Історичні пам'ятки Луцька.

Про матеріал
У Луцьку є багато історичних місць, які варто побачити на власні очі. Запрошуємо Вас до нашого міста.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історичні пам'ятки міста Луцька. Виконав: Микилюк Максим

Номер слайду 2

Луцьк – невеличке містечко, але насправді в ньому є багато місць, які варті уваги. Славнозвісний замок Любарта або Луцький замок — один з найбільших, найдавніших і найкраще збережених в Україні замків. Головний об'єкт історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», культурний осередок Луцька. На території замку Любарта нині є кілька музейних експозицій: виставка дзвонів, давньої в'язниці та музей книги. А влітку замок стає місцем, куди лучани й гості міста приходять на різноманітні  фестивалі. Чого тільки вартий фест "Ніч у Луцькому замку".

Номер слайду 3

Лютеранська кірха. Неоготична споруда з найвищим шпилем у 24 метри, розташована в історико-культурному заповіднику "Старий Луцьк» . Раніше кірха була головним храмом для лютеранської общини.  Сьогодні ця пам'ятка архітектури належить євангельським християнам-баптистам під назвою «Дім Євангелія». Саме вони у 90-х роках відреставрували кірху після руйнування бурею шпиля та пожежі. З 1998 року при церкві діє недільна школа для дітей.

Номер слайду 4

Кафедральний костел святих Петра і Павла Собор побудували на початку XVIII століття. Тоді він був церквою при єзуїтському монастирі. За свою історію костел горів та реконструювався. Однак майже в первозданному вигляді дійшов до наших днів. Нині там відбуваються служби та звучить орган.

Номер слайду 5

Луцьке підземелля. Лабіринти, що знаходяться під Кафедральним костелом Святих Апостолів Петра і Павла, датуються XV-XVII століттям. У них виявлено тюремний комплекс з камерою — одиночкою. За легендою, підземні ходи з'єднували Луцьк з навколишніми селами Шепелем, Жидичином. Містичні історії у стінах підземелля можуть здаватися дійсно лячними, адже там панує загадкова атмосфера.

Номер слайду 6

Будинок скульптора Споруда розташована на березі річки Стир. Це будинок-майстерня місцевого скульптора Миколи Голованя, який він оздоблює уже понад 30 років. Будинок прикрашають більше як 500 скульптур: хижі звірі, птахи, міфічні істоти. Будинок Миколи Голованя часто називають "будинком із химерами", однак химерності там немає. Скрізь зрозумілі скульптури – купідони, люди, тварини, колони, чаші та ін.

Номер слайду 7

Загалом у Луцьку є ще багато історичних місць, які варто побачити на власні очі. Покровська церква. Монастир єзуїтів. Домініканський монастир Церква Покрови Пресвятої Богородиці Хрестовоздвиженська церква Музей Волинської ікони

Номер слайду 8

У Луцька є своя історія, свій характер, тому це місто безумовно варте уваги.

pptx
Додано
19 жовтня 2023
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку