Календарне планування 10 клас

Про матеріал
Календарне планування з технологій для 10 класу. Обрано 2 проекта:«Дизайн предметів інтер’єру», «Кулінарія»
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

10 клас.

 

Проект 1

Проект 2

 

«Дизайн предметів інтер’єру»

 

«Кулінарія»

 

 

22 год  

30 год

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ур.

 

Кл

 

Дата

Дата

(ск)

Назва теми

уроку

Теоретичне

навчання

Практичне

 навчання

Об’єкт проектної діяльності № 1  «Дизайн предметів інтер’єру»

(26 год)

1

А

 

Б

 

 

 

 

 

 

 

 

Вибір теми проекту

Вступний інструктаж. Программа «Технології».

Вибір теми проекту.

Знайомство з програмою предмета «Технології».

Вивчення вступного інструктажу щодо роботи в майстерні.

2

А

 

Б

 

 

 

Загальні відомості про дизайн

Основні принципи дизайну.  Мета  дизайну. Основні завдання дизайну.   Об’єкт дизайну .  Просторово-предметне середовище. Дизайнер предметного середовища.

Вивчення завдань дизайну.

3

А

 

Б

 

 

Дизайн інтер’єру

Поняття про дизайн інтер’єру. Історія дизайну інтер’єру. Поняття про стиль Класичні стилі інтер’єрів. Особливості стилів дизайну інтер’єру..

Зображення малюнків предметів відповідно до стилю інтерєру.

4

А

 

Б

 

 

Етнічний стиль інтер’єрів

Етнічний стиль інтер’єрів. Особливості українського етнічного стилю інтер’єру.

Зображення малюнків сучасного інтерєру української оселі.

5

А

 

Б

 

 

Дизайн предметів інтер’єру

Предметний дизайн.  Критерії оцінки предмета інтер’єру. Настінні полички.  Світильники. Настінні годинники. Декоративні подушки. Вази. Панно. Інсталяції.

Робота в Інтернеті. Пошук інформації.

Складання банку ідей.

Виконання клаузури для власного проекту.

6

А

 

Б

 

 

 

Засоби художнього конструювання.

Художнє конструювання як метод дизайну. Засоби художнього конструювання. Композиція в дизайні.Формотворення в дизайні.Система композиційних закономірностей, прийомів і засобів. Колір.

 

Виконання контрастної композиції на основі геометричних форм.

7

 

 

А

 

Б

 

 

 

 

 

 

 

Конструкційні матеріали та їхні властивості.

Сучасні конструкційні матеріали. Вплив нових матеріалів на форму. Архітектурно-художні (естетичні),   фізичні,  хімічні  та механічні  властивості матеріалів. Безпечність конструкційних матеріалів  для здоров’я людини та навколишнього середовища.

Вибір конструкційних матеріалів. Складання конфекційної картки.

8

А

 

Б

 

 

Декорування приміщень.

Поняття «декорування». Основна мета декорування. Професія «декоратор».   Хендмейд.

Добір інструментів та пристосувань для виготовлення виробу.

9

А

 

Б

 

 

Види художньої обробки матеріалів.

Види  ручного декорування:  випалюванням (пірографія, піротипія), мозаїка (інкрустація, інтарсія, маркетрі),  різьбленням (плоско-рельєфне, рельєфне, прорізне, об’ємне або скульптурне),   карбування, інкрустація, тиснення (штампування),  нанесення на поверхню предмета малюнка або орнаменту за допомогою трафарету,  розпис або аплікація,  вітраж,  декупаж.

Визначення технології виготовлення виробу. Складання технологічної картки виготовлення виробу.

10

А

 

Б

 

 

Опорядження виробу.

Імітаційне опорядження різними барвниками, аерографія, текстурний папір,  ламінування.

Продовження роботи над  технологічною карткою.

11

А

 

Б

 

 

Догляд за виробами інтер’єрного призначення.

 Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги при роботі над проектом.

Правила догляду за  виробами інтер’єрного призначення . Вологість, перепад температур, чищення та т.п.

 

 

Тематична

Вивчення правил безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги, яких потрібно дотримуватися під час виконання робіт.

12

А

 

Б

 

 

Виготовлення заготовки майбутн. виробу.

Розмічання,  та вирізання заготовки основи. Зачистка поверхні, фарбування.

Виготовлення заготовки майбутнього виробу.

13

А

 

Б

 

 

Виготовлення виробу (початок роботи)

Послідовність виготовлення виробу. Виготовлення виробу

Виготовлення виробу

14

А

 

Б

 

 

 

Виготовлення виробу (виконання запланованих робіт)

Виготовлення виробу

 

 

 

Виготовлення виробу

15

А

 

Б

 

 

 

Виготовлення виробу (продовження роботи)

Виготовлення виробу

 

 

Виготовлення виробу

16

А

 

Б

 

 

 

Виготовлення виробу (завершення роботи)

Виготовлення виробу

 

 

 

Виготовлення виробу

17

А

 

Б

 

 

Виготовлення оздоблювальних елементів

Виготовлення оздоблювальних елементів

 

 

 

Виготовлення оздоблювальних елементів

18

А

 

Б

 

 

Виготовлення оздоблювальних елементів

Виготовлення оздоблювальних елементів

 

 

 

Виготовлення оздоблювальних елементів

19

А

 

Б

 

 

Технологія опоряджувальних

 робіт

Технологія опорядження виробів.

 

 

 

Опорядження виробу.

 

20

А

 

Б

 

 

Розрахунок орієнтовної вартості витрачених матеріалів

Розрахунок кількості  та вартості матеріалів для  оформлення виробу .

Елементарні економічні обґрунтування проекту.

 

 

Розрахунок кількості  та вартості матеріалів для  виробу.

 

21

А

 

Б

 

 

Презентація виготовлених виробів.

Презентація результатів проектної діяльності. 

 

 

Презентація виробів.

22

А

 

Б

 

 

Презентація виготовлених виробів.

Презентація результатів проектної діяльності.  Оцінювання результатів проектної діяльності.

Тематична

Презентація виробів.

Об’єкт проектної діяльності № 2  – «Кулінарія»

(28 год.)

23

А

 

Б

 

 

Вибір теми проекту

Визначення теми і завдань проекту

 

Визначення теми і завдань проекту «КЕНДІ БАР»

24

А

 

Б

 

 

 

Мистецтво кулінарії. 

Ознайомлення з  метою, завданням і змістом модулю «Кулінарія». Історія української національної кухні.  Професії соціального типу в сфері обслуговування. Специфіка роботи кухаря, кулінара.

Ознайомлення з професією кулінара (відеофільм)

 

25

А

 

Б

 

 

 

Організація робочого місця кулінара.

Обладнання кухні, раціональність і послідовність підготовки робочого місця. Вимоги безпеки праці, пожежної безпеки. Основні типи обладнання, їх призначення, правила експлуатації, техніки безпеки, індивідуальної гігієни, виробничої санітарії.

Визначення правил безпеки та гігієни під час роботи над проектом.

26

А

 

Б

 

 

 

Основи фізіології харчування

Загальні поняття фізіології харчування. Значення їжі для організму людини: білки, жири, вуглеводи, їх склад. Вітаміни, мінеральні речовини.  Джерела харчових отруєнь, шляхи передавання і проникнення інфекції до організму людини. Перша допомога хворим. Засоби запобігання харчовим отруєнням.

Реферативні виступи:  «Харчові отруєння немікробного походження»; «Харчові отруєння мікробного походження»; «Отруєння грибами і їх наслідки»; «Засоби запобігання харчовим отруєнням»

27

А

 

Б

 

 

 

Технології створення кулінарних виробів.

Теплова обробка продуктів, її значення. Основні способи: варіння і смаження, їх різновиди. Комбіновані і допоміжні способи теплової обробки. Процеси, що відбуваються під час теплової кулінарної обробки продуктів.

Складання словника з термінами теплової обробки продуктів.

28

А

 

Б

 

 

 

Правила сервірування столу.

 

 

 

 

 

 

Мистецтво проектування оформлення та прикрашання страв. Художньо-естетичні характеристикиоформлення столу. Принципи особистісно-зорієнтованих уподобань шеф-кухарів для розробки і приготування фірмових страв за колірним поєднанням (кольорові плями), за формою нарізки, композиції (формотворення), за смаковими якостями (контраст, нюанс).

Профінформація: Дизайнер оформлення банкетних заходів, експедитор, маркетолог.

Складання серветок. Сервірування столу.

29

А

 

Б

 

 

 

Етикет споживання страв.

Національні традиції етикету в споживанні страв. Етикет споживання страв у різних країнах під час ділового спілкування; культура ділового спілкування під час ланчу, корпоративних вечорів (дизайн костюма); національні особливості європейської кухні, східної чайної церемонії тощо.

Тематична

Створення графічного зображення 

30

А

 

Б

 

 

 

Творчий проект

«КЕНДІ  БАР»

Кенді бар — модний тренд. Десерт. Історія солодкого фуршету. Найпоширеніші тематичні свята. Оформлення та аксесуари кенді бару.

Створення клаузури проекту.

31

А

 

Б

 

 

 

Створення ескізів та креслень пристосувань для

сервірування столу.

 Створення ескізів та креслень пристосувань для сервірування столу: тарілок;  ваз;  підставок; етажерок; посуду для напоїв.

 

 

Створення ескізів та креслень пристосувань для сервірування столу

32

А

 

Б

 

 

Підбір матеріалів та інструментів для виготовлення пристосувань.

Матеріали,  інструменти та пристосування необхідні для виготовлення виробів.

Складання конфекційної картки.

33

А

 

Б

 

 

 

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару» (початок роботи)

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кендібару»

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару»

34

А

 

Б

 

 

 

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару» (продовження роботи)

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кендібару»

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару»

35

А

 

Б

 

 

 

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару» (продовження роботи)

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кендібару»

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару»

36

А

 

Б

 

 

 

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару» (продовження роботи)

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кендібару»

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару»

37

А

 

Б

 

 

 

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару» (продовження роботи)

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кендібару»

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару»

38

А

 

Б

 

 

 

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару» (продовження роботи)

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кендібару»

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару»

39

А

 

Б

 

 

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару» (продовження роботи)

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кендібару»

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару»

40

А

 

Б

 

 

 

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару» (продовження роботи)

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кендібару»

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару»

41

А

 

Б

 

 

 

 

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару» (закінчення роботи)

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару»

 

 

 Тематична

Виготовлення пристосувань для сервірування «Кенді бару»

42

А

 

Б

 

 

Технології виготовлення солодощів для  проекту.

Технології виготовлення желе.

Складання технологічної картки з виготовлення желе.

43

А

 

Б

 

 

 

 

Технології виготовлення солодощів для  проекту.

Технології виготовлення печива.

Складання технологічної картки з виготовлення печива.

44

А

 

Б

 

 

 

Технології виготовлення солодощів для  проекту.

Технології виготовлення бізе.

Складання технологічної картки з виготовлення бізе.

45

А

 

Б

 

 

 

Технології виготовлення солодощів для  проекту.

Технології виготовлення цукерок.

Складання технологічної картки з виготовлення цукерок.

46

А

 

Б

 

 

 

 

Технології виготовлення солодощів для  проекту.

Технології виготовлення капкейків.

Добір магазинних кондитерських виробів.

Складання технологічної картки з виготовлення капкейків.

47

А

 

Б

 

 

 

 

Виготовлення додаткових аксесуарів для презентації

Додаткові аксесуари для презентації: картки, стікери, наліпки, паперові пакети та коробки для пакування солодощів.

Виготовлення додаткових аксесуарів для презентації

48

А

 

Б

 

 

Виготовлення додаткових аксесуарів для презентації

Додаткові аксесуари для презентації: картки, стікери, наліпки, паперові пакети та коробки для пакування солодощів.

Виготовлення додаткових аксесуарів для презентації

49

А

 

Б

 

 

 

Елементарні економічні обґрунтування проекту

Розрахунок кількості  та вартості матеріалів для  оформлення виробу .

Елементарні економічні обґрунтування проекту.

 

Розрахунок кількості  та вартості матеріалів для  виробу.

 

50

А

 

Б

 

 

 

Підготовка виробів до презентації.

 

Технологічні вимоги до якості виробів.

Основні правила презентації виготовленого виробу.

Підготовка виробу до презентації.

 

51

А

 

Б

 

 

Презентація результатів проектної

діяльності

Презентація результатів проектної діяльності.  Оцінювання результатів проектної діяльності.

 

 

 

Презентація результатів проектної діяльності.  Оцінювання результатів проектної діяльності.

52

А

 

Б

 

 

 

 

Презентація результатів проектної

діяльності

Презентація результатів проектної діяльності.  Оцінювання результатів проектної діяльності.

 

 Тематична

 

Презентація результатів проектної діяльності.  Оцінювання результатів проектної діяльності.

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
21 квітня 2019
Переглядів
1603
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку