календарно- тематичне планування до інтегрованого курсу «Здоров'я, безпека, добробут» 6 клас 0,25 год/тижд педагогічний патронаж

Про матеріал
Відповідно до МОДЕЛЬНОЇ НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ ДЛЯ 5-6 КЛАСІВ (автори Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, І. В. Лаврентьєва, О. Л. Хомич) Автори підручника: Воронцова Т.В., Пономаренко В.С., Лаврентьєва І.В., Хомич О.Л.
Перегляд файлу

Інтегрований курс «Здоров’я, безпека та добробут» 6 клас (0,25год) педагогічний патронаж

Відповідно до МОДЕЛЬНОЇ НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ ДЛЯ 5-6 КЛАСІВ (автори Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, І. В. Лаврентьєва, О. Л. Хомич)

Автори підручника: Воронцова Т.В., Пономаренко В.С., Лаврентьєва І.В., Хомич О.Л.

№ з/п

дата

Зміст уроку

прим

 

 

ВСТУП. БАЗОВІ ПОНЯТТЯ ( 2 год)

 

1

 

 

Безпека і ризики.

Ознаки безпеки і небезпеки. Ризики. Види і рівні ризику. Щоденні ризики. Причини й наслідки небезпечних ситуацій Виправдані і невиправдані ризики. Оцінка ризиків у щоденному житті. Екстремальні і надзвичайні ситуації. Алгоритм дій в екстремальних ситуаціях.

 

2

 

Навколишнє середовище. Технічний прогрес і здоров’я.

  Види довкілля. Складові соціального довкілля. Соціальне середовище і здоров’я. Захист від кримінальних небезпек. Захист особистого майна.

Природа і здоров’я. Вплив природних чинників на здоров’я людини. Небезпеки природного середовища. Акліматизація. Погодні умови і одяг.

 

 

 

РОЗДІЛ 1. ФІЗИЧНЕ ЗДОРОВ’Я (2 годин)

 

3

 

Харчування і здоров’я. Збалансоване харчування. Наслідки неправильного харчування. Причини й профілактика цукрового діабету, йододефіциту, харчових отруєнь.Правила купівлі, обробки і зберігання харчових продуктів. Перша допомога при харчових отруєннях. Харчові добавки і допінги, їх вплив на здоров’я.

Практичне завдання: Відпрацювання алгоритму надання допомоги при харчових отруєннях. Аналіз маркування харчових продуктів. Вибір за показниками якості та безпечності.

 

4

 

Особиста гігієна. Складові особистої гігієни. Засоби гігієни. Особиста гігієна під час занять спортом. Гігієна ротової порожнини. Профілактика інфекційних захворювань Епідемії інфекційних захворювань в історії людства. Епідемії нашого часу: ВІЛ-інфекція, туберкульоз, ковід-19. Шляхи інфікування та методи захисту. Профілактичні щеплення. Шляхи інфікування та методи захисту. Профілактичні щеплення

 

 

 

РОЗДІЛ 2. ПСИХІЧНЕ І ДУХОВНЕ ЗДОРОВ’Я ( 1 год)

 

5

 

Розвиток підлітка. Самооцінка і здоров’я. Протидія соціальному тиску  Тютюн і здоров’я. Небезпека алкоголю і наркотиків.

Психоактивні речовини і здоров’я

 

 

 

РОЗДІЛ 3. СОЦІАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я ( 1 год)

 

6

 

Спілкування і здоров’я. Навички ефективного спілкування. Стосунки і здоров’я. Стосунки з однолітками. Види і наслідки конфліктів. Засоби комунікації. Ефективне спілкування. Вербальне і невербальне спілкування. Стилі спілкування: пасивний, агресивний, упевнений. Переваги і недоліки різних стилів спілкування. Ознаки і наслідки різних стилів спілкування. Переваги упевненої поведінки. Спілкування та особистий простір

 

 

 

РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА В ПОБУТІ І ДОВКІЛЛІ (2  год)

 

7

 

Безпека оселі. Правила користування газовими приладами, електроприладами, водогоном, тепловими мережами. Безпека при користуванні засобами побутової хімії. Пожежна безпека оселі. Умови і причини виникнення пожеж. Пожежна охорона. Профілактика пожеж. План евакуації з будинку. Поведінка під час пожежі. Стадії розвитку пожежі. Гасіння пожежі на початковій стадії. Засоби пожежогасіння. Захист органів дихання в зоні пожежі. Дії в разі загоряння одягу.

 

8

 

Безпека велосипедиста. Історія велосипеда. Елементи конструкції велосипеда, що впливають на безпеку руху. Одяг для велосипедиста. Засоби безпеки велосипедиста Дорожня безпека велосипедиста. Безпечні місця для прогулянок велосипедом. Правила дорожнього руху для велосипедистів. Правила перевезення вантажів і виконання маневрів на велосипеді..

 

 

 

РОЗДІЛ 5. ДОБРОБУТ ( 1 год)

 

9

 

Фінансова грамотність. Економічна діяльність. Потреби та ресурси. Гроші. Ринок товарів і послуг. Доходи й витрати. Законні джерела доходів. Сплата податків. Підприємливість і волонтерство.

Ознаки добробуту. Складники підприємливості. Творчість і власна діяльність для успішного майбутнього. Ефективна співпраця. Життєві навички для розвитку підприємливості. Етика підприємницької діяльності. Доброчинність і волонтерство.

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 6 клас, Планування
Інкл
Додано
2 вересня
Переглядів
409
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку