КАЛЕНДАР ДОГЛЯДУ ЗА КІМНАТНИМИ РОСЛИНАМИ

Про матеріал
Презентація гуртка «ЮНІ ЕКОЛОГИ» Чкалівської ЗОШ I-III ступенів Новотроїцького району,Херсонської області Керівник гуртка Ушакова Л. В.,
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 Лютий

 

У зимові місяці більшість кімнатних рослин перебувають у стані спокою. Але і в цей час вони вимагають догляду. Кімнатні

рослини бояться протягів. При провітрюванні приміщень  оберігати рослини від холодного повітря. Для більшості кімнатних рослин поливання потрібно зменшити. Необхідно регулярно розпушувати поверхневий шар ґрунту. Кактуси і сукуленти підливають рідко. Більшість з них у цей період вимагає зниження кімнатної температури.

 

 

 

 

Рекомендується регулярно оглядати рослини, не допускати пересихання ґрунту в горщиках. Амариліси потрібно розмістити у теплому приміщенні, поставити на добре освітленому місці і  періодично поливати. При недостатньому освітленні кімнатним рослинам необхідне додаткове штучне освітлення. Потрібно підготувати ґрунтові суміші для пересаджування кімнатних рослин і посіву насіння.

 

 

 

 

Потрібно збільшувати полив рослин. Глоксинії, бульбові бегонії висаджують у горщики і виставляють на світло. При цьому рослини регулярно підливають. У лютому можна приступити до формування крон і пересаджування деяких кімнатних рослин.

 

http://hiblogger.net/img/articles_img/8/2/3/img43054262-0z5xj.jpg 

 

 

 

 

 

Можна пересаджувати кімнатні рослини. Після пересаджу­вання ґрунт необхідно добре полити водою. Частину пагонів у пересаджених рослин потрібно відрізати або вкоротити. Обрізані пагони можна використовувати для розмноження рослин. У пеларгонії, фуксії, колеуса і деяких інших рослин вирослі на зиму пагони потрібно обрізати на 1/3 або 2/3 довжини за два тижні до пересаджування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цього місяця продовжують пересаджувати і розмножувати кімнатні рослини. Один раз на 10 днів проводять підживлення рослин, які почали рости. Рослини, які стоять на південних вікнах, потрібно притінювати. Якщо амариліс починає скидати листки, зменшити полив. Азалії, цикламени, зігокактуси потрібно, які відцвіли, вступають у стан спокою. Тому їхнє поливання  зменшують, або регулярно обприскують.

 

 

 

 

 

Більшість кімнатних рослин потрібно часто поливати. Однак необхідно слідкувати, щоб не закисав грунт. Рекомендується регулярне підживлення і обприскування рослин. У травні можна почати перше перелопачення буртів, у яких готують дернову, листяну і компостну землю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Потрібно регулярно проводити поливання, обприскування і підживлення кімнатних рослин. Не допускати пересихання ґрунту в горщиках. Кактуси та інші сукуленти потрібно переставити на сонячні місця і збільшити підливання.

 

Рекомендується дуже часто поливати і обприскувати в спеку притінювати їх від прямих сонячних променів. Слід регулярно підживлювати рослини. Періодично листки рослин миють і слідкують, щоб не з'явилися шкідники.

 

У серпні продовжують часто поливати і обприскувати кімнатні рослини. Можна починати заносити в приміщення окремі рослини, які знаходилися на відкритому повітрі. Заго­товлюють всі види садових земель.

 


 

 

 

 

 

 

Усі кімнатні рослини, які перебували під відкритим небом, потрібно перенести у приміщення. Перед цим всі рослини уважно оглядають і обливають теплою водою, краще під душем. Протягом вересня потрібно зменшити поливання рослин, які вступають у стан спокою. У цей період можна пересаджувати епіфіллум і зігокактус. Рекомендується продовжити заготівлю різних видів ґрунтів для весняного пересаджування рослин.

 

 

З початком опалювального сезону підживлювати рослини потрібно частіше. У приміщеннях з температурою вище 25° С підливати необхідно щодня, при 21-24° С — через день-два, при 15-20° С — через 4-6 днів, у прохолодних приміщеннях з температурою 10-14° С рослини підливають з інтервалом 7-8 днів. Якщо є можливість, субтропічні рослини потрібно перенести у прохолодні приміщення.

 

 

 

Кімнатні рослини в листопаді потрібно підливати не дуже часто, краще їх збризкувати водою. Бульби глоксиній і бегоній потрібно звільнити від ґрунту, • вкласти в ящики, пересипати піском і зберігати при температурі 7-10° С. Горщики з амарилісами і ахіменесами розміщують у темних прохолодних місцях.

 

 


C:\Users\ORIN\Downloads\%D0%9B%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%8F_1_abetkaland.in (1).webpC:\Users\ORIN\Downloads\%D0%9B%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%8F_1_abetkaland.in (1).webp

D:\биология=химия\БИОЛОГИЯ - ЕКОЛОГІЯ\Екологія\проекти\квіти\молодило.jpegD:\биология=химия\БИОЛОГИЯ - ЕКОЛОГІЯ\Екологія\проекти\квіти\бальзамин.jpegD:\биология=химия\БИОЛОГИЯ - ЕКОЛОГІЯ\Екологія\проекти\квіти\зигокактус.jpg 

 

 

 

 

КАЛЕНДАР ДОГЛЯДУ

ЗА  КІМНАТНИМИ РОСЛИНАМИ

C:\Users\ORIN\Downloads\mini_6.jpg                                                                                                           Презентація  гуртка «ЮНІ ЕКОЛОГИ»

                                                                                              Чкалівської ЗОШ I-III ступенів

                                                                                               Новотроїцького району,Херсонської області

                                                                                               Керівник гуртка Ушакова Л. В.,

 

 л

docx
Додано
5 серпня 2019
Переглядів
1024
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку