Календарне планування_Дизайн_і_технології_4_клас

Про матеріал
Календарне планування "Дизайн і технології" - частини інтегрованого курсу "Я досліджую світ", 4 клас. Програма: Типова освітня програма, розроблена під керівництвом Савченко О. Я. 3- 4 клас (Наказ Міністерства освіти і науки України від 12.08.2022 № 743-22). Підручник: Ірина Грущинська, Зоя Хитра, Ірина Дробязко«Я досліджую світ» : підручник для 4 класів закладів загальної середньої освіти. – К. : УОВЦ «Оріон», 2021.
Перегляд файлу

 

 

Календарно-тематичне планування з

«Дизайн і технології»

у 4 класі

на 2022/2023 навчальний рік

учителя:

 

 

 

 

 

 

 

 

Кількість годин за програмою на рік: 35

                                              на тиждень: 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма:

Типова освітня програма, розроблена під керівництвом Савченко О. Я. 3- 4 клас (Наказ Міністерства освіти і науки України від 12.08.2022 № 743-22)

 

 

 

Підручник:

Ірина Грущинська, Зоя Хитра, Ірина Дробязко«Я досліджую світ» : підручник для 4 класів закладів загальної середньої освіти. – К. : УОВЦ «Оріон», 2021.


№ з/п

Зміст уроку

Дата

Примітка

І семестр

1

Вступний інструктаж з БЖД. Для чого потрібен дизайн? Книжкові закладинки (орігамі). Раціональне використання часу та матеріалів. Конструювання, симетричне вирізання.

 

 

2

Інструктаж з БЖД. Про що ти хочеш запитати? Рухома іграшка для шкільного театру. Конструювання, симетричне вирізання.

 

 

3

Інструктаж з БЖД. Ким ти хочеш бути? Світ професій. Визначення технологічної послідовності виготовлення спроєктованого виробу. Карта професій майбутнього. 

 

 

4

Інструктаж з БЖД. Як потоваришувати із своїми емоціями? Іграшка-куб для психологічних вправ. Дизайн-проєктування – моделювання та конструювання.

 

 

5

Інструктаж з БЖД. Які планети є в Сонячній системі? Створення моделі Сонячної системи. Дизайн-проєктування – моделювання та конструювання. Композиція виробу. Удосконалення моделі і конструкції виробу. Визначення технологічної послідовності виготовлення спроєктованого виробу.

 

 

6

Інструктаж з БЖД. Раціональне використання часу та матеріалів планетарій. Торцювання.. На що схожі зорі? Запрошення у

 

 

7

Інструктаж з БЖД. Чому зараз осінь? Рухома модель, що демонструє зміни положення сонця в різні пори року.Макетні матеріали (папір, картон, пінопласт, дріт, пластилін, фольга тощо). Макетування об’єкта техніки. Традиційні і сучасні технології.

 

 

8

Інтруктаж з БЖД. Традиційні і сучасні технології декоративно-ужиткового мистецтва. Виготовлення виробу з деревинних матеріалів і металів. Як зберегти прекрасні миттєвості? Виготовлення фоторамкис. 

 

 

9

Інструктаж з БЖД.Удосконалення моделі і конструкції виробу з використанням творчих методів. Визначення технологічної послідовності виготовлення спроєктованого виробу  Виготовляємо об’ємну модель глобуса. На що схожий глобус?

 

 

10

Інструктаж з БЖД. Чому варто бажати та мріяти? Колаж бажань і мрій. Удосконалення моделі і конструкції виробу з використанням творчих методів: комбінування, переставляння, замінювання та ін. Властивості кольорів. Поєднання кольорів. Добір матеріалів. Розрахунок витрат на матеріали.

 

 

11

Інструктаж з БЖД гідропоніки.  . Догляд за рослинами. Вирощування рослин методом Що потрібно мандрівникам?

 

 

12

Інструктаж з БЖД.Чому важливо розвивати образне мислення? Властивості кольорів. Поєднання кольорів. Добір матеріалів. Розрахунок витрат на матеріали. Визначення технології .  

 

 

13

Інструктаж з БЖД. Дизайн-проєктування – моделювання та конструювання.  Як повернутися в часи динозаврів? Декорації для мультфільму про динозаврів.

 

 

14

Інструктаж з БЖД. Традиційні і сучасні технології декоративно-ужиткового мистецтва. Виготовлення виробу в традиціях декоративно ужиткового мистецтв. Різдвяний свічник. Що об’єднує людство?

 

 

15

Інструктаж з БЖД. Раціональне використання часу та матеріалів  Виготовляє виріб із використанням традиційних та сучасних технологій обробки матеріалів. На якого янгола ми чекаємо? Янголи –охоронці в техниці пап’є-маше.

 

 

16

Інструктаж з БЖД. Святкові листівки, декор для новорічного столу. Рекомендації здорового харчування. Сервірування столу самостійно або спільно з іншими. Побутове самообслуговування. Як створити святковий настрій?

 

 

ІІ семестр

17

Інструктаж з БЖД. Догляд за одягом та взуттям, домашніми тваринами, рослинами. Ремонт незначних пошкоджень предметів побуту. Пришивання гудзиків. Які ґудзики приносять щастя?

 

 

18

Де ховається незвичайне? Листівки –запрошення із різних матеріалів.Доброчинна діяльність в групах, середовищі для задоволення потреб оточуючих та збереження природного середовища .

 

 

19

 Інструктаж з БЖД.Традиційні і сучасні технології декоративно-ужиткового мистецтва. Виготовлення виробу в традиціях декоративноужиткового мистецтва. Що означає підкова? Сувенір-підкова із солоного тіста. Добір матеріалів. Розрахунок витрат на матеріали.

 

 

20

Інструктаж з БЖД. Чим порадувати княжну? Прикраси із солоного тіста. Добір матеріалів. Розрахунок витрат на матеріали.

 

 

21

Інструктаж з БЖД. Як осягнути історію рідного краю? Рекламний буклет « Народні ремесла рідного краю». Світ професій. Соціальна, функціональна, технологічна, естетична та економічна цінність індивідуально або спільно створених проєктів.

 

 

22

нструктаж з БЖД. Що дорожче за гроші? Картина-оберіг. «Грошове дерево». Колективна робота. Поєднання кольорів. Добір матеріалів. Розрахунок витрат на матеріали. Визначення технологічної послідовності виготовлення спроєктованого виробу. І

 

 

23

Інструктаж з БЖД. Безпечне використання інструментів і матеріалів під час виконання технологічних операцій обробки різних матеріалів.  Про що розповідає карта України? Рельєфна карта України з пластиліну. Раціональне використання часу та матеріалів.

 

 

24

Інструктаж з БЖД. Хто допоможе весну закликати? Лялька –мартиничка, або лялька-веснянка. Безпечне використання інструментів і матеріалів під час виконання технологічних операцій обробки різних матеріалів (деревинні, пластик, пластмаса, текстильні, вторинні тощо).

 

 

25

Інструктаж з БЖД. Рекомендації здорового харчування. Чому борщ єднає Україну? Презентація досягнень та реклама. Презентація домашнього борщу.

 

 

26

Інструктаж з БЖД. Раціональне використання часу та матеріалів. Чому весна крилата? Весняна картина-витинанка.

 

 

27

Інструктаж з БЖД. Як проростити зернятка доброти? Подарунок на Великдень з власноруч пророщених зерен. Виготовлення виробу за визначеною послідовністю. Безпечне використання. Виявлення проблеми, потреб у виготовленні виробів. Обмін інформацією. Вибір об’єкта проєктування. Оцінка можливостей, ресурсів і ризиків .

 

 

28

Інструктаж з БЖД.Традиційні і сучасні технології декоративно-ужиткового мистецтва. Як наблизити свято? Іграшки-сувеніри на Великдень. Безпечне використання інструментів і матеріалів під час виконання технологічних операцій обробки різних матеріалів (деревинні, пластик, пластмаса, текстильні, вторинні тощо).

 

 

29

Інструктаж з БЖД. Що створює настрій? Елементи весняного дизайну приміщень. Поєднання кольорів. Добір матеріалів.Властивості кольорів.

 

 

30

Інструктаж з БЖД. Рекомендації здорового харчування.Який салат найсмачніший? Свято весняного салату.  

 

 

31

Інструктаж з БЖД. Чи легко стати благодійниками? Шкільний благодійний ярмарок. Доброчинна діяльність в групах, середовищі для задоволення потреб оточуючих та збереження природного середовища.  Презентація досягнень та реклама. Авторство і співавторство.

 

 

32

Інструктаж з БЖД. Запам’ятати Об’ємна Елементи листівка. графічної грамоти. Макетування. настрій? Скрапбукінг.

 

 

33

Інструктаж з БЖД. Чи легко моделювати життя? Моделі улюбленого виду транспорту. Види техніки. Історія розвитку техніки. Макетні матеріали (папір, картон, пінопласт, дріт, пластилін, фольга тощо). Макетування об’єкта техніки. Конструювання з використанням ігрових комп’ютерних програм.  Конструктори, навчальні набори (із дерева, металу, магнітні).

 

 

34

Інструктаж з БЖД. У чому секрет самообслуговування? Підставки для олівців або серветниці. Побутове самообслуговування.

 

 

35

Інструктаж з БЖД. Що запам’ятається назавжди? Колаж для випускної стінки. Визначення технологічної послідовності виготовлення спроєктованого виробу.

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додав(-ла)
Лазука Наталія
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Планування
НУШ
Додано
24 вересня 2023
Переглядів
352
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку