Історичний портрет княгині Ольги

Про матеріал
Історія України 5/6 клас. Історичний портрет княгині Ольги. Зразок для учнів.
Перегляд файлу

Історичний портрет княгині Ольги  

 

 

IMG_256Коли загинув князь Ігор, його єдиний відомий із літопису син Святослав був ще дитиною, і тому київський престол у 945 р. посіла дружина Ігоря, княгиня Ольга. Вона правила Руссю - Україною до 964 р., коли передала владу своєму змужнілому синові. Ольга нородилася 11 (24) липня 969 року, точне місце її народження невідоме.

Мужність, сила і незламність – почувши ці слова, ми малюємо в уяві богатиря, могутнього чоловіка та воїна. Але історія доводить, що цими якостями можна охарактеризувати і жінку. Княгиня Ольга, рішуча і стійка, тримала владу в своїх тендітних руках півтора десятиліття. Мені подобаються її якості ,як: сміливість, рішучість, мужність та досвідченість.

Першою справою княгині Ольги, стала жорстока помста деревлянам у 945–946 роках за загибель її чоловіка. Після приборкання деревлян княгиня Ольга не провадила жодних воєн. За часів княгині Ольги, в Русі  активно розповсюджувалося християнство, але сусідні хрестиянські держави продовжували думати, що Русь - варварська країна. Незважаючи на свої успіхи, княгиня не змогла убезпечити  Київську Русь від нападу печенігів.

Як і в кожньої людини, так і в Ольги, були друзі та вороги. Її ворогами можна вважати деревлян тому, що вони вбили її чоловіка. А от друг, скоріше за все це був - Альерт Магдебурський.

IMG_256Ольга значно розширила українські землі. У 955 році вона відвідала Константинополь і прийняла християнство. Княгиня була міцною опорою для сина Святослава Ігоревича. Вона мужньо управляла державою і за відсутності сина(під час його походів).

Княгиня Ольга мені подобається, оскільки після смерті чоловіка вона не тільки помстилася деревлянам, а й “поставила на ноги” Київську Русь, після передачі престолу Святославу , досі брала участь в правлінні Русі. Одним словом - мужня жінка.

docx
Додав(-ла)
Шуляк Світлана
Додано
20 квітня 2023
Переглядів
14592
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку