"Історичні джерела" тест та завдання

Про матеріал
Матеріал для закріплення вивченого з теми:"Історичні джерела",який містить як тестові завдання так і роботу з самим джерелом
Перегляд файлу

Домашнє завдання

Опрацювати параграф 6,виконати  завдання:

«Джерела до вивчення історії»

Варіант 1.

Тести (0,5 б.):

  1. Установа, в якій зберігаються та впорядковуються стародавні документи, - це: а) архів; б) музей; в) театр; г) друкарня.
  2. Записи найважливіших подій з року в рік, які робили в давнину, називаються: а) часописи; б) літописи; в) архіви; г) сувої.
  3. До писемних історичних джерел відносять: а) зброю; б) документи; в) споруди; г) посуд.
  4. Сфрагістика – наука, що вивчає минуле за: а) печатками; б) легендами; в) листами; г) картами.
  5. Нумізматика – наука, що вивчає: а) паперові гроші; б) монети; герби; г) печатки.
  6. Фольклор – це: а) усна народна творчість; б) речові джерела давніх часів; в) старовинні монети; г) зображення, виконані зі шматочків скла.

Завдання:

  1. (3 б.): Виберіть із семи наведених варіантів відповіді три правильні. До писемних джерел належать: 1) літописи; 2) печатки; 3) монети; 4) листи; 5) закони; 6) прикраси; 7) герби.
  2. (1б.) Де зберігаються історичні джерела?.
  3. (2 б.) (4):  Випиши із поданого переліку речові сторичні джерела:

глиняний посуд, берестяна грамота, загадка, напис на стіні будинку, монета, казка, руїни укріплень, мемуари, приказки, прикраси, легенда, лист.

  1. (3 б.): Прочитайте текст і дайте відповідь на запитання: «Усе, що було у дописемній період історії людства, ховається в пітьмі століть, і якби не археологія, то наші знання про племена і народи, що заселяли землю в давнину, не виходили б за межі легенд, міфів, казок. Археологія досліджує знаряддя праці, предмети побуту, прикраси, зброю, житло, поховання, тобто все те, що було результатом життя і діяльності людини і частково чи повністю збереглося до наших днів» 1) Про які джерела дослідження історії згадується у тексті? 2) Які відомості про минуле нашої країни надають ці джерела? 3) Яку роль вони відграють у дослідженні історії нашого народу?

 

Домашнє завдання

Опрацювати параграф 6,виконати  завдання:

«Джерела до вивчення історії»

Варіант 2.

Тести (0,5 б.):

  1. Установа, в якій зберігаються та виставляються для огляду відвідувачами, це: а) архів; б) музей; в) театр; г) друкарня.
  2. До усних історичних джерел відносять: а) легенди; б) одяг; в) документи; г) посуд
  3.  Археологія – це наука, що вивчає минуле а) за географічними назвами; б0 за легендами; в) за літописами; г) за речовими джерелами.
  4. Геральдика – наука, що вивчає минуле за: а) речовими джерелами; б) літописами; в) гербами; г) монетами.
  5. Боністика – наука, що вивчає: а) паперові гроші; б) монети; герби; г) печатки.
  6. Сфрагістика – наука, що вивчає минуле за: а) печатками; б) легендами; в) листами; г) картами.

Завдання:

  1. (3 б.): Виберіть із семи наведених варіантів відповіді три правильні. До речових джерел належать: 1) зброя; 2) договори; 3) монети; 4) спогади; 5) щоденники; 6) прикраси; 7) листи
  2. (1 б.): Де зберігаються історичні джерела?
  3. (2 б.) (4): Випиши із поданого переліку писемні історичні джерела: глиняний посуд, берестяна грамота, загадка, напис на стіні будинку, монета, казка, руїни укріплень, мемуари, приказки, прикраси, легенда, лист
  4. (3 б.): Прочитайте текст і дайте відповідь на запитання: «Усе, що було у дописемній період історії людства, ховається в пітьмі століть, і якби не археологія, то наші знання про племена і народи, що заселяли землю в давнину, не виходили б за межі легенд, міфів, казок. Археологія досліджує знаряддя праці, предмети побуту, прикраси, зброю, житло, поховання, тобто все те, що було результатом життя і діяльності людини і частково чи повністю збереглося до наших днів» 1) Про які джерела дослідження історії згадується у тексті? 2) Які відомості про минуле нашої країни надають ці джерела? 3) Яку роль вони відграють у дослідженні історії нашого народу?

 

docx
Додав(-ла)
Щербань Елена
Додано
20 листопада 2021
Переглядів
1021
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку