Календарно-таматичне планування "Фізична культура" 1 клас

Про матеріал
Календарно-таматичне планування уроків "Фізичної культури" для учнів 1 класу I семестр 3 години на тиждень
Перегляд файлу

Календарно-тематичне планування уроків фізичної культури у 1 класі

За програмою     105 годин (3 години на тиждень)

І семестр                                   46 годин

№ з/п

 Тема

Дата провед.уроку

Дата факт. провед. уроку

Примітки

 

 

1

Вступний інструктаж з правил техніки безпеки .Зміст, завдання і організація уроків з основ здоров’я і фізичної культури.Загальний вплив фізичних навантажень на організм школяра. Одяг і взуття для занять фізичною культурою. Гігієнічні правила виконання фізичних вправ. Правила безпеки під час занять фізичними вправами.Рухливі ігри.             

 

 

 

 

 

2

Шикування  в  шеренгу  по  одному  за  зростом.  Вивчення  команд «Шикуйсь!», «Розійдись!» Перешикування шеренги­ в коло. Виконання загальнорозвивальних вправ. Гра «Мишоловка».                           

 

 

 

3

Організовуючі вправи. Ходьба по колу з виконанням імітаційних вправ.Групові перебіжки по майданчику. Рухливі народні ігри, забави.             

 

 

 

4-5

Повторення  організовуючих  вправ  уроку.  Розмикання  на  інтервал піднятих в сторони рук. Виконання команд «Праворуч!», «Ліворуч!»Виконання імітаційних вправ у русі, на місці. Рухлива гра «Горобчики-стрибунчики».                           

 

 

 

6

Організовуючі вправи, вивчені на попередніх уроках. Біг у повільному темпі, чергуючи з ходьбою (до 3 хв). Імітація спортивної ходьби до 200 м з переходом у повільний біг (1-2 хв). Вправи на зниження навантаження. Імітаційні вправи. Рухливі ігри.

 

 

 

7

 Організовуючі вправи, виконання команд «На місці кро­ком руш!», «Кроком руш!», «Клас, стій!» Ходьба в колоні по одному на носках, п’ятках,у присяді. Рівномірний біг у повільному темпі. Комплекс імітаційних вправ. Рухливі ігри, забави.

 

 

 

8-9

Організовуючі вправи, вивчені на попередніх уроках. Рівномірний біг у повільному темпі (2-3 хв). Ходьба на носках, з високим підніманням             

стегна, напівприсівши, присівши, на внутрішніх і зовнішніх частинах 

ступні, з різним положенням рук. Комплекс імітаційних вправ. Рухливі 

ігри, забави. 

 

 

 

 

10

Спортивна розвага для дітей з використанням рухливих ігор та елементами драматизації. 

 

 

 

11-12

 Організовуючі вправи. Різновиди ходьби. Біг у повільному темпі до 5 хв.Комплекс вправ ранкової гімнастики. Вправи для формування правильної постави. Рухлива гра «Вудочка».             

 

 

 

13-14

 Повільний біг до 4 хв. Різновиди ходьби. Повороти направо, наліво з переступанням.  Комплекс  вправ  ранкової  гімнастики.  Стрибки  «по купинах». Рухлива гра «До своїх прапорців».             

 

 

 

15

Повільний біг. Ходьба з переступанням через перешкоди. Біг з високим підніманням стегна,

з винесенням  прямих ніг уперед, на носках. Комплекс вправ ранкової гімнастики. Естафета з м’ячами.

 

 

 

16

 Рівномірний рух у повільному темпі, що чергується з ходьбою. Ходьба з переступанням через

перешкоди. Багатоскоки. Вправи для формування правильної постави. Естафети з елементами бігу,

стрибків.

 

 

 

17

 Чергування бігу з ходьбою. Різновиди ходьби. Біг з високим підніманням стегна, із закиданням

гомілки, з винесенням прямих ніг уперед, на носках.Виконання вправ ранкової гімнастики. Рухливі

 ігри, забави.

 

 

 

18-19

Підготовчі вправи. Різновиди ходьби. Змішане пересування (стрибки) на довгі дистанції. Виконання вправ ранкової гімнастики. Рухливі ігри, забави.

 

 

 

20-21

 Життєво  важливі  способи  пересування  людини.  Підготовчі  вправи.Комплекс вправ ранкової гімнастики. Стрибок у довжину з місця. Рухливі ігри.             

 

 

 

22-23

Підготовчі вправи. Загально розвивальні вправи зі скакалками. «Човниковий біг» 4х9 м. Стрибки з поворотами. Стрибки через скакалку. Гра «Птахи».

 

 

 

24

 Особиста гігієна. Підготовчі вправи. Комплекс загальнорозвивальних вправ зі скакалками. Стрибки із просуванням уперед, назад. Стрибки поодинці зі скакалкою. Підтягування у висі та у висі лежачи. Рухливі ігри

 

 

 

25-26

Правила безпеки під час занять з м’ячем. Підготовчі вправи. Розмикання і змикання приставними кроками в колоні. Комплекс вправ ранкової               гімнастики з м’ячами, стрибки зі скакалкою. Вправи з великим м’ячем: тримання м’яча, підкидання м’яча і ловіння його після відбивання (відскоку) від підлоги. Гра «Невід».                           

 

 

 

27-28

 Підготовчі вправи. Різновиди ходьби. Загальнорозвивальні вправи без предметів. Стрибки  із просуванням вперед, назад.              Стрибки поодинці через довгу скакалку, що обертається, вперед–назад. Рухлива гра «Подоляночка».

 

 

 

29-30

 Режим дня. Підготовчі вправи. Повороти на місці «Кругом» (стрибком).Повільний біг (до 500 м). Вправи для формування правильної постави.Удари внутрішньою стороною ступні по нерухомому м’ячу. Рухливі ігри.

 

 

 

31-32

Підготовчі вправи. Біг у повільному темпі (до 5 хв). Ходьба, бігові та стрибкові вправи. Стрибки у присіді правим та лівим боком. Удари внутрішнього стороною ступні по нерухомому м’ячу.Зупинка м’яча, що котиться, підошвою. Рухливі ігри з м’ячем.

 

 

 

33-34

Підготовчі вправи. Чергування ходьби та бігу. Пересування із зміною напрямку руху. Удари внутрішньою стороною ступні по нерухомому м’ячу. Зупинка м’яча, що котиться, підошвою. Естафети з м’ячем.

 

 

 

35-36

Загальні відомості про гімнастику. Одяг та взуття для занять гімнастикою.Правила безпеки під час занять гімнастикою. Комплекс вправ ранкової гімнастики з предметами. Підготовчі вправи. Вправи на рівновагу. Рухлива гра «Лисиця і курчата».             

 

 

 

37-38

Підготовчі вправи. Розмикання приставними кроками. Комплекс вправ ранкової гімнастики з предметами. Вправи на рівновагу. Вправи для розвитку гнучкості. Лазіння по горизонтальній та похилій гімнастичній лаві в упорі стоячи на колінах. Гра «Швидко по місцях».

 

 

 

39-40

Підготовчі вправи. Загальнорозвивальні вправи. Лазіння по гімнастичній стінці в різних напрямках. Лазіння по горизонтальній та похилій (200)              гімнастичній лаві. Вправи на положення тіла у просторі. Підтягування. Рухливі ігри.

 

 

 

41-42

Підготовчі вправи. Шикування в колону по одному, в шеренгу. Загальнорозвивальні вправи в русі, стрибки у глибину. Вправи на рівновагу. Підтягування. Рухлива гра «Стрибки по купинах».

 

 

 

43-44

Підготовчі вправи. Загальнорозвивальні вправи в русі. Біг у повільному темпі до 3 хв. Стрибки у глибину з висоти. К. т.: стрибок у висоту. Вправи на розвиток гнучкості. Гра «Ворона».

 

 

 

45

Підготовчі вправи. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Акробатика:групування сидячи, лежачи, перекати у групуванні. Перелізання через перешкоду висотою до 80 см. Вправи для розвитку сили рук. Рухливі ігри.

 

 

 

46

Підсумковий урок за І семестр. Підготовчі  вправи.  Різновиди  ходьби,  стрибків.  Загальнорозвивальні вправи. Човниковий біг 4х9 м. Акробатика: групування, перекати. Підлізання під перешкодою. Гра «Сірий вовк».

 

 

 

 

doc
Додано
6 березня 2020
Переглядів
4760
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку