Календарно –тематичне планування з хімії 10 клас
№ Уроку |
Дата |
Тема уроку |
Примітка |
|
34 |
14.01 |
Карбонові кислоти, їх поширення в природі та класифікація. Карбоксильна характеристична (функціональна) група. Склад, будова молекул насичених одноосновних карбонових кислот, їхня загальна та структурні формули, ізомерія, систематична номенклатура і фізичні властивості. |
|
|
35 |
21.01 |
Хімічні властивості насичених одноосновних карбонових кислот. Реакція естерифікації. |
|
|
36 |
28.01 |
Одержання етанової кислоти. |
|
|
37 |
04.02 |
Естери, загальна та структурні формули, систематична номенклатура, фізичні властивості. Гідроліз естерів. |
|
|
38 |
11.02 |
Жири як представники естерів. Класифікація жирів, їхні хімічні властивості |
|
|
39 |
18.02 |
Вуглеводи. Класифікація вуглеводів, їх утворення й поширення у природі. Лабораторна робота № 1 Виявлення органічних кислот у харчових продуктах. |
|
|
40 |
25.02 |
Глюкоза: молекулярна формула та її відкрита форма. Хімічні властивості глюкози. Лабораторна робота № 2
|
|
|
41 |
04.03 |
Сахароза, крохмаль і целюлоза: молекулярні формули, гідроліз. Практична робота №1 Розв’язування експеримен-тальних задач |
|
|
42 |
11.03 |
Навчальні проекти ( на вибір ) Навчальні проекти 11. Екологічна безпечність застосування і одержання фенолу. 12. Виявлення фенолу в екстракті зеленого чаю або гуаші. 13. Вуглеводи у харчових продуктах: виявлення і біологічне значення. 14. Натуральні волокна рослинного походження: їхні властивості, дія на організм людини, застосування. 15. Штучні волокна: їхнє застосування у побуті та промисловості. 16. Етери та естери в косметиці. 17. Біодизельне пальне |
|
|
Тематичне оцінювання |
||||
43 |
18.03 |
Насичені й ароматичні аміни: склад і будова молекул, назви найпростіших за складом сполук. Будова аміногрупи. |
|
|
44 |
01.04 |
Аміни як органічні основи. Хімічні властивості метанаміну, аніліну. Одержання аніліну. |
|
|
45 |
08.04 |
Амінокислоти: склад і будова молекул, загальні і структурні формули, характеристичні (функціо-нальні) групи, систематична номенклатура. Пептидна група. Хімічні властивості аміноетанової кислоти. Пептиди. |
|
|
46 |
15.04 |
Білки як високомолекулярні сполуки. Хімічні властивості білків (без запису рівнянь реакцій). робота № 3,4
Ксантопротеїнова реакція |
|
|
47 |
22.04 |
Навчальні проекти ( на вибір ) 1. Натуральні волокна тваринного походження: їхні властивості, дія на організм людини, застосування. 2. Анілін – основа для виробництва барвників. 3. Синтез білків. 4. Збалансоване харчування – запорука здорового життя. 5. Виведення плям органічного походження |
|
|
48 |
29.04 |
Синтетичні високомолекулярні речовини. Полімери. Реакції полімеризації і поліконденсації. Пластмаси. Каучуки, гума. Найпоширеніші полімери та сфери їхнього використання. |
|
|
49 |
06.05 |
Вплив полімерних матеріалів на здоров’я людини і довкілля. Проблеми утилізації полімерів і пластмас в контексті сталого розвитку суспільства. |
|
|
50 |
13.05 |
Синтетичні волокна: фізичні властивості і застосування. Навчальні проекти ( на вибір ) 1. Синтетичні волокна: їх значення, застосування у побуті та промисловості. 2. Рециклінг як єдиний цивілізований спосіб утилізації твердих побутових відходів. 3. Переробка побутових відходів в Україні та розвинених країнах світу. 4. Перспективи одержання і застосування полімерів із напе-ред заданими властивостями. 5. Дослідження маркування виробів із полімерних матеріалів і пластмас. 6. Виготовлення виробів пластикових пляшок. |
|
|
51 |
20.05 |
Зв’язки між класами органічних речовин. Загальні поняття про біологічно активні речовини (вітаміни, ферменти). |
|
|
52 |
27.05 |
Роль органічної хімії у розв’язуванні сировинної, енергетич-ної, продовольчої проблем, створенні нових матеріалів. Навчальні проекти ( на вибір ) 1. Найважливіші хімічні виробництва органічної хімії в Україні. 2. Доцільність та шкідливість біологічно активних добавок |
|
|
Тематичне оцінювання |
||||