Календарно- тематичне планування на 1 семестр для 5 класу за новою програмою

Про матеріал
Календарно- тематичне планування для 5 класу за новою програмою. Складається з 8 варіативних модулів.
Перегляд файлу

           

 

 

 

             Календарне планування

                    уроків фізичної культури 

                    для учнів 5- Г класу НУШ

                               на I – семестр

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                         Зміст уроку

 Дата

           Варіативні модулі: «Легка атлетика»,»Алтимат фрізбі»,»Футбол»- 24год

1

Первинний інструктаж з БЖД під час уроків фізичної культури. Вибір модуль (голосування).ЗРВ. Рухливі ігри.

 

2

БЖД. ЗРВ. Ознайомлення з модулями.Історія розвитку: футболу. Футбол – переміщення гравців на майданчику, правила гри. Легка атлетика:спеціально бігові вправи,біг 20м. Алтимат: : розмітка поля, мета гри.Звикання до фрізбі.Рухлива гра.

 

3

БЖД. ЗРВ. Історія розвитку алтимат фризбі. Футбол: пересування  різними способами, які застосовують у футболі; удари по м’ячу ногою: удари внутрішньою стороною стопи. Легка атлетика: спеціально бігові вправи,техніка виконання низького старту.Стартовий розбіг.Біг по дистанції 20-30м. Рузливі ігри

 

 

 

4

БЖД. Вправи для розвитку швидкості: повторний біг на коротких відрізках 10-30 м; Гігієнічні вимоги під час занять. Футбол: удари по м’ячу ногою: удари внутрішньою стороною стопи.Легка атлетика:низький старт. Рівномірний біг без врахування часу до 400м.Алтимат: базовий кидок: бекхенд.

 

5

 

 

6

БЖД.ЗРВ без предмета. Наслідки не дотримання техніки безпеки. Дії у разі настання нещасного випадку. Розвитку гнучкості: акробатичні вправи. Футбол: ведення м’яча: підошвою.Легка атлетика:техніка стрибка в довжину з місця. Алтимат: базовий кидок: бекхенд.Рухливі ігри.

 

7

БЖД. Режим дня та особиста гігієна учнів. ЗРВ. Прискорення до 10 м з різних вихідних положень; Футбол:ведення м’яча підошвою. Алтимат: : базовий кидок: бекхенд.Спеціальні вправи з фрізбі в русі та на місці.Легка атлетика:стрибок в довжину з місця.

 

8

БЖД.ЗРВ.Стрибки на скакалці. Легка атлетика: техніка стрибка вдовжину з місця способом «Зігнувши ноги».Футбол:ведення мяча  внутрішньою та зовнішньою частинами підйому. Алтимат: Спеціальні вправи з фрізбі в русі та на місці. Базовий кидок: форхенд;Рухливі ігри.

 

9

БЖД. ЗРВ з м’ячем в парах. Вправи для розвитку сили. Історія розвитку легкої атлатики. Футбол:ведення мяча  внутрішньою та зовнішньою частинами підйому.Легка атлетика:техніка стрибка в довжину з розбігу.Алтимат: Базовий кидок: форхенд;Рухливі ігри.

 

10

БЖД. Павила гігієни та санітарії під час занять фізичною культурою;

ЗРВ з м’ячем. вправи для розвитку швидкості: повторний біг на коротких відрізках 10-30 м; Футбол: ведення м’яча зі зміною напрямку; Легка атлетика: стрибок в довжину з розбігу.

 

11

БЖД. Згубний вплив шкідливих звичок на дитячий організм і чому модно бути здоровим.ЗРВ. Вправи на гнучкість тулуба. Футбол: удари по м’ячу ногою: удари внутрішньою стороною стопи. Легка атлетика:техніка виконання метання малого м’яча на дальність з місця. Алтемат: як просувати диск в атаці, що може робити гравець з диском.Рухливі ігри,естафети.

 

12

БЖД. Згубний вплив наркотичних засобів і психотропних речовин на дитячий організм.ЗРВ з гімнастичними палицями. Стрибки на скакалці. Футбол: : удари по м’ячу ногою: удари внутрішньою стороною стопи. Легка атлетика:метання малого м’яча на дальність з місця. Алтимат: : як просувати диск в атаці, що може робити гравець з диском.Рухливі ігри,естафети.

 

13

БЖД. Історія виникнення Олімпійських ігор.ЗРВ з гімнастичними палицями. Стройові вправи: перешикування з колони по одному в колону по чотири дробленням і зведенням. Футбол: удари середньою частиною підйому.Легка атлетика: стартовий розбіг, біг по дистанції, фінішування. Біг 30м. Фрізбі: що може робити гравець захисту – підвідні вправи.Рухливі ігри.

 

14

БЖД. Історія виникнення паралімпійських ігор.ЗРВ. Перешикування з колони по одному в колону по чотири дробленням і зведенням, із колони по два. Футбол: удари середньою частиною підйому по нерухомому м’ячу.Легка атлетика: спеціально бігові вправи. Повторний біг2*30м. Алтимат: : що може робити гравець захисту – підвідні вправи.Рухливі ігрию

 

15

БЖД. Основи здорового способу життя.Профілактика (корекції) порушень постави. ЗРВ в русі.Футбол: удари середньою частиною підйому по  м’ячу який котиться. Легка атлетика:спеціальні вправи для метання.Техніка метання малого м’яча в горизонтальну та вертикальну ціль. Фрізбі: навичками прямих кидків диску бекхендом та форхендом стоячи на місці на відстань 5-15м; Естафети.

 

16

БЖД. Розвиток фізичних якостей – основа твого  успіху.ЗРВ в русі. Футбол: удари середньою частиною підйому по  м’ячу який котиться. Легка атлетика: спеціальні вправи для метання.Техніка метання малого м’яча в горизонтальну та вертикальну ціль. Фрізбі: навичками прямих кидків диску бекхендом та форхендом стоячи на місці на відстань 5-15м; Естафети.

 

17

БЖД. ; Ходьба,біг «змійкою». ЗРВ. Футбол: удари по м’ячу головою середньою частиною лоба без стрибка.  Рівномірний біг 400м.Легка атлетика:човниковий біг 4*9.Алтимати: прийомом диску технікою «бутерброд».Рухливі ігри.

 

18

БЖД. ЗРВ в парах. Вправи на гнучкість нижніх кінцівок.Футбол: удари по м’ячу головою середньою частиною лоба без стрибка. Легка атлетика:рівномірний біг до 500м. буз урахування часу. Алтимати: прийомом диску технікою «бутерброд».Рухливі ігри.

 

19

БЖД. ЗРВ в парах. Човниковий біг 4*9. Футбол: удари по м’ячу головою середньою частиною лоба з стрибком.Легка атлетика: рівномірний біг до 500м. буз урахування часу. Алтимати: прийомом диску технікою «бутерброд».Рухливі ігри.

 

20

БЖД.ЗРВ.Повороти на місці. Футбол: удари по м’ячу головою середньою частиною лоба з стрибком. Легка атлетика: техніка бігу на 60м. Алтимат: серійні кидки бекхендом і форхендом з різних точок середньої і близької    відстані;

 

 

21

БЖД.ЗРВ.Перешикуваня з1 шеренги в 2,3 та навпаки. Підтягування на перекладині(хл) у висі лежачи(дв). Футбол: жонглювання м’ячем ногою. Легка атлетика: техніка бігу на 60м. Алтимат: серійні кидки бекхендом і форхендом з різних точок середньої і близької    відстані; Рухливі ігри.

 

 

22

БЖД.ЗРВ в русі. Біг 30м. Футбол:навчальна гра. Алтимат: навчальна гра. Легка атлетика: старт стартовий розбіг, біг по дистанції, фінішування на дистанції 60м.

 

23

БЖД.ЗРВ на місці. Стрибки на скакалці.Футбол: повторити основні правила гри.Навчальна гра. Алтимат: навчальна гра.Легка атлетика:спеціально бігові. Естафети.

 

24

БЖД.ЗРВ.Відтискання від підлоги. Футбол: повторити основні правила гри.Навчальна гра. Алтимат: навчальна гра. Легка атлетика: естафети.

 

      Варіативні модулі: “Настільний теніс”,“Гімнастика”,“Доджбол”-24год

25

Ознайомлення з обраними модулями. ЗРВ. Історію розвитку гімнастики та настільного тенісу і доджболу.  Рухливі ігри та естафети.

 

26

БЖД. Вплив різних фізичних навантажень на організм людини. ЗРВ.

Гімнастика: згинання та розгинання рук в упорі лежачи.Доджбол: Стійка доджболіста. Розміщення гравців на ігровому майданчику.Настільний теніс:  хватка ракетки, види хваток. Вправи на координацію рухів.

 

27

БЖД.ЗРВ. Вправи для формування  постави.Гімнастик:перекид вперед та назад. Настільний теніс: переміщення тенісиста. Способи переміщення (однокрокові, багатокрокові).Доджбол: Пересування в стійці доджболіста.Рухливі ігри

 

 

28

БЖД.ЗРВ. Вправи на координацію. Настільний теніс: переміщення тенісиста. Способи переміщення (однокрокові, багатокрокові).Доджбол: Пересування в стійці доджболіста.Рухливі ігри.

 

 

29

БЖД.ЗРВ в парах. Перешикування з колони в коло. Доджбол: Кидки м’яча однією рукою зверху над собою на місці, від стіни, в парах, в колонах, в зустрічних колонах. Настільний теніс: жонглювання м’ячем для настільного тенісу відкритою та закритою сторонами ракетки на місці. Гімнастика: стійка на лопатках.

 

30

БЖД.ЗРВ в парахСсанітарно-гігієнічні вимоги до інвентарю та вимоги особистої гігієни;

 Доджбол: Кидки м’яча однією рукою зверху над собою на місці, від стіни, в парах, в колонах, в зустрічних колонах. Настільний теніс: жонглювання м’ячем для настільного тенісу відкритою та закритою сторонами ракетки на місці. Гімнастика: стійка на лопатках.

 

31

БЖД.ЗРВ з гімнастичними палицями. Гімнастика:комбінація два перекиди уперед перекид назад – перекатом назад стійка на лопатках перекатом уперед упор присівши випрямитися. Доджбол: кидки м’яча однією рукою зверху над собою на місці, від стіни, в парах, в колонах, в зустрічних колонах. Настільний теніс:жонглювання м’ячем для настільного тенісу відкритою та закритою сторонами ракетки  в русі та біля стіни.

 

 

32

БЖД.ЗРВ з гімнастичними палицями. Гімнастика:комбінація два перекиди уперед перекид назад – перекатом назад стійка на лопатках перекатом уперед упор присівши випрямитися. . Настільний теніс:жонглювання м’ячем для настільного тенісу відкритою та закритою сторонами ракетки  в русі та біля стіни.Доджбол: кидки м’яча знизу однією рукою, від  стіни. Естафети.

 

 

33

 

 

 

 

 

34

БЖД.ЗРВ. Гімнастика: вправи з гантельками. хлопці стійка на голові і руках із зігнутими  ногами допомогою) ;дівчата:«міст» із положення стоячи (з допомогою) – перехід в упор присівши. Доджбол: кидки м’яча знизу однією рукою, від  стіни. Настільний теніс: виконання основних технічних прийомів (подача, поштовховий удар). Рухливі ігри.

БЖД.ЗРВ. Гімнастика: вправи з гантельками. хлопці стійка на голові і руках із зігнутими  ногами допомогою) ;дівчата:«міст» із положення стоячи (з допомогою) – перехід в упор присівши. Доджбол: кидки м’яча знизу однією рукою, від  стіни. Настільний теніс: виконання основних технічних прийомів (подача, поштовховий удар). Рухливі ігри.

 

 

35

БЖД.ЗРВ. Підтягування ( дв.-у висі лежачи). Човниковий біг 4*9. Гімнастика: комбінація акробатичних вправ. Доджбол: ловіння м’яча знизу, від стіни;

Настільний теніс:прийом подачі. Рухливі ігри.

 

36

БЖД.ЗРВ в парах з м’ячами. Спеціально стрибкові впраи. Гімнастика: комбінація акробатичних вправ. Доджбол: ловіння м’яча знизу, від стіни;

Настільний теніс:прийом подачі. Рухливі ігри.

 

37

БЖД.ЗРВ в парах з м’ячами.Доджбол: Кидки м’яча однією рукою зверху над собою на місці. Настільний теніс:прийом подачі.Гімнастика: лазіння по горизонтальному і вертикальному

канатах у три прийоми. Естафети.

 

 

 

38

БЖД.ЗРВ. Відтискання від підлоги та прес. Доджбол: Кидки м’яча однією рукою зверху над собою на місці. Настільний теніс:прийом подачі.Гімнастика: лазіння по горизонтальному і вертикальному

канатах у три прийоми. Естафети.

 

 

39

БЖД.ЗРВ. Комплекс вправ ранкової гігієнічної гімнастики. Настільний теніс:Вправи для розвитку сили м‘язів кистей рук. Доджбол: р/гра «М‘яч ведучому».

 

40

БЖД. Комплекс вправ ранкової гігієнічної гімнастики.Гімнастика: вправи на рівновагу: : вправи на колоді: зв’язку елементів: вхід з додатковою опорою на кінець колоди – 3–4 швидких кроки на носках, руки в сторони – мах правою, руки вперед, мах лівою, руки вперед – поворот направо на носках у напівприсіді на 180° – присід, руки вниз – упор стоячи на коліні, руки в сторони – стійка впоперек – зіскок з утриманням о.с. Настільний теніс:виконання спеціальних вправ:ходьби,бігу,стрибкових вправ.Жонглювання м’ячем для настільного тенісу. Дожбол:р/гра «Влучно в ціль».

 

 

41

БЖД. Комплекс вправ ранкової гігієнічної гімнастики.Гімнастика: вправи на рівновагу: : вправи на колоді: зв’язку елементів: вхід з додатковою опорою на кінець колоди – 3–4 швидких кроки на носках, руки в сторони – мах правою, руки вперед, мах лівою, руки вперед – поворот направо на носках у напівприсіді на 180° – присід, руки вниз – упор стоячи на коліні, руки в сторони – стійка впоперек – зіскок з утриманням о.с. Настільний теніс:виконання спеціальних вправ:ходьби,бігу,стрибкових вправ.Жонглювання м’ячем для настільного тенісу. Дожбол:р/гра «Влучно в ціль».

 

 

42

БЖД.Комплекс вправ ритмічної гімнастики.Настільний теніс: техніка відкидань зліва. Доджбол: навчальна гра « Вибивний»

 

43

БЖД. Комплекс вправ для розвитку гнучкості.Настільний теніс: подачі м’яча- накатом зправа,зліва; підрізкою.Гімнастика: вправи на тринажорах. Доджбол: навчальна гра з застосуванням вивченої техніки.

 

44

БЖД. Комплекс вправ для розвитку гнучкості.Настільний теніс: подачі м’яча- накатом зправа,зліва; підрізкою.Гімнастика: вправи на тринажорах. Доджбол: навчальна гра з застосуванням вивченої техніки.

 

45

БЖД. ЗРВ. Настільний теніс:подачі з верхнім обертанням м’яча.Навчальна гра. Гімнастика: вправи на тренажерах. Доджбол: навчальна гра з застосуванням вивченої техніки.

 

46

БЖД. ЗРВ з гімнастичною палицею. Настільний теніс: навчальна гра. Основні правила гри. Доджбол: навчальна гра на обмеженій площі. Гімнастика:лазіння по горизонтальному,вертикальному канаті у три прийоми.

 

47

БЖД. Руханка під музичний супровід. Розвиток сили. Настільний теніс: першість класу з настільного тенісу. Доджбол: гра з урахуванням правил.Гімнастика: Робота над акробатичною комбінацією.

 

48

Підсумковий урок з варіативних модулів « Гімнастика»,» Доджбол»,» Настільний теніс»

 

 

 

 

 

docx
Додано
10 вересня 2022
Переглядів
2217
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку