Календарне планування з географії. Індивідуальне навчання

Про матеріал
Календарно-тематичне планування з географії. Індивідуальне навчання. Для розумово відсталих дітей. 8 клас
Перегляд файлу

Індивідуальне навчання

Календарно-тематичне планування

Географія «Україна у світі: природа, населення»

№ з/п

Дата

Тема уроку

 

Вступ

1

 

 

Фізична та суспільна географія України..

Географічні дослідження території України.

Розділ І. Географічна карта та робота з нею

2

 

 

Зображення  України в картографічних творах. Елементи карти.

Картографічні проекції та види спотворень на географічних картах. Способи зображення географічних об’єктів та явищ на картах.

3

 

 

Класифікація карт.Топографічна  карта та її елементи.  Читання та практичнее використання топографічних карт.

4

 

.Узагальнення.

Розділ ІІ. Географічний простір України

5

 

Політична карта світу, її елементи. Географічне положення України Державна територія України. Державні кордони, розміри території, крайні точки, географічні центри України та Європи.. Практична робота №1.Позначення на контурній карті кордонів сусідніх держав, крайніх точок, географічних центрів України та Європи  і зазначення їхніх назв; визначення координат  точок, протяжності території України в градусах і кілометрах.

6

 

Міжнародна система відліку  часу. Годинні пояси.  Місцевий час. Поясний час. Літній час.

Узагальнення.

Розділ ІІІ. Природніумови і ресурсиУкраїни

7

 

Тема 1. Рельєф, тектонічна та геологічна будова, мінеральні ресурси. Геологічна історія Землі.Тектонічна будова території України. Геологічна будова території України.  Форми земної поверхні. Формування рельєфу. Корисні копалини України, їх класифікація. Паливні корисні копалини.

8

 

Рудні корисні копалини: басейни, райони залягання та видобування. Нерудні корисні копалини: басейни, райони залягання та видобування. Клімат і кліматичні ресурси.

9

 

Несприятливі погодно-кліматичні явища. Прогноз погоди. Охорона атмосферного повітря. Дослідження.Прогнозування погоди за народнимиприкметами та порівняння з прогнозом в  інтернет-джерелах, ЗМІ.

10

 

Води суходолу і водніресурси.Склад вод суходолу. Поверхневі води. Річки. Основні річкові басейни і системи. Озера, їх типи. Штучні водойми. Болота й підземні води. Водні ресурси України. Практична робота №2 Позначення на контурній карті назв найбільших озер, водосховищ, каналів України.

11

 

 Ґрунти та ґрунтов іресурси. Тваринний світ України. Різноманітність тваринного світу.   Зони мішаних лісів та широколистих лісів.Лісостепова природна зона.Степова природна зона.

12

 

Ландшафти України.Ландшафт як просторово-цілісна система.Природокористування. Використання та охорона рівнинних ландшафтів.   Природні умови і ресурси Чорного й Азовського морів Практична робота № 3.  Позначення на контурній карті назв найбільших річок України.

13

 

 Демографічні процеси та статево віковий склад населення світу та України. Кількість населення в світі та Україні. Статево-віковий склад населеннясвіту й України. Демографічна політика.

 

14

 

Механічний рух населення. Міграційна політика.Розселення.Густота населення.  Міські та сільські населені пункти. Урбанізація, причини, що її зумовлюють.

15

 

Етнічний склад населення.Етноси. НаціональнийскладнаселенняУкраїни. Релігійний склад населення. Релігія як явище культури. Світові релігії. Зайнятість населення в світі та Україні.Трудові ресурси. Практична робота № 4.Позначення на контурнійкартіоб’єктів природно-заповідного фонду України.

16

 

Підсумкова контрольна робота

17

 

 Повторення вивченого за рік

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Жиркова Алла
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Географія, Планування
Інкл
Додано
16 жовтня 2021
Переглядів
752
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку