Інтерактивний плакат "Свійські тварини."

Про матеріал

Ця розробка допоможе вчителю в цікавій формі ознайомити дітей зі свійськими тваринами, історією їх одомашнення. Клікнувши мишкою по малюночку, Ви легко перейдете до слайду з інформацією про обрану тваринку.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Свійські тварини. Походження деяких свійських тварин. Виконала Шкуматова О. Ю.,Вчитель початкових класів Сергіївського ЗЗСО І-ІІІ ст. Правила безпечної поведінки

Номер слайду 2

Словничок термінів - Приручення – це призвичаювання диких тварин до утримання в неволі впродовж одного покоління. - Одомашнення – це розведення приручених тварин із господарською метою впродовж багатьох поколінь. Колись, багато тисяч років тому, всі тварини були дикими. Про те, як почалося одомашнення тварин мало відомо. Вважається, що люди кам’яного віку приручили майже всіх свійських тварин. Люди приручили тварин і зробили їх своїми помічниками і друзями. Їх не так багато. На землі проживає близько 1, 5 млн. видів тварин, а люди приручили лише декілька десятків. Свійськими називають тварин, які живуть в умовах господарства або вдома, приносять користь людям і потребують піклування.Їх розводять. Доглядають,Годують і захищають. Будують для них житло. Турбуються про їх потомство. Використовують для своїх потреб. Повернутисяна початок

Номер слайду 3

Ще з давніх часів людина виловлювала в природі диких тварин і приручала їх. Однією з перших приручених тварин був вовк. Від нього походить собака. Одомашнення вовка відбулося від 100 000 до 15 000 років тому. Повернутисяна початок. Породи собак

Номер слайду 4

Повернутисяна початок Свійський кіт походить від дикого буланого кота, якого 4 тисячі років тому приручила людина і який дотепер живе в Африці. •Коти можуть видавати близько 100 різних звуків. Для порівняння - собаки лише близько10. •Якщо кішка біля Вас, і її хвіст тремтить - це найбільше відчуття любові, яке вона може виразити. •Кішка за своє життя може мати більше 100 кошенят. Породи котів

Номер слайду 5

Повернутисяна початок. До кінного заводу Цікаві факти про коней: Коні вміють спати стоячи, але сни бачать тільки коли лягають. У скелеті коня міститься на 18 кісток більше, ніж в скелеті людини. Коні прекрасно бачать у темряві. Кінь може прожити, при відповідному догляді, до 40 років. У коней кольоровий зір. Коні здатні навчитися відкривати двері. Коні вміють розрізняти емоції людини по голосу. Коням вистачає на сон всього 4 годин на добу. Коні люблять спокійну класичну музику і здатні слухати її годинами.

Номер слайду 6

Повернутисяна початок Голоса корів. Цікаве з життя корів: - За хвилину корова здатна зробити близько 100 жувальних рухів. - Корови досить доброзичливі та навіть здатні дружити, обираючи собі товаришів у стаді. - Корови одні з небагатьох тварин, здатних плакати. - Корови у слов'ян завжди символізували родючість, а бики - міць та силу. -В українській народній традиції корова — це годувальниця та основа добробуту сім'ї. Корову люди одомашнили вісім з половиною тисяч років тому. Мало кому відомо, що південь України також є одним із центрів зародження скотарства.

Номер слайду 7

Повернутисяна початок Цікаве про вівцю. Одомашнен-ня овець відбулося понад 8 тис.років до н.е. Предками вівці вважають баранів, які й нині трапляються у дикому стані [муфлони, аргалі (архари), аркари]. - вівці володіють відмінною пам’яттю. - у овець дуже гострий слух, тому вони бояться різких звуків. - дорослі вівці мають по 32 зуба, незалежно від породи. - Об’єм мозку в домашніх овець помітно менше, ніж у їхніх диких родичів.

Номер слайду 8

Повернутисяна початок Цікаве про свинку. Люди одомашнили свиней 4,6 тис. років до н.е. - Свині від природи не дуже зіркі, тому зір не грає в їх житті великої ролі. - Зате величезне значення для них набуває нюх. З його допомогою вони безпомилково знаходять їжу навіть на великій відстані або під товстим шаром грунту. - В деяких країнах свині виконують роль поліцейських шукачів і використовують для пошуку наркотиків і вибухівки. - Вони легко звикають до людини, особливо якщо їх виховувати з дитинства, здатні вивчити кличку, різні команди, знають своє місце, можуть виконувати деякі трюки.

Номер слайду 9

Повернутисяна початок . Голос індика - Індики - птиці давньо- американського походження. - Час одомашнення їх невідомий. - Індиків розводили у свій час індіанці племені майя. В Європі ця птиця з'явилася у 1530 році. - Уперше її почали розводити в Іспанії, де вона була названа індиком, тобто птицею, узятим в індіанців. Ця птиця обережна й полохлива, вона панічно боїться наближення людини. У будь-який час вона може покинути двір хазяїна й блукати в самих несподіваних місцях.

Номер слайду 10

Повернутисяна початок . Курка чи яйце?- Кожна курка є нащадком банківської джунглевої курки. Це дуже лякливі птахи з джунглів, які проживають в Південній Азії на всьому шляху від Пакистану до Суматри та ІндонезіїНа планеті Земля проживає близько 25 млрд курей- Батьківщиною домашньої птиці є Південно-Східна Азія.

Номер слайду 11

Повернутисяна початок . Тут цікаво. Лапки – весла у воді, дзьоб в роботі в день й в ночі. Дикою вона літає, свійська ж жиру набирає. Вона криклива та не співачка, здогадались хто це ?.- )На ставочку я зустріла дивну птаху сіро-білу. Шию птаха вигинала, І шипіла, і кусалась. — Лізь у воду, боягузка, — Прошипить до мене … ) Гуси були одомашнені першими серед птиці. Дикий сірий вид - у Європі, нільський - у Північній Африці, сибірсько-китайський - у Китаї. Знайдено малюнки нільського гусака, якого розводили в Єгипті в 111 тисячоріччі до нашої ери. У нашій країні є понад 20 порід гусей. Розведення домашніх качок, скоріше за все, почалося близько 5000 років тому в Месопотамії, в Стародавньому Шумері. На піктографічних глиняних табличках з господарськими документами з Урука кінця IV — початку III тис. до н. е., крім інших домашніх тварин, видно і гуси, і качки. Усі породи свійських качок походять від качки – крижня. А гуси - від дикої сірої гуски.

Номер слайду 12

На головну

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Вакуленко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Teacher ...
    Дуже цікава інформація! Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 листопада 2020
Переглядів
2580
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку