Календарно - тематичне планування з фізичної культури для учнів 5 класу. НУШ

Про матеріал
Цей матеріал допоможе вчителям фізичної культури швидко спланувати свою роботу в 5 класі ІІ семестру.
Перегляд файлу

 Календарно-тематичного планування  з фізичної культури для  учнів 5 класу  Чкаловського ліцею на ІІ семестр  2022-2023 н.р.за обраними модулями (Гімнастика, Шахи, Cool Games, Настільний теніс, Велоспорт, Футзал).

 

п/п

Зміст уроку

Дата

Примітка

50

Гімнастика,шахи,cool cames(25 уроків)

Інструктаж з правилами безпеки життєдіяльності  під час самостійних занять на уроках  фізичної культури. Комплекс ЗРВ на місці.

Ознайомлення з обраними модулями( гімнастика, шахи. cool games)

 

 17.01.

 

51

 ІБЖ  Історія розвитку гімнастики  та її різновиди. Комплекс ЗРВ на місці.

Правила проведенням  естафет (cool games). Естафети -важливий засіб фізичного виховання школярів.

Історія виникнення гри в шахи. Правила гри.

 18.01.

 

52

ІБЖ. Правила  безпечної поведінки під час рухливих ігор та естафет. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ на місці. Стрибки з обертанням скакалки однією рукою. Естафети з тенісними м’ячами. Поняття про шахівницю. Назва фігур. Вправи для формування правильної постави.

20.01. 

 

53

ІБЖ. Досягнення видатних гімнастів України. Комплекс ЗРВ на місці. Стрибки з обертанням скакалки з однієї руки в іншу, стрибки на обох ногах. Естафети з  гімнастичними обручами. Нумерація шахових полів.Назва діагоналей. Геометрія шахової дошки. Повільний біг змійкою.

24.01. 

 

54

ІБЖ. Правила чесної гри. Різновидність ходьби. Комплекс ЗРВ зі  скакалкою. Стрибки через скакалку на обох та ноги схресно. Естафети з  гімнастичними обручами. Нумерація шахових полів.Назва діагоналей. Геометрія шахової дошки. Повільний біг змійкою.

 25.01.

 

55

ІБЖ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ на місці. Стрибки з ноги на ногу, петлею. Настрибування в упор присівши - зістрибування прогнувшись з утримуванням о.с. Естафети  cool games. Шахова нотація. Спеціальні символи шахових фігур для запису ходів. Вправи для відновлення емоційного стану.

 

 27.01.

 

56

ІБЖ. Комплекс ЗРВ на місці. Різновидність бігу. Комбінація видів стрибків зі скакалкою.  Естафети  cool games. Шахова нотація. Спеціальні символи шахових фігур для запису ходів. Вправи для відновлення емоційного стану.

 

 31.01.

 

57

ІБЖ. Вплив гімнастичних вправ  на розвиток фізичних якостей та оздоровлення організму. Комплекс вправ з аеробіки. Настрибування в упор присівши - зістрибування прогнувшись з утримуванням о.с.   Естафети  cool games. Запис позиції, шахових фігур. Шахові діаграми. Повільний біг «вісімкою»

 

 01.02.

 

58

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Різновидність ходьби. Комплекс ЗРВ на місці . Ходьба по гімнастичній колоді на носках, з високим підніманням колін. .   Естафети  cool games. Запис позиції, шахових фігур. Шахові діаграми. Повільний біг «вісімкою»

 

 03.02.

 

59

ІБЖ.ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ з предметами. Ходьба по гімнастичній колоді з переступанням через предмети, повороти на 90 і 180 гр. на носках.    Естафети  cool games. Запис позиції, шахових фігур. Шахові діаграми. Вправи для профілактики плоскостопості.

 

 07.02.

 

60

ІБЖ. ТМЗ. Різновидність ходьби. Комплекс ЗРВ з предметами. Різновидність бігу. Статичні вправи на гімнастичній колоді: присід, випад, «ластівка». Рухливі ігри  « виклик номерів», «зміни лідера». Правила гри в шахи. Вправи для відновлення емоційного стану.

 

 08.02.

 

61

ІБЖ. Як скласти свій комплекс вправ ранкової гімнастики. Комбінація вправ на гімнастичній колоді(гімн. лаві) Рухливі ігри «шишки ,жолуді , горіхи». Правила гри в шахи. Вправи для розвитку гнучкості.

 

 10.02.

 

62

ІБЖ. ТМЗ. Стройові  вправи. Комплекс ЗРВ з предметами. Комбінація вправ на гімнастичній колоді(гімн. лаві)  Рухливі ігри « квач з предметом». Правила ходу шахових фігур. Повільний біг « змійкою»

 

 

 14.02.

 

63

ІБЖ.ТМЗ. Комплекс ЗРВ з предметами. Різновидність бігу. Комбінація вправ на гімнастичній колоді(гімн. лаві) )  Рухливі ігри « квач з предметом». Правила ходу шахових фігур. Правила бою шахових фігур. Повільний біг « змійкою»

 

 

 15.02.

 

64

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс вправ з елементами аеробіки. Акробатичні вправи. )  Рухливі ігри « яструб та курчата ». Правила ходу шахових фігур. Правила бою шахових фігур. Повільний біг « змійкою»

 

 17.02.

 

65

ІБЖ.ТМЗ. Комплекс ЗРВ зі скакалкою. Різновидність бігу. Акробатичні вправи. )  Рухливі ігри « яструб та курчата ». Правила ходу шахових фігур. Правила бою шахових фігур. Повільний біг « змійкою»

 

 21.02.

 

66

ІБЖ.  Як скласти свій комплекс вправ ранкової гімнастики. Різновидність ходьби. Комплекс ЗРВ на місці. Акробатичні вправи. Рухливі ігри « передав- сідай ». Виграш партії, нічия. Вправи для формування правильної постави.

 22.02.

 

67

ІБЖ. ТМЗ.  Комплекс ЗРВ на місці. Різновидність бігу. Вправи у висах і опорах. Рухлива гра  « літаючий м’яч». Правила ходу шахових фігур. Правила  перетворення пішака на іншу фігуру. Повільний біг зі зміною темпу.

 24.02.

 

68

ІБЖ.  ТМЗ.  Комплекс ЗРВ на місці. Різновидність бігу. Вправи у висах і опорах. . Рухлива гра  « літаючий м’яч». Правила бою шахових фігур. Вправи для профілактики плоскостопості.

 28.02.

 

69

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс вправ з елементами аеробіки. Орієнтовна комбінація з висів та упорів.  Вивчення та використання естафет  cool  games. Правила бою шахових фігур. Вправи для відновлення емоційного стану.

 

 01.03

 

70

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс вправ з елементами аеробіки. Орієнтовна комбінація з висів та упорів. Вивчення та використання естафет  cool  games. Шах  з боєм  фігури.Правила виконання мата. Вправи для розвитку гнучкості.

 

03.03.

 

71

ІБЖ. Руховий режим школяра. Стройові вправи. Комплекс вправ з елементами аеробіки. Лазіння по гімнастичній стінці. . Вивчення та використання естафет  cool  games. Правила бою шахових фігур. Виграш партії, нічия. Вправи для розвитку гнучкості.

 

 

 07.03.

 

72

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс вправ з елементами аеробіки. Лазіння по канату в три прийоми. Вивчення та використання естафет  cool  games. Рокіровка.Правила виконання довгої та короткої рокіровки. Вправи для розвитку гнучкості.

 

 

08.03.

 

73

ІБЖ. ТМЗ. Комплекс ЗРВ на місці. Рівномірний біг. Лазіння по канату в три прийоми. Вивчення та використання естафет    cool  games. Рокіровка. Правила виконання довгої та короткої рокіровки.Вправи для формування правильної постави.

 

10.03.

 

74

ІБЖ. ТМЗ. Комплекс ЗРВ на місці. Рівномірний біг. Лазіння по канату в три прийоми. Вивчення та використання естафет  cool  games. Розв'язування шашкових діаграм.Повільний біг «вісімкою». Підведення підсумків за модулями.

 

 

 

 14.03.

 

 

75

Настільний теніс, велоспорт, футзал(26 уроків)

ІБЖ під час занять з обраних модулів.  Історія виникнення настільного тенісу. Різновидність ходьби. Комплекс ЗРВ на місці. Біг зі стрибками, поворотами та зупинками. Будова велосипеда. Вправи для розвитку гнучкості.

15.03.

 

 

76

ІБЖ під час занять з обраних модулів.  Зародження  футзалу у світі. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ на місці.  Різновидність бігу. Вправи для розвитку сили м’язів кистей рук. . Ігрова початкова стійка тенісиста, її різновиди. Зупинка м’яча підошвою. Будова велосипеда та його різновиди. Вправи для формування правильної постави.

 

 

 

 17.03.

 

77

ІБЖ. Історія розвитку велоспорту в світі. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ з елементами аеробіки. Біг зі зміною напрямку та швидкості. Способи переміщення тенісиста (однокрокові, багатокрокові). Ведення та зупинка м’яча підошвою. Правила безпечної поведінки під час їзди на велосипеді. Спортивна форма для велосипедиста. Біг «змійкою»

 21.03.

 

78

ІБЖ. ТМЗ. Різновидність ходьби. Комплекс ЗРВ.Човниковий біг 4 по 9 метрів. Способи переміщення тенісиста (однокрокові, багатокрокові). Ведення та зупинка м’яча підошвою. Правила дорожнього руху для велосипедистів. Вправи для розвитку спритності.

 

 22.03.

 

79

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Прискорення з різних вихідних положень. Жонглювання м’ячем для настільного тенісу відкритою та закритою сторонами ракетки на місці, в русі та біля стіни. Ведення м’яча внутрішньою та зовнішньою частиною підйому. Посадка велосипедиста та початок руху з місця. Біг « вісімкою»

 

 24.03.

 

 

80

ІБЖ. Поняття фізичного розвитку та фізичної підготовленості. Різновидність бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибки через скакалку. Поштовховий  удар з партнером; подачу та прийом подачі. Ведення м’яча внутрішньою та зовнішньою частиною підйому. Зупинка м’яча підошвою. Посадка велосипедиста та початок руху з місця. Біг « вісімкою»

 

 

 04.04.

 

81

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Естафети з м’ячами. Хватка ракетки, види хваток. Удари по м’ячу внутрішньою частиною підйому. Зупинка м’яча підошвою. Гальмування на місці та під час руху. Вправи для профілактики плоскостопості.

 

 

 05.04.

 

82

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Махові вправи ногами. Жонглювання м’ячем  для настольного тенісу відкритою  стороною ракетки на місці. Удари по м’ячу внутрішньою частиною підйому. Ведення м’яча внутрішньою частиною підйому. Гальмування на місці та під час руху. Вправи для формування правильної постави.

 

 07.04.

 

83

ІБЖ. Споруди та обладнання для гри у футзал. Комплекс ЗРВ. Естафети з м’ячами. Жонглювання м’ячем  для настольного тенісу відкритою та закритою  сторонами ракетки на місці. Удари по м’ячу внутрішньою частиною підйому. Ведення м’яча внутрішньою частиною підйому. Їзда в положенні «стоячи». Вправи для формування правильної постави.

 

 11.04.

 

84

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ.  Жонглювання м’ячем  для настольного тенісу відкритою та закритою  сторонами ракетки на місці. . Удари по м’ячу внутрішньою частиною підйому. Ведення м’яча внутрішньою частиною підйому. Їзда в положенні «стоячи» з послідуючим гальмуванням. Вправи для розвитку гнучкості.

 12.04.

 

85

ІБЖ. Відомі українські велосипедисти. Комплекс ЗРВ.  Махові вправи ногами. Жонглювання м’ячем  для настольного тенісу відкритою та закритою  сторонами ракетки в русі. Удари по м’ячу середньою частиною підйому. Жонглювання м’ячем. Їзда на велосипеді з послідуючим гальмуванням. Біг «змійкою».

 14.04.

 

86

ІБЖ. ТМЗ.  Різновидність ходьби. Комплекс ЗРВ. Жонглювання м’ячем  для настольного тенісу відкритою та закритою  сторонами ракетки в русі. Удари по м’ячу середньою частиною підйому. Ведення м’яча зовнішньою частиною підйому. Фігурна їзда на велосипеді. Вправи для розвитку рівноваги.

 18.04.

 

87

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Потрійний стрибок у довжину з місця. Жонглювання м’ячем  для настольного тенісу відкритою та закритою  сторонами ракетки в русі. Удари по м’ячу середньою частиною підйому. Ведення м’яча зовнішньою частиною підйому. Фігурна їзда на велосипеді. Вправи для розвитку рівноваги.

 19.04.

 

88

ІБЖ.  Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Потрійний стрибок у довжину з місця.  Жонглювання м’ячем  для настольного тенісу відкритою та закритою  сторонами ракетки біля стіни. Ведення м’яча зі зміною напрямку. Удари по м’ячу внутрішньою частиною підйому, що котиться.  Фігурна їзда на велосипеді. Вправи для розвитку гнучкості.

 21.04.

 

89

ІБЖ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Різновидність стрибків. Жонглювання м’ячем  для настольного тенісу відкритою та закритою  сторонами ракетки біля стіни. Удари по м’ячу внутрішньою частиною підйому, що котиться. Жонглювання м’ячем. Фігурна їзда на велосипеді. Вправи для розвитку уваги.

 25.04.

 

90

ІБЖ. Рухова активність школяра. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Човниковий біг 4 по 9 метрів. Жонглювання м’ячем  для настольного тенісу відкритою та закритою  сторонами ракетки біля стіни. Удари по м’ячу середньою частиною лоба. Зупинка м’яча підошвою. Фігурна їзда на велосипеді. Вправи для формування правильної постави.

 26.04.

 

91

ІБЖ. ТМЗ. . Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Естафети з м’ячами. Пряма подача. Удари по м’ячу середньою частиною лоба. Ведення м’яча зовнішньою частиною підйому. Фігурна їзда на велосипеді. Біг « змійкою»

 28.04.

 

92

ІБЖ. ТМЗ.  Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Утримування «планки». Пряма подача. Удари по м’ячу середньою частиною лоба. Ведення м’яча зовнішньою частиною підйому. Їзда на велосипеді з подолання горизонтальних перешкод. Вис на перекладині.

 02.05.

 

93

ІБЖ. ТМЗ. Різновидність ходьби. Комплекс ЗРВ. Утримування «планки». Пряма подача. Удари по м’ячу середньою частиною лоба. Жонглювання м’ячем. Їзда на велосипеді з подолання горизонтальних перешкод. Вправи для розвитку рівноваги.

 03.05.

 

94

ІБЖ. ТМЗ. Комплекс ЗРВ. Різновидність стрибків на місці . Поштовховий удар. Удари по м’ячу середньою частиною лоба. Жонглювання м’ячем. Їзда на велосипеді з подолання горизонтальних перешкод. Вправи для профілактики плоскостопості.

 05.05.

 

95

ІБЖ. Безпека та дисципліна – запорука надійного успіху. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ.  Човниковий біг 4 по 9 метрів. Поштовховий удар. Поєднання ведення м’яча з ударом по м’ячу. Жонглювання м’ячем. Їзда на велосипеді з подоланням горизонтальних перешкод. Ходьба зі зміною темпу.

 

 09.05.

 

96

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Прискорення до 20 метрів. Поштовховий удар. Удари по м’ячу, що котиться, середньою частиною підйому. Жонглювання м’ячем. Сигнали, що подають  велосипедисти під час руху. Вправи для розвитку гнучкості.

 10.05.

 

97

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Прискорення до 20 метрів.  Прийом м'яча.  Удари по м’ячу, що котиться, середньою частиною підйому. Жонглювання м’ячем. Їзда по перехресній місцевості. Вправи для розвитку спритності.

 12.05.

 

98

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Прискорення до 20 метрів. Прийом м’яча. Удари по м’ячу, що котиться, середньою частиною підйому. Жонглювання м’ячем. Їзда по перехресній місцевості. Вправи для формування правильної постави.

 16.05.

 

99

ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Біг з різних стартових позицій. Технічна зв’язка: пряма подача – прийом м’яча. Удари по м’ячу середньою частиною лоба у стрибку. Ведення м’яча внутрішньою частиною підйому зі зміною напрямку. Перемикання швидкостей  задні та переднім перемикачем. Біг зі зміною напрямку.

 17.05.

 

100

ІБЖ. ТМЗ.  Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Біг з різних стартових позицій.  Технічна зв'язка: пряма подача – прийом м'яча. Удари по м’ячу середньою частиною лоба у стрибку. Ведення м’яча внутрішньою частиною підйому зі зміною напрямку. Перемикання швидкостей  заднім та переднім перемикачем. Вправи для формування правильної постави.

 19.05.

 

101

ІБЖ. ТМЗ.  Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Біг з різних стартових позицій.  Технічна зв'язка: пряма подача – прийом м'яча. Гра в футзал за спрощеними правилами.  Жонглювання м’ячем. Їзда в групах. Вправи для розвитку рівноваги.

23.05.

 

102

ІБЖ. Режим дня та особиста гігієна.  Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Стрибки у довжину з місця. Технічна  зв'язка: пряма подача – поштовховий удар.  Гра в футзал за спрощеними правилами.  Жонглювання  м’ячем. Їзда в групах. Вправи для розвитку гнучкості.

24.05.

 

103

ІБЖ. ТМЗ.  Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Бігові естафети. Технічна  зв'язка: пряма подача – поштовховий удар.   Гра в футзал за спрощеними правилами.  Жонглювання  м’ячем. Керування велосипедом однією рукою. Вправи для розвитку гнучкості.

26.05.

 

 104

 ІБЖ. ТМЗ. Стройові вправи. Комплекс ЗРВ. Бігові естафети.  Технічна  зв'язка: пряма подача – поштовховий удар.    Гра в футзал за спрощеними правилами.  Жонглювання  м’ячем. Фігурна їзда на велосипеді( показові вправи). Біг зі зміною швидкості.

 30.05.

 

105

ІБЖ. ТМЗ. Різновидність ходьби. Комплекс ЗРВ. Бігові естафети.   Змагання з жонглювання м’ячем  для настольного тенісу відкритою та закритою  сторонами ракетки. Гра у футзал за спрощеними правилами. Фігурна їзда на велосипеді( показові вправи). Підведення підсумків за ІІ семестр та за рік.

31.05.

 

 

 

 

docx
Додано
1 лютого 2023
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку