Календарно-тематиче планування з фізичної культури на 1 семестр

Про матеріал

Календарно-тематичне планування з фізичної культури для учнів 1,5,6,7,8,9 класів.

Календарно-тематичне планування

з фізичної культури для 1 класу

складене на основі ТИПОВОЇ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

(розроблена під керівництвом Р.Б.Шиян від 21 лютого 2018 р. №87 м. Київ).

Календарно-тематичне планування

з фізичної культури для 5 - 9 класів

складене на основі НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ

З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ для загальноосвітніх навчальних закладів

Перегляд файлу

Вербівський навчально-виховний комплекс
«Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад »

 

                      ПОГОДЖЕНО

 Директор  НВК                      О.П. Твардоська

«__» вересня 2018р

Календарно-тематичне планування з фізичної культури 1, 5, 6, 7, 8, 9 класів

І семестр 2018-2019 н.р. Картинки по запросу картинки спорт

                                              Вчитель

Островець Тетяна Олександрівна

 

Календарно-тематичне планування

з фізичної культури для 1 класу

складене на  основі ТИПОВОЇ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

(розроблена під керівництвом Р.Б.Шиян від 21 лютого 2018 р. №87 м. Київ).

 

 

Календарно-тематичне планування

з фізичної культури для 5 - 9 класів

складене на основі  НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ

З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ для загальноосвітніх навчальних закладів

(затверджена наказом МОН від 23.10.2017 № 1407)

 

 

 

 

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА 1 КЛАС

( 3 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ )

з/п

Тема уроку

Дата

Примітка

Змістова лінія «Базова рухова активність»

1

Поняття про життєво важливі способи пересування людини. Різновиди ходьби: на пальцях, п’ятах, із високим підніманням стегна,“перелізання”. Різновиди бігу: із високим підніманням стегна, із закиданням гомілок.Звіроаеробіка. Вправа на релаксацію «Лінива кішечка».

05.09

 

2

Значення ранкової гігієнічної гімнастики, фізкультурної хвилинки. Комплекс для формування правильної постави та профілактики плоскостопості Різновиди ходьби: на пальцях, п’ятах, із високим підніманням стегна, “перелізання”. Логоаеробіка. Вправа на релаксацію «Лінива кішека».

06.09

 

3

Правила добору спортивного інвентарю та безпечної поведінки під час виконання життєво необхідних рухових умінь та навичок. Різновиди бігу та стрибків. Звіроаеробіка. Вправа на релаксацію  «Лимон».

07.09

 

4

Комплекс ранкової гігієнічної гімнастики. Різновиди бігу: із високим підніманням стегна, із закиданням гомілок. біг до 500 м. Логоаеробіка.

12.09

 

5

Різновиди “човникового” бігу 4 х 9 м; біг до 30 м. із високого старту.Елементи акробатики:групування сидячи, лежачи.

13.09

 

6

Танцювальна аеробіка: повороти, нахили тулуба, поєднані з різними кроками під музичний супровід – приставний крок, перемінний крок. Комплекс фізкультурної паузи

14.09

 

7

Різновиди ходьби: на пальцях, п’ятах, із високим підніманням стегна, “перелізання”. Вправи з виконанням упорів: присівши, лежачи.

19.09

 

8

ЗРВ без предмета. Різновиди ходьби: у присіді, з різними положеннями рук, ходьба «змійкою». Вправи з виконанням упорів: лежачи ззаду, стоячи. Вимір ЧСС.

20.09

 

9

Різновиди ходьби: на пальцях, п’ятах, із високим підніманням стегна. Різновиди бігу: із високим підніманням стегна, із закиданням гомілок. біг до 500 м. Вправа на релаксацію «Лимон».

21.09

 

10

Різновиди ходьби: із зупинкою за сигналом; із вантажем (мішечком) на голові; ходьба по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Вправи з вихідних положень у висах: підтягування у висі, у висі лежачи. Звіроаеробіка.

26.09

 

11

Чергування ходьби та бігу до 1000 м. Вправи з виконанням упорів стоячи на колінах. Стрибки у довжину із просуванням вперед. Рухливі ігри та естафети.

27.09

 

12

Різновиди ходьби: з різним положенням рук почергово з поворотами, присіданнями. Чергування ходьби та бігу до 500м.  Вправи імітаційного характеру.

28.09

 

13

Різновиди ходьби: на пальцях, п’ятах, на зовнішній стороні стопи.. Вправи з вихідних положень у висах: підтягування у висі, у висі лежачи.

03.10

 

14

Різновиди бігу: із зміною напрямку; із різних вихідних положень; біг із високого старту до 30 м; Вправи з виконанням упорів: лежачи на стегнах та передпліччях.

04.10

 

15

Різновиди ходьби: у напівприсіді. ходьба на підвищеній опорі (гімнастична лава, низька колода) з різним положенням рук, чергуючи з присіданнями, нахилами.

05.10

 

16

Різновиди ходьби: у напівприсіді, на носках, на внутрішній стороні стопи. Різновиди бігу: пересування приставними кроками правим, лівим боком; “повторний” біг 3 х 10 м.

10.10

 

17

Різновиди ходьби: на пальцях, п’ятах, із високим підніманням стегна, “перелізання”.Вправи з виконанням упорів: присівши, лежачи. Вправа на релаксацію «Палуба».

11.10

 

18

Різновиди бігу: з високим підніманням стегна, на прямих ногах, різновиди “човникового” бігу 4 х 9 м. Стрибки у висоту через гумову мотузку з місця, з прямого розбігу. Вправа на релаксацію «Палуба»

12.10

 

19

Різновиди бігу: спиною уперед; із зупинками стрибком та у кроці за зоровим і слуховим сигналами, біг до 30 м із високого старту. Підтягування у положенні лежачи на горизонтальній та похилій гімнастичній лаві однойменним і різнойменним способом.

17.10

 

20

Поняття про здоровий спосіб життя та основні методи його дотримання. Логоаеробіка.

18.10

 

Змістова лінія «Ігрова та змагальна діяльність учнів»

21

Значення рухливих ігор для підвищення рухової активності школяра та оволодіння життєво необхідними руховими вміннями та навичками. Різновиди ходьби та бігу. Вправи з вихідних положень у висах: стоячи, лежачи. Рухливі ігри та естафети.

19.10

 

22

Ознайомлення з правилами рухливих ігор.

Різновиди ходьби та бігу. Елементи акробатики: перекати в групування, перекид боком та вперед. Танцювальна аеробіка.

24.10

 

23

Правила безпечної поведінки під час рухливих ігор та естафет. Помірний біг в поєднанні з ходьбою до 500 м. Вправи з вихідних положень у висах: зависом однією ногою та двома ногами. Різновиди стрибків.

25.10

 

24

Ознайомлення із зимовими та літніми видами спорту, досягненнями відомих українських спортсменів. Різновиди “човникового” бігу 4 х 9 м; біг до 30 м із високого старту. Лазіння по гімнастичній лаві в упорі, стоячи на колінах.

26.10

 

25

Різновиди ходьби та бігу. Лазіння по горизонтальній та похилій (кут від 20 до 45 градусів). по гімнастичній стінці вгору і вниз однойменним та різнойменним способами.

07.11

 

26

Різновиди ходьби та бігу. Лазіння по гімнастичній стінці в різних напрямка. Вправи з гімнастичними палицями.

08.11

 

27

Різновиди ходьби та бігу. Елементи акробатики:стійка на лопатках із зігнутими та прямими ногами.

09.11

 

28

Різновиди ходьби та бігу. Вправи з волейбольним м’ячем: тримання м’яча, підкидання, ловіння його після відскоку від підлоги.

14.11

 

29

Правила чесної гри, вміння вигравати і програвати з гідністю. Вправи з великим м’ячем (баскетбольним): тримання м’яча; підкидання, ловіння його після відскоку від підлоги.

15.11

 

30

Комплекс фізкультурної паузи. Вправи з вихідних положень у висах: на зігнутих руках.

16.11

 

31

Вправи з вихідних положень: сидячи (ноги нарізно, на п’ятах, зігнувши ноги; кутом, із нахилом уперед, на правому, лівому стегні); Рухливі ігри із застосуванням стрибкових вправ.

21.11

 

32

Танцювальні імпровізаційні вправи: крок із пальців, крок із каблука з чергуванням вправ на рухи корпусу під музичний супровід; переступання, крок польки. Рухливі ігри для оволодіння навичками пересуваннь.

22.11

 

33

Логоаеробіка. Різновиди ходьби: на пальцях, п’ятах, із високим підніманням стегна, “перелізання”. Стрибки зі скакалкою: обертаючи скакалку вперед; на двох ногах із проміжними стрибками на місці. Вправи з вихідних положень:  зігнувши ноги, кутом.

23.11

 

34

Різновиди бігу: спиною уперед; із зупинками стрибком та у кроці за зоровим і слуховим сигналами.  Елементи акробатики: перекати в групування, перекид боком та вперед. Звіроаеробіка.

28.11

 

35

Різновиди бігу та ходьби. Вправи з вихідних положень: із нахилом уперед, на правому, лівому стегні. Стрибки в глибину: з висоти від 40 до 60 см з м’яким приземленням на дві ступні; зіскок із гімнастичної лави.

 Рухливі ігри та естафети.

29.11

 

36

Різновиди бігу та ходьби. Вправи з вихідних положень у висах: стоячи позаду. Стрибки у висоту через гімнастичну палицю. Рухливі ігри та естафети.

30.11

 

37

Різновиди бігу та ходьби. Перелізання через перешкоду висотою від 80 до 100 см різними способами; підлізання під перешкодою. Рухливі ігри та естафети.

05.12

 

38

Різновиди ходьби та бігу. Стрибки без використання предметів: на місці на одній, двох ногах, Перелізанння: підлізання під перешкодою.

06.12

 

39

Різновиди бігу та ходьби Стрибки зі скакалкою: обертаючи скакалку вперед; на двох ногах із проміжними стрибками на місці. Рухливі ігри із застосуванням стрибкових вправ.

07.12

 

40

Різновиди ходьби та бігу. Застрибування на підвищену опору кілька матів, складених один на одного однією та двома ногами та зістрибування. стрибки в довжину: з місця поштовхом однієї, двох ніг.

12.12

 

41

Різновиди ходьби та бігу. Стрибки без використання предметів: із поворотами праворуч, ліворуч, кругом. Рухливі ігри та естафети для формування культури рухів.

13.12

 

42

Різновиди бігу та ходьби .Рухливі ігри та естафети для формування культури рухів. Вправи з великим м’ячем: передавання м’яча з рук у руки в колі, в колоні, шерензі, праворуч, ліворуч, над головою, під ногами.

14.12

 

43

Різновиди бігу та ходьби Стрибки без використання предметів: з просуванням вперед, назад, у присіді правим та лівим боком. Рухливі ігри та естафети для формування культури рухів.

19.12

 

44

Різновиди бігу та ходьби. Вправи з великим м’ячем (футбольним): тримання, підкидання, ловіння м’яча після відскоку від підлоги; передавання з рук у руки в колі. Рухливі ігри та естафети для формування культури рухів.

20.12

 

45

Різновиди бігу та ходьби Стрибки без використання предметів: на місці з поворотами на 45, 90, 180 градусів, по «купинах», вистрибування з присіду. Зимові рухливі ігри. Вправи з малим мячем.

21.12

 

46

Різновиди бігу та ходьби Вправи з великим м’ячем:кидки м’яча знизу з положення сидячи та стоячи, передавання і ловіння м’яча двома руками від грудей (у колі, парах, трійках). Стрибки зі скакалкою: на двох ногах, почергово. Зимові рухливі ігри.

26.12

 

47

Різновиди бігу та ходьби Стрибки через перешкоди висотою до 50 см поштовхом однією та двома ногами. Рухливі ігри для володіння м’ячем.

27.12

 

48

Різновиди бігу та ходьби. Стрибки зі скакалкою: обертаючи скакалку вперед; стрибки в глибину (з висоти від 40 до 60 см з м’яким приземленням на дві ступні; зіскок із гімнастичної лави). Зимові рухливі ігри.

28.12

 

 

 

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА  5 КЛАС

( 3 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ)

 

з/п

Тема уроку

Дата

Примітка

Модуль : Легка атлетика

1

Інструктаж з правил техніки безпеки на уроках легкої атлетики.  Історія розвитку легкої атлетики. Розминаючий біг. Основні спеціально-бігові вправи.

05.09

 

2

Розминаючий біг. Спеціальні вправи легкоатлета. Рівномірний біг до 500 м.

06.09

 

3

Легкоатлетичні види. Ознайомлення з технікою виконання стрибкових вправ: стрибок в кроці, стрибки через крок.

07.09

 

4

Рівномірний біг (без урахування часу) (м). Хл. Дівч. 600, 500 – середній; 800 – достатній; 1000 – високий рівні. Комплекс ЗРВ в парах. Техніка низького старту. Старт та стартовий розбіг. Вправи на релаксацію.

12.09

 

5

Рівномірний біг. Прискорення, повторний біг. Стрибок у довжину з місця, багатоскоки. Фізичне виховання у Стародавній Греції.

13.09

 

6

Розминаючий біг, комплекс ЗРВ та спеціально-бігових вправ. Стрибок у довжину з розбігу способом «зігнувши ноги». Техніка метання малого мяча з місця.

14.09

 

7

Метання малого мяча в горизонтальну та вертикальну ціль. Стрибок у довжину з місця, багатоскоки. Основи самоконтролю під час занять фізичними вправами.

19.09

 

8

Розминаючий біг. Різновиди техніки низького старту. Біг 60, 30 м. без урахування часу.

20.09

 

9

Характеристика видів метань. Спеціальні вправи для метань. Метання у вертикальну ціль. Поняття фізичного розвитку та фізичної підготовленості.

21.09

 

10

Метання у горизонтальну ціль. Старт та стартовий розбіг. Різновиди фінішування. «Олімпійський принцип Fair Play».

26.09

 

11

Розповідь про легендарних легкоатлетів сучасності. Різновиди бігу та ходьби. Спецільано-підвідні та спеціально-підготовчі вправи. Згинання розгинання рук в упорі лежачи.

27.09

 

12

Різновиди бігу та стрибків. Розминаючий біг до 1000 м. Вправи для відновлення дихання. Визначення ЧСС за 6 с. Загальна характеристика здорового способу життя.

28.09

 

13

Контрольно-навчальний норматив – біг зо м. (хлопці, дівчата: більше 7,0; більше 7,4 – низький; середній – 7,0; 7,4; достатній – 6,5; 6,9;високий – 5,8; 6,2 ).

03.10

 

14

Розминаючий біг. Різновиди спеціально-підвідних та спеціально-бігових вправ. Техніки стрибка у довжину з розбігу способом « зігнувши ноги», техніка метання малого мяча.

04.10

 

15

Контрольно-навчальний норматив –стрибок у довжину  з розбігу способом «зігнувши ноги» (см). хлопці, дівчата : 240, 200- середній; 260, 220 – достатній; 280, 240 – високий).

05.10

 

16

Правила безпеки на уроках легкої атлетики. Контрольно-навчальний норматив –стрибок у довжину з місця (см). хлопці, дівчата: 120,110 – середній; 140, 120 – достатній; 160,140 – високий).Рівномірний біг до 1000 м (без урахування часу).

10.10

 

17

Згинання розгинання тулуба в упорі сидячи, різновиди стрибків ( багатоскоки, стрибок через крок). Правила санітарії та гігієни під час занять фізичними вправами.

11.10

 

18

Спеціальні вправи для метань. Контрольно-навчальний норматив – метання малого мяча на дальність (м). Хлопці, дівчата : 22, 13 – достатній; 28, 16 – високий рівні.

12.10

 

19

Теоретичні відомості про свідоме ставлення до власного здоровя та здоров»я інших. Рівномірний біг до 1000 м. Спеціальні вправи легкоатлета. Правила безпеки на уроках під час позакласних фізкультурних занять.

17.10

 

20

Контрольно-навчальний норматив – біг 60 м. (с). Хл; Д. 11, 8; 12, 0 – середній; 10,8; 11,2 – достатній; 10, 0;10,5 – високий рівні.

18.10

 

Тематична

Модуль : Баскетбол

21

Баскетбол. Правила безпечної поведінки під час вивчення баскетболу. Поняття фізичного розвитку та фізичної підготовленості. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стійки баскетболіста. Кидки м'яча з місця обома руками від грудей. Рухлива гра «Боротьба за м'яч».

19.10

 

22

Історія розвитку баскетболу. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стійки баскетболіста. Танцювальні вправи. Способи пересувань у нападі та захисті. Кидки м'яча з місця обома руками від грудей. Вправи для відновлення дихання.

24.10

 

23

Основні правила гри. Поняття про техніку гри. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4 х 5 м. Способи пересувань у нападі та захисті. Зупинки стрибком і двома кроками. Ловіння та передачі м'яча на місці обома руками від грудей. Кидки м'яча з місця обома руками від грудей. Біг у чергуванні з ходьбою.

25.10

 

24

Поняття про техніку гри. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із м'ячами. Серійні стрибки з діставанням високо підвішених предметів. Зупинки двома кроками. Ловіння та передачі м'яча на місці обома руками від грудей. Кидки м'яча з місця обома руками від грудей. Навчальна гра. Ходьба у повільному темпі.

26.10

 

25

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із м'ячами. Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Зупинки стрибком і двома кроками. Повороти на місці. Кидки м'яча з місця обома руками від грудей. Ловіння та передачі м'яча на місці обома руками від грудей. Біг у повільному темпі.

07.11

 

26

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4 х 5 м. Кидки м'яча з місця однією рукою від плеча. Ведення м'яча на місці. Подвійний крок. Навчальна гра. Ходьба у повільному темпі. Вправи для запобігання плоскостопості.

08.11

 

27

Гігієна тіла, одягу, спортивної форми, режиму дня. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Рухлива гра «М'яч капітанові». Подвійний крок. Ловіння та передачі м'яча з місця і в русі обома руками від грудей. Кидки м'яча у русі обома руками від грудей. Вправи на формування постави.

09.11

 

28

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із м'ячами. Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Зупинки стрибком і двома кроками. Повороти на місці. Кидки м'яча з місця обома руками від грудей. Ловіння та передачі м'яча на місці обома руками від грудей. Біг у повільному темпі.

14.11

 

29

Різновиди ходьби та бігу. Вправи на формування правильної постави та запобігання плоскостопості. Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Ловіння та передачі м'яча на місці однією рукою від плеча. Ведення м'яча у русі. Подвійний крок. Кидки м'яча з місця однією рукою від плеча. Біг у чергуванні з ходьбою.

15.11

 

30

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Серійні стрибки з діставанням високо підвішених предметів. Ведення м'яча у русі. Ловіння та передачі м'яча на місці однією рукою від плеча. Кидки м'яча з місця однією рукою від плеча. Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання.

16.11

 

31

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із м'ячами. Серійні стрибки з діставанням високо підвішених предметів. Ведення м»яча в русі, зупинки двома кроками. Ловіння та передачі м'яча на місці обома руками від грудей, однієї рукою від плеча. Кидки м'яча з місця обома руками від грудей. Біг у чергуванні з ходьбою.

21.11

 

32

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Рухлива гра «Кидки зі зміною місць». Ведення м'яча з обведенням предметів. Ловіння та передачі м'яча у русі однією рукою від плеча. Кидки м'яча з місця однією рукою від плеча. Розподіл обов'язків між гравцями у захисті. Вправи на формування постави,

22.11

 

33

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 15 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Кидки м'яча в русі однією рукою від плеча. Ведення м'яча з обведенням предметів.

23.11

 

34

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 15 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Кидки м'яча в русі однією рукою від плеча. Ведення м'яча з обведенням предметів. Контрольний навчальний норматив із передач м'яча у стіну. Рухлива гра на увагу.

28.11

 

35

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Ловіння та передачі м'яча на місці однією рукою від плеча. Ведення м'яча у русі. Подвійний крок. Кидки м'яча з місця однією рукою від плеча. Біг у чергуванні з ходьбою.

29.11

 

36

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Рухлива гра « Швидка передача». Ведення м'яча у русі. Подвійний крок. Ловіння та передачі м'яча на місці та в русі однією рукою від плеча. Кидки м'яча з місця однією рукою від плеча. Вправи для запобігання плоскостопості.

30.11

 

37

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Серійні стрибки з діставанням високо підвішених предметів. Ведення м'яча у русі. Ловіння та передачі м'яча на місці однією рукою від плеча. Кидки м'яча з місця однією рукою від плеча. Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання.

05.12

 

38

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Рухлива гра «Кидки зі зміною місць». Ведення м'яча з обведенням предметів. Ловіння та передачі м'яча у русі однією рукою від плеча. Кидки м'яча з місця однією рукою від плеча. Розподіл обов'язків між гравцями у захисті. Вправи на формування постави.

06.12

 

Тематична

Модуль : Акробатика

39

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ в русі. Формування свідомо го ставиться до власного здоров’я та здоров’я інших. Стрибки через скакалку. Вправи на розтягнення мязів.

07.12

 

40

Організуючі вправи. Комплекс ЗРВ в парах.

« Міст» з положення стоячіи. Вправи на релаксацію.

12.12

 

41

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ з гімнастичними палицями. Виконання двох перекидів вперед злито. Вправи з розтягнення.

13.12

 

42

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ в парах. Стрибки через скакалку. Вправи для розтягнення мязів.

14.12

 

43

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ в русі. Стрибки через скакалку в парах. Вправи на релаксацію.

19.12

 

44

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ з гімнастичними палицями. «Міст» з положення стоячи ( з допомогою ).

20.12

 

45

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ в парах.  Виконання вправи «берізка» на гімнастичному маті. Вправи для профілактики плоскостопості.

21.12

 

46

Організовуючі вправи. Розминаючий біг. Комплекс ЗРВ з гімнастичною палицею. Стрибки через скакалку. Згинання розгинання рук в упорі лежачи.

26.12

 

47

Організовуючі вправи.  Комплекс ЗФП :Згинання розгинання тулуба в упорі лежачи (хлопці), згинання розгинання тулуба в упорі лежачи (дівчата).  Вправи на рослаблення.

27.12

 

48

Організовуючі вправи. Розминаючий біг в помірному темпі. Комплекс ЗРВ в парах. Стрибки на місці. Вправи на релаксацію.

28.12

 

 

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА 6 КЛАС

( 3 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ )

з/п

Тема уроку

Дата

 

Примітка

 

Модуль : Легка атлетика

1

Правила техніки безпеки на уроках легкої атлетики. Історія розвитку легкої атлетики. Шкідливі звички та їх вплив на здоров»я людини.

05.09

 

2

Вправи з ЗФП. Згинання розгинання тулуба в упорі сидячи, різновиди стрибків ( багатоскоки, стрибок через крок).

06.09

 

3

Вправи з ЗФП. Спеціально-бігові та спеціально-підвідні вправи. Олімпійські ігри у Стародавній Греції.

07.09

 

4

Різновиди бігу та стрибків. Розминаючий біг до 800 м. Спеціальні вправи легкоатлета. Вправи для відновлення дихання. Самостійне визначення ЧСС за 6 с. ( на запясті правої або лівої руки).

12.09

 

5

Рухові якості, які розвиваються засобами легкої атлетики: швидкість, витривалість, спритність, гнучкість та швидкісно-силові якості.

13.09

 

6

Розминаючий біг.Комплекс ЗРВ в русі по колу. Навчальна гра «Футбол». Особливості фізичного розвитку та функціонального стану організму в підлітковому віці.

14.09

 

7

Рівномірний біг (без урахування часу) (м). Хл. Дівч. –700, 600 – середній; 1000; 800 – достатній; 1200; 1000  – високий рівні. Комплекс ЗРВ в парах. Техніка низького старту. Старт та стартовий розбіг. Вправи на релаксацію.

19.09

 

8

Розминаючий біг, комплекс ЗРВ та спеціально-бігових вправ. Навчальна гра

« Волейбол».

20.09

 

9

Розминаючий біг. Спеціально-бігові вправи, стрибкові вправи: багатоскоки.

21.09

 

10

Різновиди бігу та стрибків (багатоскоки, стрибки з двох ніг, стрибки через крок і т. д.)

26.09

 

11

Розвиток рухової реакці. Вправи зі скакалкою. Вправи на частоту рухів. Вправи на відновлення дихання.

27.09

 

12

Спеціальні вправи для метань. Вправи з набивними м»ячами. Метання в горизонтальну та вертикальну ціль. Киданння набивного мяча.

28.09

 

13

Метання малого м»яча на дальність з трьох кроків. Контрольно-навчальний норматив – біг зо м. (хлопці, дівчата:; достатній – 6,2; 6,6; високий – 5,6; 6,0 ).

03.10

 

14

Різновиди бігу та стрибків. Стрибок у довжину з місця, з розбігу на техніку. Особливості стрибків у довжину.

04.10

 

15

Контрольно-навчальний норматив –стрибок у довжину з місця (см). хлопці, дівчата : 150, 130 – достатній; 170,150 – високий).

05.10

 

16

Техніка низького старту, стартового розгону та різновиди фінішування. Різновиди низького старту. Біг 60 м., 30 м. (без урахування часу).

10.10

 

17

Контрольно-навчальний норматив – біг 60 м. (с). Хл; д. – достатній; 9,8;10,4 – високий рівні.

11.10

 

18

Техніка стрибка у довжину з розбігу. Контрольно-навчальний норматив –стрибок у довжину  з розбігу способом «зігнувши ноги» (см). хлопці, дівчата : 280, 240 – достатній; 300, 260 – високий).

12.10

 

19

Розминаючий біг до 700 м.  Спеціальні вправи для метань. Метання малого м'яча на техніку. Вправи з набивним м'ячем.

17.10

 

20

Спеціальні вправи для метань. Контрольно-навчальний норматив – метання малого м'яча на дальність (м). Хлопці, дівчата : 24, 15 – достатній; 30, 18 – високий рівні. Виставлення тематичної з модулю.

18.10

 

Тематична

Модуль : Волейбол

21

Волейбол. Правила безпечної поведінки під час уроків з волейболу.

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Стрибкові вправи. Стійка волейболіста. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику.  Рухлива гра «Малюкбол».

19.10

 

22

Основи самоконтролю під час занять фізичними вправами.  Вправи з ЗФП (розвиток всіх фізичних якостей). Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Стрибкові вправи. Стійка волейболіста. Рухлива гра Піонербол». Біг у повільному темпі.

24.10

 

23

Загальна характеристика гри волейбол (розмітка ігрового майданчика, розміщення гравців, основні правила гри), санітарно-гігієнічні вимоги до спортивного інвентарю. Різновиди ходьби та бігу Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами.. 4х100 кистьових передач м'яча двома руками зверху біля стіни.

25.10

 

24

Місце українського волейболу на сучасному етапі розвитку європейського спорту. Різновиди ходьби та бігу Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами10 передач двома зверху над головою, потім партнеру. 10 передач двома знизу перед собою, потім передати партнеру. Рухлива гра «Малюкбол».

26.10

 

25

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передачі м'яча двома руками зверху над собою. Передачі м'яча двома руками знизу перед собою.. Рухлива гра «Піонербол». Вправи на розтягування.

07.11

 

26

Значення гравців передньої та задньої ліній.Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. . Різновиди ходьби та бігу .Стрибкові вправи, спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Передача двома руками зверху з накидання партнера. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. «Малюкбол».

08.11

 

27

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ  з волейбольними м’ячами. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. «Малюкбол».

09.11

 

28

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Передача м'яча обома руками зверху від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу у парах. Вибір місця для виконання нижньої подачі. Нижня пряма подача. Біг у чергуванні з ходьбою.

14.11

 

29

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Передача м'яча обома руками зверху над собою,  від стіни. Прийом м'яча обома руками знизу у парах. Нижня пряма подача. Гра волейбол за спрощеними правилами.

15.11

 

30

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Вибір місця для виконання нижньої подачі.Рухлива гра «Малюкбол» («Піонербол»). Біг у повільному темпі.

16.11

 

31

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Способи пересування гравців ігровим майданчиком. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. Вправи на розтягування.

21.11

 

32

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у русі. Вправи для розвитку сили м'язів верхніх і нижніх кінцівок, черевного преса, спини. Нижня пряма подача. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. Вправи для запобігання плоскостопості.

22.11

 

33

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у русі. Вправи для розвитку швидкості, спритності. Передача м'яча обома руками зверху у парах. Прийом м'яча обома руками знизу від стіни. Нижня пряма подача. Вправи на формування постави.

23.11

 

34

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Передача м'яча обома руками зверху від стіни, прийом м'яча обома руками знизу у парах. Контрольний навчальний норматив із передач м'яча обома руками знизу в парах. Прийом м'яча обома руками знизу у парах.  Нижня бокова подача. Рухлива гра  «Піонербол». Біг у чергуванні з ходьбою.

28.11

 

35

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з набивними м’ячами. Вправи на релаксацію. Засоби розвитку витривалості та методи контролю.

29.11

 

36

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс' ЗРВ. «Човниковий» біг 4 х 9 м. Ловіння та передачі м'яча однією рукою від плеча в парах. Оптимальний вибір місця для отримання передачі м'яча. Кидки м'яча однією рукою зверху з місця (хлопці) та обома руками від голови (дівчата). Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання.

30.11

 

37

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Серійні стрибки поштовхом однієї та обох ніг із діставанням високих предметів. Ловіння та передачі м'яча однією рукою від плеча в парах. Кидки м'яча однією рукою зверху з місця (хлопці) та обома руками від голови (дівчата). Біг у чергуванні з ходьбою.

05.12

 

38

Організація самостійних занять з баскетболу. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ловіння та передачі м'яча однією рукою від плеча в парах. Кидки м'яча однією рукою зверху з місця (хлопці) та обома руками від голови (дівчата). Фінти. Вправи для розвитку гнучкості.

06.12

 

39

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Вистрибування з присіду. Ловіння та передачі м'яча однією рукою від плеча у трійках. Кидки м'яча однією рукою зверху з місця (хлопці) та обома руками від голови (дівчата). Навчальна гра. Повільний біг.

07.12

 

40

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Чергування різних способів пересувань у нападі та захисті. Штрафний кидок. Ловіння та передачі м'яча однією рукою від плеча у парах. Протидія форварду з м'ячем. Вправи для запобігання плоскостопості

12.12

 

41

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Серійні стрибки поштовхом однієї та обох ніг із діставанням високих предметів. Штрафний кидок. Контрольний навчальний норматив із передач м'яча зверху у парах. Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання.

13.12

 

Тематична

Модуль: Акробатика

42

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ в парах.  Навчання техніки стійки на голові ( з допомогою). Стрибки зі скакалкою. Пасивна гімнастика для хребта.

14.12

 

43

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ з гімнастичними палицями. Стійка на лопатках. Вправа ”колесо” з двох рук. Вправи на розтягнення мязів.

19.12

 

44

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ в русі. Значення корегувальної гімнастики для формування постави. Підстрибування вгору з упору присівши. Релаксуючі вправи та вправи для профілактики плоскостопості.

20.12

 

45

Організовуючі вправи. Ритмічна гімнастика. Стрибки через скакалку. Міст з положення лежачи або стоячи. Викрут рук назад з гімнастичною палицею. Вправи для профілактики пласкостопості.

21.12

 

46

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ в русі. Стійка на долонях з опорою на стіну. Напівшпагат із різними положенням рук і з різних вихідних положень. Вправи на розтягнення мязів.

26.12

 

47

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ. Вправи з предметами, підстрибування вгору з упору присівши, різновиди стрибків. Вправи на релаксацію.

27.12

 

48

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ. Прийом навчального  нормативу нахил уперед з положення сидячи. Вправи для формування постави та запобігання плоскостопості.

28.12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА

7 КЛАС

( 3 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ )

з/п

Тема уроку

Дата

 

Примітка

 

Модуль: Футбол

1

Правила безпеки на уроках і під час позаурочних фізкультурних занять. Різновиди зупинок мяча ( внутрішньою стороною стопи, внутрішньою частиною підйому. Прискорення та ривки з м»ячем. Рухлива гра «День і ніч».

03.09

 

2

Історія розвитку футболу. Зупинка мяча внутрішньою стороною стопи. Поєднання прийомів пересування з технікою володіння м»ячем. Удари на точність та дальність.

04.09

 

3

Правила гри у футбол. Зупинка мяча підошвою, стегном та грудьми (для хлопців). Удари середньою частиною підйому. Рухлива гра «Виштовхни з кола». Стрибки з імітуванням ударів головою.

06.09

 

4

Вправи для формування постави. Удари головою по мячу зменшеної ваги. Удари різними способами. Рухлива гра «Виклик номерів». Вдосконалення вивчених способів ведення мяча.

10.09

 

5

Історія українського футболу. Відволікаючі дії (фінти): «відходом», «ударом», «зупинкою» в умовах ігрових вправ. Рухлива гра «Ривок за м»ячем». Удари по мячу середньою частиною лоба.

11.09

 

6

Відбирання мяча: вдосконалення вивчених прийомів, атакуючи суперника в умовах виконання ігрових вправ.

13.09

 

7

Жонглювання мячем: жонглювання м»ячем ногою, стегном, головою.

17.09

 

8

Вправи для розвитку спритності. Профілактика травматизму під час занять футболом. Рухлива гра « Виштовхни з кола».

18.09

 

9

Елементи гри воротаря: кидки мяча рукою; ловіння та відбивання м»яча.

20.09

 

10

Вправи для розвитку спритності. Рухлива гра «Мисливці і качки». Вправи з ЗФП.

24.09

 

11

Елементи гри воротаря: розіграш удару від своїх воріт; введення м»яча у гру партнеру, який відкривається.

25.09

 

12

Імітаційні вправи. Індивідуальні дії в нападі: взаємодія з партнерами під час організації атаки. Рухлива гра «Виклик».

27.09

 

13

Різновиди бігу та ходьби. Контрольно-навчальний норматив – 4 спроби ведення м'яча одним із вивчених способів на швидкості. ( 1 або жодної правильно виконаної спроби – низький; 2- середній; 3-достатній; 4-5 – високий рівні).

01.10

 

14

Розминаючий біг. Спеціально-підвідні вправи. Індивідуальні дії у захисті: вдосконалення «закривання», уміння протидіяти передачі, веденню та удару по воротах.

02.10

 

15

Контрольно-навчальний норматив – 5 ударів по нерухомому м'ячу на точність одним із вивчених способів у гандбольні ворота або задану половину футбольних воріт з відстані 11 м. ( 1 або жодного влучного удару – низький; 2- середній; 3- достатній; 4-5 – високий рівні).

04.10

 

16

Засоби розвитку сили, гнучкості та методи контролю.

08.10

 

17

Групові дії в захисті: вибір позиції, взаємодії в обороні при рівному співвідношенні сил і за чисельної переваги суперника.

09.10

 

18

Раціональний руховий режим школяра (добовий, тижневий та протягом року).

11.10

 

Тематична

Модуль : Баскетбол

19

Баскетбол. Правила безпеки. Ознаки перевтоми та засоби її попередження. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Чергування різних способів пересувань, бігу, стрибків під час активної протидії захисників. Кидки м'яча однією рукою з місця. Рухлива гра «Змагання тачок». Вправи для запобігання плоскостопості.

16.10

 

20

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Вистрибування з присіду. Ловіння та передачі м'яча однією рукою від плеча у трійках. Кидки м'яча однією рукою зверху з місця (хлопці) та обома руками від голови (дівчата). Навчальна гра. Повільний біг

18.10

 

21

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4 х 9 м. . Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Штрафний кидок. Протидія двом форвардам під час наведення та перетинання. Вправи на формування постави

22.10

 

22

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку сили м'язів тулуба, плечового поясу та кистей. Кидки м'яча у русі після двох кроків. Ведення м'яча з наступною передачею у трійках. Організація нападу «вісімкою». Повільний біг.

23.10

 

23

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Чергування прискорень, зупинок, поворотів, бігу зі зміною напрямку за зоровим сигналом. Ведення м'яча з опором захисника. Кидки м'яча у русі після двох кроків. Організація нападу швидким проривом. Вправи для запобігання плоскостопості

25.10

 

24

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вистрибування з присіду. Чергування різних способів пересувань у нападі та захисті. Ведення м'яча з опором захисника. Кидки м'яча у русі після двох кроків. Організація нападу швидким проривом. Вправи на формування постави.

05.11

 

25

Шкідливі звички та їх негативний вплив на досягнення в спорті. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 15 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Ведення м'яча з опором захисника. Протидії позиційному нападу. Біг у чергуванні з ходьбою.

06.11

 

26

Український баскетбол на сучасному етапі. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Накривання м'яча. Чергування різних прийомів ловіння, передач м'яча обома руками зверху та знизу, відбивання м'яча Кидки м'яча однією рукою з місця. Вправи з обтяженнями, набивними м'ячами.

08.11

 

27

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із набивними м'ячами. Серійні стрибки поштовхом однієї ноги з діставанням високо підвішених предметів . Чергування різних способів ведення м'яча без зорового контролю. Кидки м'яча однією рукою з місця. Протидія атаковим прийомам суперника. Навчальна гра. Чергування бігу і ходьби у повільному темпі.

12.11

 

28

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із набивними м'ячами. «Човниковий» біг 4 х 9 м. Чергування різних способів пересувань, бігу, стрибків під час активної протидії захисників. Заслон. Чергування різних прийомів ловіння, передач м'яча обома руками зверху та знизу. Біг у чергуванні з ходьбою.

13.11

 

29

Методика виховання витривалості. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Кидки м'яча однією рукою у русі. Заслон. Вправи на формування постави

15.11

 

30

Різновиди ходьби та бігу. Вправи для розвитку сили м'язів тулуба, плечового поясу та кистей. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 5 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами.. Кидки м'яча однією рукою з місця. Кидки м'яча однією рукою у русі. Заслон. Вправи для запобігання плоскостопості

19.11

 

31

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Рухлива гра «Боротьба в квадраті». Чергування різних способів пересувань, бігу, стрибків під час активної протидії захисників. Кидки м'яча однією рукою у русі. Біг у повільному темпі.

20.11

 

32

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Серійні стрибки поштовхом обох ніг з діставанням високо підвішених предметів. Кидки м'яча однією рукою у русі. Організація позиційного нападу. Рухлива гра на увагу «Лови м'яч!».

22.11

 

33

Самоконтроль на заняттях баскетболом. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Кидки м'яча однією рукою у русі. Штрафний кидок. Організація позиційного нападу. Вправи для розвитку гнучкості.

26.11

 

34

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 15 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Кидки м'яча однією рукою у русі. Штрафний кидок. Організація позиційного нападу. Біг у чергуванні з ходьбою.

27.11

 

35

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4 х 9 м. Контрольний навчальний норматив із кидків м'яча після ведення та подвійного кроку. Чергування різних способів ведення м'яча без зорового контролю. Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання.

29.11

 

36

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 20 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Кидки м'яча однією рукою у стрибку. Штрафний кидок. Навчальна гра.

Тематичне оцінювання з баскетболу.

03.12

 

Тематична

Модуль: Настільний теніс

37

Правила безпеки під час занять настільним тенісом. Правила змагань. Ходьба: боком і спиною вперед, на зігнутих і напівзігнутих ногах. Різновиди бігу та стрибків. Виконання подачі з нижнім обертанням мяча. Навчальна гра.

04.12

 

38

Загальна характеристика інвентарю для гри в настільний теніс.Суддівство. Вправи для розвитку сили мязів кистей рук: жонглювання ракеткою мяча для настільного тенісу.

06.12

 

39

Історія розвитку настільного тенісу в світі, Україні, регіоні. Пружиннисті присідання з подальшим максимально швидким випрямленням, на носках і повній ступні, на одній нозі. Виконання подачі з нижнім обертанням мяча.

10.12

 

40

Роль та місце настільного тенісу на сучасному етапі розвитку ігрових видів спорту. Імітаційні вправи. Виконання атакувальних прийомів техніки гри: удар, контрудар.

11.12

 

41

Стрибки з місця і в дожину. Виконання атакувальних прийомів техніки гри: накат справа, зліва Виконання серій атакувальних прийомів техніки гри по прямій та діагоналі.

13.12

 

42

Форми занять рекреаційної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної спрямованості. Виконання серій поштовхових ударів з партнером.

17.12

 

43

Навчальний норматив – подача з нижнім обертанням мяча (10 подач). Хл. 2-низький; 5-середній; 7- достатній; 9- високий.

18.12

 

44

Виконання серій зрізки справа або зліва з партнером по прямих. Навчальна гра в одиночному розряді на рахунок.

20.12

 

45

Відродження Олімпійськиї ігор сучасності. Виконання серій атакувальних прийомів техніки гри по прямій та діагоналі.Навчальна гра в одиночному розряді на рахунок.

24.12

 

46

Подачі з верхнім обертанням м”яча. Виконання серій зрізки справа або зліва з партнером по прямих

27.12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА

 8 КЛАС

( 3 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ )

з/п

Тема уроку

Дата

 

Примітка

 

Модуль: Футбол

1

Правила безпеки на уроках і під час позаурочних фізкультурних занять. Прискорення та ривки з мячем. Рухливі та спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу. Удари на точність.

04.09

 

2

Поєднання прийомів пересування з технікою володіння мячем. Удари по м»ячу різними способами, що котиться і летить. Удари м»яча на точність.

06.09

 

3

Українські та зарубіжні футбольні клуби. Зустрічні та колові естафети з подоланням смуги перешкод. Удари головою по м»ячу зменшеної ваги. Навчальний норматив – удари по нерухомому мячу на точність (5 спроб) одним із вивчених способів у гандбольні ворота або задану половину футбольних воріт із відстані 11 м. Хл; Дівч. -  1 або 0,0;- низький; 2;1- середній; 3;2 – достатній; 4-5;3-5-високий.

07.09

 

4

Різновиди зупинки мяча : підошвою, внутрішньою стороною стопи, стегном та грудьми (для хлопців) у русі.

11.09

 

5

Спортивний режим і харчування юного футболіста. Колові естафети з перенесенням, розстановкою та збиранням предметів. Зупинка мяча внутрішньою та зовнішньою частиною підйому.

13.09

 

6

Вдосконалення вивчених прийомів в умовах ігрових та навчальних ігор. Навчальний норматив – обведення стояків (фішок) 5 спроб. Хл;Дівч. – 2;1 – низький; 3;2 – середній; 4-5; 3;5 – високий.

14.09

 

7

Естафети з метанням у ціль, кидками та ловінням мяча. Ведення м»яча вивченими способами.

18.09

 

8

Вкидання м”яча з різних в.п. з місця і розбігу. Навчальна гра.

20.09

 

9

Основні поняття арбітражу. Фінти в умовах ігрових вправ з активним двобоєм.

21.09

 

10

Жонглювання м»яча головою і ногою. Удари мяча на точніть з різної відстані.

25.09

 

11

Стрибки з місця і з розбігу з ударом головою чи ногою у стрибку з місця та розбігу. Вправи на розвиток координаційних здібностей.

27.09

 

12

Елементи гри воротаря: вибивання мяча; визначення моменту для виходу з воріт; керування грою партнерів по обороні.

28.09

 

13

Індивідуальні дії в нападі – маневрування на полі. Навчальна гра.

02.10

 

14

Жонглювання мяча стегном. Індивідуальні дії в нападі. Раціональне використання вивчених прийомів.  Вправи на розвиток частоти рухів.

04.10

 

15

Групові дії в нападі: взаємодія з партнером під час організації атаки суперника; гра в один дотик.

05.10

 

16

Гра в один дотик. Різновиди естафет з обведенням стояків (фішок).

09.10

 

17

Індивідуальні дії в захисті: уміння протидіяти передачі, веденню та удару по воротах.

11.10

 

18

Різновиди жонглювання мяча. Тактична підготовка юних футболістів.

12.10

 

19

Групові дії в захисті: вибір позиції та страхування під час організації протидії атакувальним діям.

16.10

 

20

Елементи гри воротаря: вибивання мяча; визначення моменту для виходу з воріт. Індивідуальні дії в захисті: уміння протидіяти передачі. Навчальна гра.

18.10

 

21

Здорове харчування як один із методів покращення спортивних досягнень. Раціон футболіста. Закріплення навичок володіння мячем.

19.10

 

Тематична

Модуль: Настільний теніс

22

Правила безпеки під час занять настільним тенісом. Правила змагань. Спеціальні фізичні вправи: ходьба, біг, присідання.

23.10

 

23

Особливості фізичної підготовки тенісистів з урахуванням віку та статі. Спеціальні фізичні вправи: ходьба, стрибкові вправи, переміщення. Подачі «віяло», «човник»,»маятник».

25.10

 

24

Вправи для розвитку сили мязів кистей рук. Виконання подачі з верхнім обертанням мяча у дальню зону. Спеціальна фізична підготовка: прискорення з різних в.п. Правила контролю та самоконтролю під час занять настільним тенісом.

26.10

 

25

Спеціальна фізична підготовка:біг зі зміною швидкості та напрямку за сигналом. Вправи для розвитку швидкості реакції.

06.11

 

26

Імітаційні вправи. Виконання серій накатів справа або зліва з партнером по прямих. Спеціальна фізична підготовка: багаторазові стрибки через перешкоди різної висоти.

08.11

 

27

Спеціальна фізична підготовка: стрибки із присіду вгору. Виконання подачі з верхнім обертанням мяча у дальню зону. Удари справа та зліва з м»ячем по діагоналі.

09.11

 

28

Спеціальна фізична підготовка: ходьба, біг, присідання. Навчальний норматив – подача з верхнім обертанням мяча (10 влучень у дальню зону подачі).

13.11

 

29

Прийоми-подачі з нижнім та змішаним обертанням мяча. Спеціальна фізична підготовка: ходьба, біг, присідання. Накати зліва з партнером по прямих.

15.11

 

30

Розміщення гравців у парному (змішаному) розряді. Гра захисника проти захисника. Спеціальна фізична підготовка: стрибки із присіду вгору.

16.11

 

31

Спеціальна фізична підготовка: біг зі зміною швидкості та напрямку за сигналом. Накати справа з партнером по прямих.

20.11

 

32

Спеціальна фізична підготовка: стрибки, присідання. Пересування гравців у парному розряді. Гра захисника проти атакуючого.

22.11

 

33

Основні тактичні та технічні прийоми парної (змішаної) гри. Спеціальна фізична підготовка: стрибки із присіду вгору. Навчальна гра в парному розряді на рахунок.

23.11

 

34

Спеціальна фізична підготовка: біг зі зміною швидкості та напрямку за сигналом.  Навчальний норматив – серії накатів справа або зліва з партнером по прямих. Хл.Дівч. – 2;1-низький;5;3 – середній;7;5- достатній;9;7 –високий.

27.11

 

35

Спеціальна фізична підготовка: прискорення з різних в.п., присідання. Подача з нижнім боковим обертанням мяча.

29.11

 

36

Ходьба боком і спиною вперед. Різновиди подач. Удари справа та з ліва із партнером по прямій. Спеціальна фізична підготовка: прискорення з різних в.п., стрибки.

30.11

 

37

Навчальний норматив – подача з нижнім боковим обертанням мяча ( з 10 подач у ближню зону). Хл;Дівч.- 2;1- низький;5;3-середній;7;5-достатній;9;7 – високий.

04.12

 

38

Спеціальна фізична підготовка: прискорення з різних в.п., присідання. Жонглювання ракеткою мяча для настільного тенісу.

06.12

 

39

Навчальний норматив – удари справа або зліва з партнером по діагоналі. Хл;Дівч. – 15;12-низький;18;15-середній;21;18- достатній;24;21-високий.

07.12

 

40

Закріплення технічних прийомів гри. Виконання комбінацій серій захисних та атакувальних прийомів техніки гри. Навчальна гра в одиночному та парному розрядах. Оцінювання навчальних досягнень з модулю.

11.12

 

Тематична

Модуль: Рухливі ігри

41

Вправи з ЗФП. Організація та методика проведення рухливих ігор. Різновиди стрибкових вправ.

13.12

 

42

Теоретичні основи сюжетно-рольової гри та її розвиток в різні періоди дитинства. Розвиток основних фізичних якостей.

14.12

 

43

Дидактичні ігри для розвитку дитини. Стройові та загально розвиваючі вправи.

18.12

 

44

Розвиток спеціальних фізичних якостей. Різновиди стрибкових вправ, присідань та висів.

20.12

 

45

Навчальний норматив –нахил тулуба вперед із положення сидячи. Хл; Дівч. – 4;8-достатній; 6;11- високий.

21.12

 

46

Навчальний норматив – стрибок у довжину з місця. Хл; Дівч. – 150; 130 – достатній. 170; 150 – високий.

27.12

 

47

Вправи з спеціальної фізичної підготовки спрямовані на розвиток сили і гнучкості. Викрут рук назад з гімнастичною палицею.

28.12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА

9 КЛАС

( 3 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ )

з/п

Тема уроку

Дата

 

Примітка

 

Модуль: Футбол

1

Правила безпеки на уроках і під час позаурочних фізкультурних занять. Рухливі ігри та естафети з мячем. Удари по нерухомому мячу на точність з різної відстані серединою лоба.

03.09

 

2

Основні засади арбітражу. Профілактика травматизму на уроках. Зустрічні й колові естафети з подоланням смуги перешкод. Удари серединою лоба по мячу.

04.09

 

3

Стрибки з місця, розбігу із ударами головою чи ногою по м»ячах. Навчальний норматив – 5 ударів по мячу серединою лоба на точність в руки партнерові. Хл; Дівч. – 3;2 – достатній; 4-5;3-5 – високий.

05.09

 

4

Вправи для формування постави. Бігу у поєднанні з різновидами стрибків. Удари на точність та дальність. Прискорення та ривки з мячем. Спортивні ігри «Волейбол».

10.09

 

5

Різні прийоми пересування з технікою володіння мячем. Удари правою та лівою ногою по мячу різними способами.

11.09

 

6

Навчальний норматив –удари по нерухомому мячу на точність (5 спроб) одним із вивчених способів у гандбольні ворота або задану половину футбольних воріт із відстані 16,5 м. Хл;Дівч. – 4;5-3-5 –високий рівень. Профілактика спортивного травматизму. Хл. Дівч.- 2;1- середній; 3;2 – достатній; 4-5;3-5-високий.

12.09

 

7

Удари по мячу серединою лоба без стрибка та у стрибку. Вдосконалення різних способів ведення у навчальній грі.

17.09

 

8

Вправи для розвитку спритності. Жонглювання мячем стегном. Вдосконалення різних способів ведення мяча.

18.09

 

9

Різновиди зупинок мяча: підошвою, внутрішньою стороною стопи, стегном та грудьми (для хлопців) у русі

19.09

 

10

Вкидання м”яча з різних в.п. з місця і розбігу. Відволікаючі дії ( фінти). Вибір правильної позицій під час вільного удару поблизу своїх воріт.

24.09

 

11

Міжнародні футбольні організації. Елементи гри воротаря. Вибір правильної позицій під час кутового удару.

25.09

 

12

Фінт «відходом». Вдосокналення вивчених прийомів відбирання м»яча. Вибір правильної позицій під час штрафного удару.

26.09

 

13

Індивідуальні дії в нападі та захисті у навчальній грі. Маневрування на полі, «закривання», «перехоплення».

01.10

 

14

Фінт «ударом». Жонглювання мячем ногою. Вправи з ЗФП. Контроль рівня ЧСС.

02.10

 

15

Взаємодія в оборні під час виконання суперником стандартних комбінацій. Організація й побудова «стінки».

03.10

 

16

Фінт «зупинкою». Створення чисельної переваги на частині поля. Взаємодія з партнером під час організації атаки та на останній стадії розвитку атаки поблизу воріт суперника.

08.10

 

17

Жонглювання мячем головою. Організація та побудова стінки у навчальній грі. Вправи з ЗФП.

09.10

 

18

Навчальний норматив – удари по нерухомому мячу на точність (5 спроб) одним із вивчених способів у гандбольні ворота або задану половину футбольних воріт із відстані 11 м. після ведення мяча. Високий рівень - 4-5; 3-5 (хл. дівч.)

10.10

 

19

Вкидання мяча на дальність та точність з різних в.п. Атака суперника спереду, ззаду. Вправи з ЗФП.

16.10

 

20

Організація атаки під час уведення м»яча в гру. Ведення мяча вивченими способами збільшуючи швидкість.

17.10

 

21

Різновиди зупинки мяча закріпленні у навчальній грі. Ривки та обведення, контролюючи мяч та відпускаючи його від себе на відстань 8-10 м.

22.10

 

22

Атака суперника збоку в умовах ігрових та змагальних вправ. Різновиди відволікаючих дій. Спеціальна фізична підготовка.

23.10

 

23

Закріплення умінь та навичок володіння, жонглювання,вкидання та відбирання м”яча. Вправи з ЗФП.

24.10

 

24

Раціональні дії на полі в умовах навчальної гри у футбол. Тематичне оцінювання з модулю.

05.11

 

Тематична

Модуль: Волейбол

25

Технічна підготовка волейболістів. Вправи для розвитку швидкісно-силових здібностей. Передачі мяча двома руками зверху.

06.11

 

26

Подачі м»яча – нижня і верхня. Страхування гавців. Навчальна гра «Волейбол» за спрощеними правилами.

07.11

 

27

Взаємодія гравців передньої лінії під час атакувальних дій. Перехід гравців по полю.

12.11

 

28

Тактична підготовка волейболістів. Прийом-передача мяча двома руками зверху.

13.11

 

29

Прийом-передача мяча двома руками зверху та знизу. Навчання блокування нападаючого удару.

14.11

 

30

Індивідуальні тактичні дії гравців у нападі. Виконання нападаючого удару гравцями передньої лінії.

19.11

 

31

Навчальний норматив – передача м»яча двома руками зверху через сітку в парах. Хл.,Дівч. – 5; 4 – достатній; 6; 5 – високий рівні.

20.11

 

32

Індивідуальні тактичні дії гравців у захисті. Вправи для розвитку спритності. Прямий нападаючий удар з власного підкидання.

21.11

 

33

Індивідуальні тактичні дії гравців у захисті. Виконання нападаючого удару гравцями задньої лінії.

26.11

 

34

Вправи для розвитку швидкості.Навчальний норматив - верхня пряма подача (6 спроб). Хл., Дівч. – 3; 2 – достатній 4; 3 – високий рівні. Нападаючий удар з накиданням партнера.

27.11

 

35

Вправи для розвитку сили та гнучкості. Нападаючий удар з передачі партнера.

28.11

 

36

Вправи з ЗФП. Вправи для зміцнення фаланг пальців рук.

03.12

 

37

Вправи для розвитку сили та гнучкості. Спеціальна фізична підготовка.

04.12

 

38

Імітаційні вправи. Вправи для зміцнення кистей рук. Навчальна гра.

05.12

 

39

Навчальний норматив – прийом та передача м»яча двома руками знизу через сітку в парах. Хл.,Дівч. – 5; 4 – достатній; 6; 5 – високий рівні.

10.12

 

40

Правила переходу по ігровому майданчику. Номерація зон гравці. Вправи з ЗФП.

11.12

 

41

Подачі мяча – нижня і верхня. Страхування гавців та створення блокуючихх дій при прямому нападаючому ударі.

12.12

 

42

Нападаючий удар по діагоналі. Різновиди прийомів гри. Способи морального впливу на суперників.

17.12.

 

43

Групові тактичні дії гравців у нападі. Навчальна гра.

18.12

 

44

Навчальна гра у волейбол за спрощеними правилами. Контр атака. Спеціальна підготовка: вправи на гнучкість та силу.

19.12

 

45

Спеціальна підготовка: вправи на швидкість та частоту реакції. Вимір ЧСС під час фізичних навантажень.

24.12

 

Тематична

Модуль : Настільний теніс

46

Правила безпеки під час занять настільним тенісом. Спеціальні фізичні вправи: ходьба, біг, присідання. Правила гри.

26.12

 

 

doc
Додано
1 грудня 2018
Переглядів
1661
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку