Інтелектуальна гра про Україну

Про матеріал
Розробка інтелектуальної гри патріотичного напрямку, розробленої на основі гри "Хрестики-нулики"
Перегляд файлу

Хрестики-нулики — Вікіпедія

 

 

                                       (хід вікторини відбувається за правилами гри в Хрестики-нулики. Кожне з дев’яти полів має категорію. Обираючи хід, команди відповідають на запитання. Якщо відповідь вірна, вони можуть поставити у відповідне поле свій знак (хрестик або нулик). Якщо ж команда відповідає невірно, то ставиться знак суперників. Розробка розрахована на три гри)

1.МОВА

1. У 2019 році були внесені зміни до нової редакції «Українського правопису». У запропонованих словах знайдіть помилки згідно цих змін. Деякі слова написані без помилки.

Дікенс, веб сайт, віце-президент, мінісукня, антивірус, пів огірка, пів острів, пів-ями, Лев Толстий, проєкт, ирод, кафедра, катедра.

(Дікенс, вебсайт, віцепрезидент, мінісукня, антивірус, пів огірка, півострів, пів ями, Лев Толстой, проєкт, ирод, кафедра, катедра).

2. 14 липня 2021 р було видано Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Згідно цього закону українська мова визнана єдиною державною мовою у сферах суспільного життя. А ня яку сферу життя цей Закон не розповсюджується? (сфера приватного спілкування)

3. Впізнайте рядки відомого вірша і назвіть автора.

A cherry orchard by the house.
Above the cherries beetles hum.
The plowmen plow the fertile ground
And girls sing songs as they pass by.
It’s evening—mother calls them home.

A family sups by the house.
A star shines in the evening chill.
A daughter serves the evening meal.
Time to give lessons—mother tries,
But can’t. She blames the nightingale.

(«Садок вишневий коло хати», Т.Шевченко)

2.ФІНАНСИ

1. Який зв’язок мають між собою ЗАМОК ЛЮБАРТА (ЛУЦЬК),ЛЬВІВСЬКА ОПЕРА, КИЕВО-ПЕЧЕРСЬКА ЛАВРА, БЕРЕГ ДНІПРА, СОФІЯ КИЇВСЬКА?

(вони зображені на грошах)

2. До 1996 року в незалежній Україні ходили українські карбованці. Ці грошові одиниці були різнокольоровими та мали різний номінал. На купюрах 1,3,5,10,25,50 та 100 карбованців була зображена Либідь, на купюрах 200, 500, 1000, 2000, 5000 – засновники Києва, на купюрах від 10000 до 500000 – Володимир Великий. А що або хто був зображений на купюрі 1000000 карбованців? (Т.Шевченко)

Банкноты Украины (1918-2000 гг.) оценить, куплю в Киеве - Ценитель :  Ценитель

3. З 1996 року в Україні з’явилась нова національна валюта – гривня.  Банкноти кілька разів міняли дизайн, та колір залишався тим самим. Окрім купюр 1 гривня, яка була жовтою та сірою, та 20 гривень, яку сьогодні ми знаємо зеленою. Якого кольору була купюра 20 грн до 2003 року? (темно-коричневого)

Каталог бумажных денежных знаков. УКРАИНА. Выпуски 1996 - настоящее время  (в гривнах)"

3. СПОРТ

1. Першою олімпійською чемпіонкою незалежної України стала спортсменка Оксана Баюл. В якому виді спорту вона виступала? (фігурне катання)

2. у 2004 році цей спортсмен отримав нагороду «Золотий м’яч». Хто це? (А.Шевченко)

3. У 1993 році український легкоатлет Сергій Бубка став першою людиною у світі, яка стрибнула з жердиною вище ніж 6 метрів. А яка точна цифра рекорду? (6,15 м)

4. МУЗИКА

1. 2004 року Руслана перемогла у пісенному конкурсі Євробачення. У 2005 Україна приймала конкурс у себе. Хто представляв Україну того року? (Гурт «Гринджоли»)

2. Щороку президент України вручає почесне звання Заслужений артист України режисерам, акторам, музикантам за високу виконавську майстерність та створення високохудожніх вистав, що стали надбанням культурної спадщини. Який співак отримав цю нагороду цього року? (Монатік)

3. Вгадай хіт. (ВВ «Весна», Плач Єремії «Вона», Океан Ельзи «Я не здамся без бою», Скрябін «Старі фотографії», Антитіла «Там, де ми є»)

5. СЮРПРИЗ

1. Повторити три рухи з гопака

2. Заспівати «Дикі танці»

3. Викласьти піраміду з 30 кубіків Дженга.

6. НАУКА

1. Харківські вчені розробили апарат «Біолуч», який може робити одне медичне дослідження безболісно. Винахід дуже сподобався тим, хто боїться уколів. Що це за дослідження? (Аналіз крові без забору крові)

2. Винахідник Володимир Татаренко запропонував обладнати салони літаків спеціальною капсулою, в якій будуть розміщуватись пасажири. Для чого вона? (Для безпечного приземлення в разі катастрофи)

3. Харків’янин Сергій Тимчук створив екологічну пакувальну плівку, яка не завдає шкоди навколишньому середовищу. Автор ідеї запевняє, що його можна навіть їсти. З якого матеріалу виготовлений цей пакет? (кукурудзяний крохмаль)

7. ДЕРЖАВА

1. У 1991 році Леонід Кравчук підписав документ, який був підтверджений референдумом 1 грудня 1991 року. Що це за документ і коли він був підписаний? (Акт проголошення незалежності України, 24 серпня)

2. 12 червня 1996 року вперше в історії нашої держави депутати присягнули на вірність Україні. Це сталось внаслідок прийняття основного закону. А коли ми відзначаємо День Конституції? (28 червня)

3. який із національних символів України був затверджений 19 лютого 1992 року? (тризуб)

ГАЛЕРЕЯ8. МИСТЕЦТВО

1. Ця картина сучасного українського художника Анатолія Криволапа була продана на аукціоні Філіпс за 186,200 доларів США. Вгадайте назву картини. (Кінь. Надвечір’я)

 

2. Який фільм 2018 року випуску став найприбутковішим за всю історію існування українського кінематографу і зібрав 54,9 млн грн. за період прокату? («Скажене весілля»)

3. Яке видавництво в Україні має найвищий наклад? (КСД, 11000000 примірників)

9. ЗВ'ЯЗОК

1. 16 червня 1993 року в Україні з’явився перший оператор мобільного зв’язку. Як називалась ця компанія, яка, змінивши два імені, існує і сьогодні? (UMC)

2. Вперше українці зіграли у мобільну гру у телефоні Nokia 3310. Що це була за гра? (Змійка)

3. Розшифруйте слово, заховане під цифрами мобільного телефону.  533243354669

 (незалежність)

 

Обзор новинки - кнопочный телефон с мощной батареей Sigma X-style 31 Power

 

 

docx
Додано
19 вересня 2021
Переглядів
271
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку