Календарне планування на ІІ семестр 2017-2018 н.р. " Географія, 9 клас"

Про матеріал

Календарне планування з географії для 9 класу розробене відповідно до дійсної навчальної програми та відповідно до методичних рекомендацій 2017-2018 навчального року

Перегляд файлу

ГЕОГРАФІЯ

 «УКРАЇНА І СВІТОВЕ ГОСПОДАРСТВО»

9 КЛАС

( 1,5 години на тиждень – 27-1 = 26 на ІІ семестр 01.05)

 

Дата

Зміст уроку

Домашнє завдання

Прим.

Тематичний блок № 3 (6 годин)

Тема 2. МЕТАЛУРГІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО (3 години)

24

15.01

Значення металургійного виробництва в господарстві. Сучасні технології виробництва чавуну й сталі. Комбінування в чорній металургії. Сучасні чинники розміщення підприємств чорної металургії. Виробництво чавуну, сталі, прокату в Україні: домінуючі технології, сукупність чинників розміщення підприємств, основні центри, місце України на світовому ринку чорних металів.

Практична робота №6 (оцінювана). Позначення на контурній карті сировинної бази та основних центрів виробництва чорних металів в Україні.

§ 23

ОПР

25

16.01

Кольорова металургія. Особливості технології виробництва та чинники розміщення підприємств з виплавки міді, алюмінію, титану. Основні центри виробництва кольорових металів в Україні.

§ 24

 

26

23.01

Металургійне виробництво світу. Найбільші країни-виробники та країни-споживачі чорних металів. Сучасні тенденції розміщення виробництв чавуну, сталі, прокату. Найбільші країни-виробники та країни-споживачі кольорових металів у світі.

§ 25

 

Тема 3. ХІМІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО. ВИРОБНИЦТВО ДЕРЕВИНИ, ПАПЕРУ (3 години)

27

29.01

Значення та особливості технологій хімічного виробництва. Чинники розміщення основних виробництв хімічних речовин і хімічної продукції, фармацевтичної продукції,  гумових і пластмасових виробів.

§ 26 (п. 1, 2).

 

28

30.01

Хімічне виробництво в Україні. Основні центри виробництва хімічної продукції та чинники їх формування. Найбільші країни-виробники мінеральних добрив, полімерів, ліків.

§ 26 (п. 3-5).

 

29

06.02

Виробництво деревини й паперу: значення, особливості технологій та чинники розміщення підприємств. Виробництво деревини й паперу в Україні. Найбільші в світі країни-виробники деревини та паперу.

Узагальнення знань учнів за темами «Виробництво та постачання електроенергії», «Металургійне виробництво» та «Хімічне виробництво. Виробництво деревини та паперу».

§ 27.

ТО3

Тематичний блок № 4 (7 годин)

Тема 4. ВИРОБНИЦТВО МАШИН ТА УСТАТКУВАННЯ (3 години)

30

12.02

Роль машинобудування в сучасному світі. Різноманітність підприємств та чинники їхнього розміщення. Спеціалізація та кооперування в машинобудуванні.

§§ 28-29.

 

31

13.02

Машинобудування в Україні. Найбільші центри виробництва транспортних засобів, промислового обладнання, сільськогосподарської техніки, побутової електротехнічної та електронної продукції. Підприємства машинобудування свого регіону.

Практична робота 7 (оцінювана). Позначення на контурній карті України центрів виробництва транспортних засобів та пояснення чинників їх розміщення.

§§ 28-29.

ОПР

32

20.02

Машинобудування світу. Взаємозв’язок між рівнем економічного розвитку регіону, країни і рівнем розвитку машинобудування. Найбільші країни-виробники літаків, легкових автомобілів, морських суден, верстатів, комп’ютерів, робототехніки.

§ 30.

 

Тема 5. ВИРОБНИЦТВО ТКАНИН, ОДЯГУ, ВЗУТТЯ (2 години)

33

26.02

Особливості виробничого процесу та чинники розміщення підприємств, що виробляють тканини різних видів, одяг, шкіряно-взуттєву продукцію. Чинники та центри розміщення текстильного, швейного, шкіряного, взуттєвого виробництва в Україні. Найбільші на світовому ринку країни-виробники та країни-експортери тканин, одягу та взуття.

Дослідження. Малі і середні міста України – центри швейного виробництва

§ 31.

 

34

27.02

Народні промисли в Україні.

§ 32.

 

Тема 6. ВИРОБНИЦТВО ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, НАПОЇВ (2 години)

35

06.03

Чинники розміщення підприємств, що виробляють харчові продукти. Харчова промисловість в Україні. Особливості технологій та чинники розміщення підприємств буряко-цукрового, олійного, маслосироробного, плодоовочеконсервного, рибного, хлібопекарного, макаронного, борошномельного, круп’яного, кондитерського, пивоварного, виноробного виробництв, розливу безалкогольних напоїв, мінеральних вод. Виробництво харчових продуктів у своєму регіоні.

Дослідження. Українські та імпортні продукти в споживчому кошику ва­шої родини

§ 33 (п. 1, 2).

 

36

12.03

Виробництво продуктів харчування в світі: сучасні тенденції, вплив глобалізації та національних традицій, взаємозв’язок з агробізнесом. Традиційні виробництва харчових продуктів окремих країн світу.

Дослідження. Традиційні продукти харчування в Україні та країнах-сусідах.

Узагальнення знань учнів за темами «Виробництво машин та устаткування», «Виробництво тканин, одягу, взуття» та «Виробництво харчових продуктів, напоїв».

§ 33 (п. 3).

ТО4

Тематичний блок № 5 (7 годин)

 

Розділ IV. ТРЕТИННИЙ СЕКТОР ГОСПОДАРСТВА

Тема 1. ТРАНСПОРТ (3 години)

37

13.03

Транспорт, його роль у національній економіці та формуванні світового господарства. Види транспорту, їхні переваги й недоліки.

Дослідження. Міські види транспорту свого обласного центру

§§ 34-35.

 

38

20.03

Транспорт України. Залізничний транспорт – основний вид транспорту України. Найважливіші автомагістралі України. Водні шляхи, найбільші морські та річкові порти України. Повітряний транспорт. Транспортні вузли. Міжнародні транспортні коридори на території України.

§ 35.

 

39

02.04

Транспорт світу. Країни, що вирізняються високим рівнем розвитку мережі залізниць й автомобільних шляхів. Найбільші морські порти, їхній вплив на розміщення промисловості. Найбільші судноплавні річки світу. Найбільші аеропорти світу. Міжнародні транспортні коридори.

§ 36.

 

Тема 2. ТОРГІВЛЯ (2 години)

40

03.04

Торгівля як вид послуг. Форми торгівлі. Показники зовнішньої торгівлі. Торгівля в Україні. Обсяги та структура експорту й імпорту товарів та послуг. Чинники концентрації роздрібної торгівлі в населених пунктах, регіонах.

§ 37.

 

41

10.04

Світовий ринок товарів і послуг. Основні напрями зовнішньоторговельних зв’язків. Світова організація торгівлі (СОТ), Європейський Союз, НАФТА, АСЕАН.

§ 38.

 

Тема 3. ТУРИЗМ (2 години)

42

16.04

Туризм як складник національної економіки, його види. Чинники розвитку туризму в регіоні, країні. Туристична інфраструктура. Туризм в Україні. Особливості природних рекреаційних ресурсів. Об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО в Україні. Туристичні райони в Україні.

§ 39.

 

43

17.04

Міжнародний туризм. Основні туристичні регіони світу. Країни світу з найбільшою кількістю об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

Узагальнення знань учнів за темами «Транспорт», «Торгівля» та «Туризм».

§ 40.

ТО5

Тематичний блок № 6 (6 годин)

Тема 4. НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ. ОСВІТА. ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я (1 година)

44

24.04

Роль науки й освіти в суспільстві. Особливості наукової й освітньої  діяльності. Джерела фінансування науки й освіти. Форми просторової організації наукових досліджень та освіти: технополіси. Найвідоміші наукові центри у світі та Україні. Охорона здоров’я. Найвідоміші центри охорони здоров’я в Україні та світі.

§ 41.

 

Тема 5. ФІНАНСОВА ДІЯЛЬНІСТЬ. КОМП’ЮТЕРНЕ ПРОГРАМУВАННЯ (3 години)

45

30.04

Фінансові послуги. Світові центри банківсько-фінансової діяльності. Вплив глобалізації на розміщення фінансових установ. Країни-офшори. Особливості розміщення фінансових установ в Україні.

§ 42.

 

46

08.05

Аутсорсинг, його переваги. Аутсорсинг інформаційних технологій (ІТ-аутсорсинг). Країни-лідери на світовому ринку програмування та аутсорсингу.

§ 43.

 

47

14.05

Контрольна робота № 2.

Повторити §§ 16-43.

КР

Розділ V. ГЛОБАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЛЮДСТВА (3 години)

48

15.05

Поняття про глобальні проблеми людства, причини їх виникнення. Проблема війни і миру. Проблема тероризму. Екологічна проблема.

§ 44.

 

49

22.05

Глобальні проблеми людства: сировинна та енергетична, демографічна, продовольча, подолання відсталості країн, що розвиваються. Україна та глобальні проблеми людства. Взаємозвязок глобальних проблем. Сталий розвиток.

Дослідження. Прояв глобальних проблем у своєму регіоні.

Узагальнення знань учнів за розділами «Третинний сектор господарства» та розділом «Глобальні проблеми людства».

§ 45. § 46. Повторити §§ 16-45.

ТО6

 

docx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Планування
Додано
12 січня 2018
Переглядів
3680
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку