Ірен Роздобудько "Що може пензлик?"

Про матеріал
Презентація до уроку за творчістю письменниці Ірен Роздобудько. Під час уроку діти не тільки відтворюють зміст твору ,але й намагаються відчути його, поділитися власними враженнями від прочитаного.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ірен Роздобудько“Що може пензлик?”Проблема морального вибору особистості

Номер слайду 2

Мрія

Номер слайду 3

українська журналістка письменницяпоетесакіносценаристілюстраторstyle.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 4

Народилась 3 листопада 1962 року у Донецьку. Закінчила факультет журналістики Київського Національного Університету. З 1988 року живе в Києві. Працювала:телеграфісткою, журналістом та диктором радіогазети, в газеті "Родослав", коректором журналу "Сучасність",оглядачем на першому й третьому каналах Національної радіокомпанії, оглядачем у газеті "Всеукраїнські відомості", заступником головного редактора в журналі "Наталі", головним редактором у журналі "Караван історій. Україна" журналістом у журналі "Академія". Працювала в цирку , була офіціанткою в ресторані, Снігуронькою в фірмі "Свято", завідувачем відеосалону у кінотеатрі. Зараз письменниця працює викладачем - навчає молодих режисерів. А ще вона вишиває бісером картини та ілюструє книги.

Номер слайду 5

Твори: Детектив “Пастка для жар-птиці” Психологічна драма “Ґудзик”Авантюрний детектив “Останній діамант міледі” Ірен Роздобудько “Про Блеза Паскаля, Вольфі Моцарта, Ганса Андерсена, Катрусю Білокур та Чарлі Чапліна” “Коли оживають ляльки“

Номер слайду 6

Паспорт твору. Тема твору кожна людина може досягти успіху в житті, якщо цього сильно бажає і працює над собою.Ідея твору: розповідь про дитячі роки відомої української художниці Катерини Білокур.

Номер слайду 7

Основні події твору

Номер слайду 8

Аукціон питань. Що сталося із цим портретом?Яка квітка підморгнула дівчинці?Чим була вражена Катруся, коли вийшла в садок?«Портрет» якої квітки намалювала Катря на білому полотні?Скласти і записати питання за змістом твору, які б починалися словами «Хто..?», «Де...?», «Навіщо..?».

Номер слайду 9

Кольропис Словесно «намалюйте» характер головної героїні твору. Свій вибір вмотивуйте. Жовтий – щастя, тепло , сонце. Синій – духовність, чесність, вірність. Зелений – символізує життя, любов, природу і мудрість. Червоний – краса, радість, життя і здоров’я. Салатовий – символ влади. Білий - чистота, духовність. Чорний – страх, невідомість, таємничість. Золотий – успіх, багатство. Бузковий – сором’язливість, мрійливість.

Номер слайду 10

Які риси характеру притаманні Катрусі?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ЩО ДОПОМОГЛО КАТЕРИНІ БІЛОКУР ДОСЯГТИ УСПІХУ?

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Підготуватися до розповіді про один день із дитячих років відомого українця.

pptx
Додано
16 квітня
Переглядів
109
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку