Історичний диктант. Друга світова війна

Про матеріал
Історичний диктант з всесвітньої історії для учнів 11 класу. Тема: Друга світова війна
Перегляд файлу

Історичний диктант.

 

Тема: Друга світова війна

 

1. Друга світова війна почалася у вересні 1939 року і тривала до 1945 року.

 

2. Головними сторонами конфлікту були Антигітлерівська коаліція (США, Велика Британія, СРСР та інші) та Осі (Німеччина, Італія, Японія та інші).

 

3. Прічиною вибуху війни були територіальні претензії нацистської Німеччини, яка прагнула до здобуття світового господарського та політичного переваги.

 

4. У перші роки війни Німеччина здобула значні перемоги, окупувавши велику частину Європи та створивши свій впливний блок.

 

5. Проте, з часом ситуація змінилася, коли СРСР витримав німецьку атаку під Москвою та почав контрнаступ.

 

6. Війна прийняла світовий характер, коли Японія напала на США в Перл-Харборі в 1941 році, що привело до вступу Америки до війни.

 

7. Головними подіями війни стали битва під Сталінградом, битва під Курськом, десант в Нормандії, битви на Тихому океані та визволення від нацистської окупації країн Європи.

 

8. Війна призвела до масових знищень, голодоморів, насильства та геноциду. Загинули мільйони людей, включаючи жертви війни та Голокосту.

 

9. Кліматичною подією війни стала атомна бомбардування Хіросіми і Нагасакі США в 1945 році, що призвело до здобуття капітуляції Японії та завершення війни.

 

10. Друга світова війна завершилася перемогою Антигітлерівської коаліції та утворенням Організації Об'єднаних Націй з метою забезпечення світового миру та безпеки.

docx
Додав(-ла)
Капко Дмитро
Додано
5 лютого
Переглядів
126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку