Презентація. "Інтелектуально-розважальна фізкультхвилинка."

Про матеріал

Пропоную географічну розминку для старшокласників або вчителів. У презентації подано описи відомих скульптур, історичні факти про них, необхідно впізнати об`єкти і показати їх відповідною позою. Можна провести у формі змагань між командами. Проходить весело, невимушено, рухливо.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відомі пам'ятники

Номер слайду 2

Це не просто статуя, це – національний пам’ятник. Її розміри – 93 м. від землі до верхівки (включаючи п’єдестал). Розташована на однойменному острові. Від дня свого відкриття, статуя служила навігаційним орієнтиром і маяком. Пам’ятник був французьким подарунком до сторічної річниці визначної подіїї, але з запізненням на 10 років.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Статуя має розмір 39,6 м заввишки, знаходиться на вершині 710-метрової гори Корковаду. Збудована як символ Християнства, вона стала символом Бразилії. Серед проектів «статуї Христа», що розглядалися, була статуя Ісуса з глобусом у руці.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ця гігантська скульптура (71м.) знаходиться в китай-ській провінції Сичуань поблизу міста Лешань. 1 000 років вона тримала першість серед найбільших монументів світу. Це одна з найдревніших статуй, вона встановлена в місці, де зливаються три річки і створюють небезпечні водовороти. Монахи хотіли задобрити стихію, вирубавши в скелі образ верховного божества. Кам’яні глиби, що скидалися в річку, дійсно зробили її спокійнішою.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Висота наступного монументу перевищує статую Свободи в Америці, разом із постаментом складає 102 м. Це була перша скульптура подібних розмірів у СРСР. Вона вважається символом жіночого початку, сили духу українського народу. Скульптуру встановлено на дніпровських схилах, вона є центром Національного музею історії ВВв 1941-1945 років.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Одна з найвідоміших скульптур Огюста Родена, над якою він працював з 1880 по 1882 роки. Нині вона є експонатом музею Родена в Парижі. Крім оригіналу, існує близько 20 копій з гіпсу та бронзи. Згідно із задумом Родена, скульптура зображає автора «Божественної комедії» – Данте Аліг'єрі.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Одна з найбільш прославлених статуй античності роботи скульптора Мирона. Є першою класичною скульптурою, що зображує людину у русі. Ім'я атлета, зображеного у скульптурі, не збереглось. Не зберігся й оригінал – він був загублений у Середні віки, але відомі численні римські копії статуї. Скульптура прийнята як символ сучасного олімпійського руху.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

17-ти метрова скульптура оголеної жінки, створена італійським художником Марко Кокраном в 2013 році, одна з кількох жіночих скульптур. Мета його творчості – боротьба з насильством та обмеженням прав жінок. На 97 % скульптура складається із повітря. Автор дивовижно передає силу і тендітність жінки. Образ скульптури постійно змінюється разом з погодою і часом доби.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Скульптура – «еталон соціалістичного реалізму», «ідеал та символ радянської епохи». Робота скульптора В. Мухіної. Висота – 25 метрів, висота постаменту – 33 метри. Була створена для радянського павільйону на Всесвітній виставці в Парижі в 1937 році. У багатьох людей асоціюється з фільмами кіностудії «Мосфільм».

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Пам’ятник культовому американському актору, бізнесмену, політику, бодібілдеру, 38-му губернатору штату Каліфорнія. «Містер Всесвіт»-1967 рік.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Вже більше 100 років символом Данії є цей милий персонаж, відомий на весь світ за однойменною казкою Г.-Х. Андерсена. Це невеличка бронзова фігурка (125 см.) на гранітному постаменті, але мільйони туристів з’їжджаються з усіх куточків світу, щоб попросити у неї виконання заповітного бажання.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Відомий бельгійський пам’ятник «Жарт над поліцейським», створений на замовлення міського комітету. Так, у Брюсселі чудово ставляться до іронії та гумору!

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
4 січня
Переглядів
92
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку