Інтер'єр - портрет людини. Фронтальний інтер'єр.

Про матеріал
Презентація створена для якісного сприйняття та усвідомлення учнями теми "Інтер'єр у перспективі". Матеріал розрахований для використання під час уроків образотворчого мистецтва в 7-му класі очної або дистанційної форми навчання. Презентація містить теоретичну та практичну частини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Побудова інтер’єру з однією точкою сходу. «Моя кімната»Інтер’єр — портрет людини. Підготувала вчитель ОМ Акчуріна Тетяна Олександрівна

Номер слайду 2

Будинок – така ж жива істота, як і ми з вами. Кожна людина (брюнет чи блондин, високий просто чи високий в стрибку, відмінник чи гроза вечірок) «виховує» своє житло. Вішає на стіну фотокартки. Лишає всюди улюблені речі. Клеїть сніжинки на вікно. Привозить купу сувенірів із відпустки.Інтер'єр відображає людину. Він розповість про смаки, спосіб життя та характер власника. Запитайте себе, чи комфортно вам вдома. Якщо на обличчі не з’явилась задоволена усмішка, ви десь звернули не туди.

Номер слайду 3

- Хто міг би мешкати в цьому будинку? - Якими є професії членів родини? - Чи мешкають діти в цьому будинку? - Які почуття викликає у вас цей інтер’єр?

Номер слайду 4

Інтер’єр — це оформлення внутрішнього простору будинку або окремих приміщень. Пригадайте! Що таке інтер'єр?Інтер'єр - це зображення внутрішнього приміщення різних будівель: навчальних класів, житлових кімнат, коридорів і т.д.

Номер слайду 5

Перспектива, у якій одну із стін зображують паралельно картині, називають фронтальною. Фронтальна перспектива характеризується простотою побудови і виразністю. Головна точка сходження розташована на фронтальній стіні в місці перетину вертикальної осьової лінії картини з лінією горизонту (лінією зору) . У такому випадку бічні стіни на малюнку будуть однакові. репродукція картини Леонардо да Вінчі «Тайна вечеря»

Номер слайду 6

Обов'язково! точка сходження буде розташована на лінії зору. Всі горизонтальні лінії на малюнку будуть сходитися у цій точці. Всі вертикальні лінії залишаються без спотворення.

Номер слайду 7

Залежно від зміни точки зору зміниться і вигляд фронтального інтер'єру.

Номер слайду 8

Визначити лінію горизонту на площині майбутньої картини. Визначити точку сходження, яка розташована посередині лінії горизонту. У центрі на лінії горизонту зобразити фронтальну стіну. Паралельні між собою лінії підлоги, стелі (перпендикулярні до картинної площини) йдуть до точки сходження на лінію горизонту. Усі паралельні між собою лінії вікон, дверей (перпендикулярні до картинної площини) йдуть до точки сходження на лінії горизонту. Алгоритм виконання фронтального зображення інтер’єру6. Усі вертикальні лінії свого напрямку не змінюють.7. Меблі, що знаходяться в інтер'єрі, найкраще починати зображувати з нижньої основи, спочатку намічаючи усі ребра великої форми, щоб вони вписувались в інтер'єр і не «зависали» в просторі.8. Завершіть малюнок олівцем, детально промалюйте перший план

Номер слайду 9

Послідовність побудови фронтального інтер’єру

Номер слайду 10

Завдання: Намалюйте інтер'єр у фронтальній перспективі за запропонованим прикладом або створіть власний інтер'єр кімнати. Творча практична робота:

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Бажаю успіхів та задоволення від роботи !

Номер слайду 13

https://wishenko.org/interyer-portret-epohi-praktichne-zavdannya-moya-kimnata.htmlhttps://shag.com.ua/urok-4-interyer-pobudova-interyeru-z-odniyeyu-tochkoyu-shodu-m.htmlhttps://uk.wikipedia.org/wiki/Тайна_вечеря_(картина_да_Вінчі)#/media/Файл: The-Last-Supper-Restored-Da-Vinci_32x16.jpghttp://antoniuk8.pp.ua/index.php/urok-5https://narodna-osvita.com.ua/6982-budinok-ta-nteryer.htmlhttps://subject.com.ua/textbook/art/6klas/18.htmlhttp://5.school-info.te.ua/distancijne-navchannja-obrazotvorche-mistectvo-6-klashttps://maliunok.com/yak-namalyuvati-dityachu-kimnatu-z-meblyami-olivtsem/http://jak.koshachek.com/articles/jak-namaljuvati-kimnatu-z-mebljami-olivcem.htmlhttps://uk.mustdothis.com/57323-How-To-Draw-A-Room-Using-One-Point-Perspective-81https://jdmsale.ru/uk/bedroom/interior-pencil-exciting-lessons-how-to-draw-a-room.htmlhttp://www.myshared.ru/slide/1388405/https://docplayer.net/52550794-Obrazotvorche-mistectvo-v-nashomu-zhitti-7-klas-za-novoyu-programoyu.htmlhttps://publish.com.ua/ditlakhy-i-dity/7-sekretiv-planuvannya-malenkoji-dityachoji-kimnati.htmlhttps://mahno.com.ua/uk/blog/post/unusual-solutionshttps://vseosvita.ua/library/6-klas-urok-no18-domasnij-interer-228003.htmlhttp://obrazotvorchem.blogspot.com/2019/10/7.htmlhttps://vseosvita.ua/library/7-klas-urok-no2-budinok-ta-interer-228071.htmlhttps://www.cre8tivez.org/rzne/malyunki-interyeru-olivtsem-prikladi-robit-uroki-z/https://vseosvita.ua/library/7-klas-etnodizajn-v-intereri-453726.htmlhttps://l.lekciya.com.ua/informatika/3902/index.html?page=3https://gazette.com.ua/remont-i-budivnytstvo/yak-namalyuvati-plan-kimnati. Використані джерела:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Mudra Sveta
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 вересня 2021
Переглядів
8191
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку