовбура однієї середньої за розмірами секвої можна збудувати 50 будинків на шість кімнат, а для транспортування такої кількості деревини необхідно не менше 60 товарних вагонів.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

У 1242 році захисники фортеці Хуст(Закарпатська область) відбивали напад татаро - монгольських військ за допомогою гарматних ядер. Виготовлених з деревини тису, за твердість не поступається металу, має червоний колір.

Номер слайду 13

Деякі види бамбука у віці 4 роки мають таку деревину, що з неї роблять мечі, які не поступаються за міцністю стальним.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Японські селекціонери вивели спеціальні сорти хризантем, з квіток яких готують смачні страви.

Номер слайду 17

До захисту проекту запрошується 1 група – «Науковці» історики та географи:

Номер слайду 18

«Батьком» ботаніки – науки, яка вивчає рослини, вважають давньогрецького вченого Теофраста.

Номер слайду 19

Жив він у 372-286 роках до нашої ери.

Номер слайду 20

У 1175 р. китайський імператор Джен ЦУ описав 1000 видів рослин.

Номер слайду 21

У 1492 р. Колумб залишає Іспанію у пошуках західного шляху в Індію. Із Нового Світу він привіз у Європу нову зернову культуру – кукурудзу.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Під час другої своєї експедиції в 1493 р. Колумб привіз цукрову тростину в Санто – Доминго.

Номер слайду 24

У 1516 р. цукор, отриманий з тростини,був відправлений до Іспанії. Незабаром після цього Португалія стала імпортувати цукор з Бразилії.

Номер слайду 25

Колумб доставив в Іспанію також ананас і стручковий перець, гостріший, ніж на Кавказі. Також в Америку Колумб завіз огірки і інші овочі.

Номер слайду 26

1500 р. квасоля, родиною є Америка, також в Іспанію був завезений із південної Америки – батат.

Номер слайду 27

7000 р. тому назад вирощували рис у Китаї.9000 р. у Сирії і Терції відомий льон.

Номер слайду 28

На близькому Сході 10000 р. тому назад люди почали вирощувати пшеницю та ячмінь. Археологи знайшли вперше борошно мелене камінням.

Номер слайду 29

Розкопки у шанідарській печері, говорять, що в ті часи, приблизно 50000 р. тому назад, місцеві жителі споживали у їжу насіння грецького горіха.

Номер слайду 30

5000 р. тому назад у Північній Африці вже вирощували сорго.

Номер слайду 31

4000 р. тому назад у Північній Африці вже вирощували просо.

Номер слайду 32

1591 року у своє навколо світне плавання відправився Магеллан.

Номер слайду 33

Він разом зі своєю експедицією привезли : 26 т. гвоздики, мішки мускатних горіхів і цитрусових, а також деревину сандалового дерева.

Номер слайду 34

1516 р. у Новий світ із Африки завезли банани. У Китаї португальці вперше помітили апельсини, плоди із Індії і Цейлону.

Номер слайду 35

1521 р. у Мексиці відкриття – ваніліну.

Номер слайду 36

Вікторина : Рослини і Кулінарія.

Номер слайду 37

До захисту проекту запрошуються 2 група – «Дослідники» рослини та хімія. Їхнім завданням було дослідити вплив мінеральних речовин на ріст і розвиток рослини.

Номер слайду 38

До складу рослини входить 80 хімічних елементів, 24 елементи виконують в клітині важливу функцію.

Номер слайду 39

Навіть ті хімічні елементи, які в клітинах містяться у дуже малих кількостях, нічим не можуть бути замінені бо дуже потрібні для життя. Наприклад: при нестачі Fe, або Cu в грунті виникає хвороба у рослин – хлороз (фотосинтез не відбувається), нітроген – посилює розвиток надземних органів, а калій – коренів, сполуки калію, фосфору підвищують холодостійкість рослини …тощо.

Номер слайду 40

Практична частина дослідження:1. Взяли три однакових горщика, грунт який бідний на мінеральний склад і висадили у всі 3 горщика- кімнатну рослину герань.

Номер слайду 41

2. Слідкували за появою першого зародкового листочка, пройшло багато часу і листочки були на всіх рослинах жовтими, скрученими, недорозвиненими.

Номер слайду 42

3. Для поновлення мінерального складу грунту ми застосували підживлення мінеральними добривами.4.◦ До 1 горщика ми внесли необхідну норму мінеральних добрив;

Номер слайду 43

◦ До 2 горщика ми не вносили добрива;

Номер слайду 44

◦ До 3 горщика внесли поза нормовану кількість добрив;◦ Слідкували за розвитком рослини (кількість листочків, висота стебла, форма листочка)

Номер слайду 45

Отже висновки: Мінеральний склад грунту є дуже важливим для розвитку рослини, там де норма мінеральних речовин – гарний ріст і розвиток рослини, там де багато мінеральних речовин, або відсутність – хвороби рослин пригнічений ріст і розвиток.

Номер слайду 46

Вікторина: Рослини і фізика, математика.

Номер слайду 47

1. Який фізичний закон був відкритий за допомогою яблука? 2. Цю квітку назвали на честь французької жінки-математика? 3. Що має спільного дерево баобаб і підручник алгебри для 7-9-х класів?

Номер слайду 48

3 група – «Вітаміни на нашому столі»Завданням цієї групи було опрацювання літератури для з’ясування, які вітаміни містять овочі, фрукти нашого столу та їхнє значення.

Номер слайду 49

№ 1 Історія відкриття вітамінів.

Номер слайду 50

( 1854-1937) радянський лікар. Завдяки дослідам на мишах, відкрив вітаміни.

Номер слайду 51

На сьогодні відомо понад 50 вітамінів. Позначаються вони спеціальними назвами, або буквами латинського алфавіту A, B, C, D, Е.

Номер слайду 52

Недолік вітамінів групи В призводить до загострення радикуліту, ревматизму, серцево-судинних захворювань, порушення діяльності нервової системи, розвиток недокрів’я, шкірні запалення, уповільнений ріст у дітей, нудота, кон’юнктивіт, раннє посивіння, захворювання підшлункової залози і печінки.

Номер слайду 53

Вітамін В

Номер слайду 54

Недолік вітаміну С призводить до хвороб серця, руйнування зубів, зниження імунітету, порушення травлення, кровотечі, облисіння, порушення в роботі щитовидної залози, ризик розвитку ракових захворювань

Номер слайду 55

Вітамін С

Номер слайду 56

Недолік вітаміну А спричиняє появу «курячої сліпоти». При цьому патологічному стані людина бачить вдень, але при настанні сутінків він дуже погано розрізняє предмети, що оточують його.

Номер слайду 57

Вітамін А

Номер слайду 58

Недолік вітаміну D викликає у дітей хворобу рахіт. При цьому захворюванні порушується нормальний хід процесу мінералізації кісток, затримується розвиток зубів.

Номер слайду 59

Вітамін D

Номер слайду 60

При недоліку вітаміну Е у чоловіків порушується утворення сперматозоїдів, а у жінок можуть спостерігатися відхилення в розвитку плоду.

Номер слайду 61

Вітамін Е

Номер слайду 62

« Мозковий штурм»Завдання до гри:1. Назвіть овочі, фрукти, які містять вітамін С?2. Хвороба, яка розвивається за недостатньої кількості вітаміну Д?3. Де міститься вітамін А?4. Хвороба, яка розвивається за недостатньої кількості вітаміну В?5. Де міститься вітамін Е?

Номер слайду 63

4 група – «Юні митці»«Роботи юних митців»Першу частину періоду праці над проектом юні митці малювали малюнки рідкісних рослин нашої місцевості, які занесені до Червоної книги України. Виготовлення композицій з рослинних форм. Другу частину періоду праці над проектом, юні митці виготовляли композиції з рослин.

Номер слайду 64

Номер слайду 65

Номер слайду 66

Групова робота : у вас на столах лежать різноманітні рослини, ваше завдання: ● Вибрати рослини, які є символами України;● Пояснити їхнє значення.

Номер слайду 67

Номер слайду 68

Ви повинні завжди пам’ятати:▪ Кожен зелений листочок, кожна травинка виділяє у повітря кисень. Без нього немає життя. Не топчи і не рви рослини даремно▪ Найгарніша квітка та, що квітує там, де зросла. Не губи її!▪ Невеличкий скромний букет квітів говорить про те, що ти свідома, добра бережлива людина.

Номер слайду 69

Все, що цінуємо в житті, Ми для нащадків маємо зберегти!

Номер слайду 70

Дякуємо за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Інтегровані уроки
Додано
4 лютого 2021
Переглядів
719
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку