Інвестиційний проект "Туристичний Калуш"

Про матеріал
Мій інвестиційний проект базується(спрямований) на залученні грошових коштів і матеріально-технічних засобів для започаткування в промисловому центрі Прикарпаття ізюминку індустріального туризму. Може бути використаний як варіант домашнього завдання.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ПРОЕКТ

«Промисловий туризм в м. Калуш»

 

 

 

 

Підготувала:

студентка групи ГТБ-52

Маліборська І.

 

 

 

 

 

 

Івано-Франківськ

2012р

Назва проекту «Промисловий туризм в м. Калуш».

Населений пункт: м. Калуш  Івано-Франківська область.

Калуш — місто, яке розташоване на північному заході Івано-Франківської області, центр Калуського району, адміністративний центр Калуської районної ради. Одна з головних переваг міста — його вигідне географічне розташування. Добре розвинута транспортна мережа поєднує місто з Центральною Європою та Заходом через залізницю та автомобільні дороги. Сучасний Калуш завдячує розвитком своїм предкам, які започаткували видобуток солі, пивоваріння, лиття дзвонів і вже на той час створили місту славу передового промислового центру. Сьогодні — це великий промисловий і культурний центр Західної України. Тут виробляються третина всієї промислової продукції області і близько 1 % промислової продукції України. Ряд унікальних видів продукції (калійні мінеральні добрива, металевий магній, поліетилен, тафтингові покриття та інші) виробляється в Україні тільки у місті Калуш.

Сучасний Калуш

Промисловість міста була сконцентрована на хіміко-металургійному комбінаті, заснованому в 1968 році, який складався із 12 заводів. Сфокусована на виробництві калійних добрив, магнію та глибокій переробці вуглеводної сировини. Згодом виробництво було розширене та реорганізоване в хімічний концерн «Хлорвініл». В 1990-х роках його було перейменовано в концерн «Оріана», який проіснував до початку XXI ст., коли через економічні проблеми був змушений створити СП з «Лукойлом» утворивши ЗАТ «Лукор».

 

Мій інвестиційний проект базується(спрямований) на залученні грошових коштів і матеріально-технічних засобів для започаткування в промисловому центрі Прикарпаття ізюминку індустріального туризму.

Індустріальний туризм (промисловий туризм) — це дослідження туристами територій, будівель та інженерних споруд виробничого або спеціального призначення, а також будь-яких закинутих споруд з метою отримання психологічного, естетичного або дослідницького задоволення.

Саме історія Калуша як промислового центру Прикарпаття дає можливість на розвиток промислового туризму в місті. Індустріальний туризм має всі перспективи, для того, щоб зайняти певний сегмент туристичного ринку Прикарпаття, плацдармом для цього є промисловий осередок міста. Ресурсну базу цього напряму туризму складають:

  • Ливарня Дзвонів
  • Калуський пивзавод
  • Магнієвий завод
  • Розвалений калійний завод
  • Домбровському кар`єрі калійних руд
  • Хвостосховища № 2 Калуш-Голинського родовища калійних солей
  • Шахти калійних солей в Кропивнику і Сівці-Калуській.
  • ЗАТ «Лукор».

У період, коли традиційні види туризму вже стають звичайною буденністю, саме індустріальний туризм має можливість зробити крок вперед свого розвитку. І Калуш не є винятком, оскільки це надзвичайно цікаве явище, коли промисловий центр стає іще й туристичним.

 

Розвиток індустріального туризму на базі Калуша дало б змогу :

  • збільшити кількість відвідувачів міста;
  • підвищити популярність міста ще більше;
  • принести грошові вливання в бюджет;
  • збереже та покращить інфраструктуру;
  • принесе користь самим мешканням Калуша;

 

 

Для втілення проекту у життя  потрібен 110000гривень (135000доларів)

 

Необхідні витрати

 

План роботи

Необхідна сума (вказана на 1 рік)  грн

Необхідна сума

доларах США

1

Забезпечення роботи офіса

35000

4262

2

Заробітня плата всіх кадрів офісу

30 000

3658

3

Матеріально-технічні ресурси необхідні для облаштування деяких об’єктів під туристичні

25000

3000

4

Інші витрати

20000

2500

 

Всього

110000

13500

Із реалізації цього проекту можливий прибуток

Якщо розроблений тур по промислових об’єктах Калуша коштуватиме для одного туриста 100 грн, а проводити екскурсії по 4 рази в тиждень не менше як для 10 чоловік то проект окупиться за 6 місяців.

 

Джерела залучення інвестицій

Інвестувати в галузь може будь яка фізична чи юридична особа. Найбільш перспективним я вважаю потрібно залучити інвестування з боку туристичних фірм, що працюють в м. Калуш,  і розвивати цей проект, як один із продуктів туристичної фірми.

 

Висновок

Включення промислових об’єктів міста Калуш у список туристичних, дозволить у майбутньому розвивати туризм в індустріальному регіоні Прикарпаття та забезпечить збереження старих і цінних ландшафтів промислової територій.

Даний проект є дуже вигідним, оскільки ми можемо спостерігати якими шаленими темпами розвивається схожі проекти на Сході країни. На Заході попит на даний вид послуг не є меншим.

Окупність проекту можлива через 6 місяців.

 

docx
Пов’язані теми
Географія, Інші матеріали
Додано
27 червня 2019
Переглядів
566
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку