Історичний брейн-ринг "Україна та історичні персоналії у роки Другої світової війни"

Про матеріал
Матеріал призначений для використання під час проведення уроків з предметів "Історія України", "Захист Вітчизни", турнирів, вікторин та конкурсів серед учнів 6-9 класів, позакласних годин, роботи гуртків та заходів військово-патріотичного виховання учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТИЖДЕНЬ ІСТОРІЇ ІСТОРИЧНИЙ БРЕЙН-РИНГ УКРАЇНА ТА ІСТОРИЧНІ ПЕРСОНАЛІЇ У РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

Номер слайду 2

ПРЕДСТАВЛЕННЯ ЧЛЕНІВ ЖУРІ ІСТОРИЧНИЙ БРЕЙН-РИНГ

Номер слайду 3

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ 1 РАУНД

Номер слайду 4

2 РАУНД Назвати дату початку та закінчення Другої світової війни. Яку назву мав план нападу нацистської Німеччини на СРСР? Коли в Німеччині до влади прийшов Гітлер? Дати назву нацистської партії? Назвати дату укладання договору про ненапад між Німеччиною та СРСР. Назвати дату нападу нацистської Німеччини на Радянський Союз. Коли було визволено м.Київ? Коли було визволено Україну? Назвати кодові назви фронтових операцій радянських військ. Назвати міста-герої України.

Номер слайду 5

3 РАУНД Хто з українських генералів підписав договір про капітуляцію Японії? Тричі герой Радянського Союзу, льотчик. Назвати дату початку і закінчення та між якими державами велася “Зимова війна”. Скільки днів тривала оборона: м. Одеси, м. Києва, м. Севастополя. Танкова битва, що затримала наступ вермахту у 1941 році. Які міжнародні конференції проведено під час Другої світової війни. Назвати дату закінчення війни в Європі. Назвати дату закінчення війни на Далекому Сході. Яку операцію історики називають “другим Сталінградом”? Назвати ким, коли та по яких цілях було проведено перші атомні бомбардування.

Номер слайду 6

4 РАУНД ПОЯСНИТИ ТЕРМІНИ   ПЛАН “ОСТ” “НОВИЙ ПОРЯДОК” ВИПАЛЕНА ЗЕМЛЯ ОСТАРБАЙТЕРИ КОЛАБОРАНТИ ДЕПОРТАЦІЯ АНЕКСІЯ ГОЛОКОСТ КОНЦТАБОРИ БАБИЙ ЯР

Номер слайду 7

4 РАУНД НАЗВАТИ ІСТОРИЧНІ ПЕРСОНАЛІЇ

Номер слайду 8

4 РАУНД НАЗВАТИ ІСТОРИЧНІ ПЕРСОНАЛІЇ

Номер слайду 9

ЖУРІ ПІДБИВАЄ ПІДСУМКИ ІСТОРИЧНИЙ БРЕЙН-РИНГ

Номер слайду 10

ІСТОРИЧНИЙ БРЕЙН-РИНГ НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ

ppt
До підручника
Історія України 9 клас (Гісем О.В., Мартинюк О.О.)
Додано
8 червня 2023
Переглядів
298
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку