Календарно-тематичне планування з англійської мови для 10 класу за підручником О.Д. Карп'юк “English” 3 год / тиждень на I семестр
№ |
Дата |
Тематика ситуативного спілкування |
Мовний інвентар |
Мовленнєві функції
|
Примітки |
|
Лексика |
Граматика |
|||||
Unit I “People and Relationships” / Тема 1: «Люди та відносини» |
||||||
1 |
|
Англійська мова в сучасному світі |
to affect, affectionate, aggressive, ambitious, bossy, charming, envious, generous, imaginative, jealous, manipulative, moody, responsible, reliable, selfish, sociable, spoilt, sensitive a goal, to argue, to succeed, to get on well, to have (a lot) in common, to get/keep in touch, to stay friends
|
Used to + Infinitive |
Повідомляти про своє ставлення до англійської мови, аналізувати для чого потрібна англійська мова людям |
|
2 |
|
Методи вивчення іноземної мови |
|
|||
3 |
|
Особистість. Що впливає на особистість? |
- описувати людей; - характеризувати якості особистості, вчинки людей і стосунки між людьми; - повідомляти про події, що мали місце в минулому, але вже не відбуваються в теперішній час; - порівнювати події минулого із подіями сьогодення; - порівнювати вчинки і ситуації; - запитувати і надавати інформацію; - висловлювати власні думки і припущення |
|
||
4 |
|
Риси характеру |
||||
5 |
|
Мої давні звички |
|
|||
6 |
|
Друзі дитинства
|
|
|||
7 |
|
Мої стосунки з іншими |
|
|||
8 |
|
Який я?
|
|
|||
9 |
|
Справжній друг. Який він? |
|
|||
10 |
|
Мій найкращий друг. Написання есе |
Написання есе |
|
|
|
11 |
|
Що ти за особистість? Систематизація та узагальнення |
|
|
|
|
№ |
Дата |
Тематика ситуативного спілкування |
Мовний інвентар |
Мовленнєві функції
|
Примітки |
|
Лексика |
Граматика |
|||||
Unit II “Choose the Career”/ Тема 2: «Вибір професії» |
||||||
12 |
|
Робота. Вакансії |
to provide, to require, to seek, desirable, fluent, essential, valuable, an industry, manufacturing, a vacancy, to apply, to graduate (from) to offer, be responsible for, be satisfied with, be well-paid an applicant, a Bachelor’s / a Master’s degree, a salary, to apply for a job |
Past Simple/Present Perfect, Present Perfect Continuous |
- характеризувати професійні якості людини; - розпитувати з метою роз’яснення і уточнення інформації та надання необхідних відповідей; - розповідати про свої захоплення, уподобання, мрії, аргументуючи власний вибір; - приймати або відхиляти пропозицію; - запитувати і надавати інформацію; - обговорювати перспективи, давати поради, реагувати на поради інших |
|
13 |
|
Сучасні професії. |
|
|||
14 |
|
Робота. Трудові уміння та навички. |
|
|||
15 |
|
Професії та професійні якості. |
|
|||
16 |
|
Професії в Україні
|
|
|||
17 |
|
Стилі листів. Структура листа. |
|
|||
18 |
|
Ділові листи. Заяви. Оголошення. |
|
|||
19 |
|
Написання резюме |
|
|||
20 |
|
Вимоги до особистісних якостей та кваліфікації. |
|
|
||
21 |
|
Професії. Систематизація та узагальнення |
|
|||
№ |
Дата |
Тематика ситуативного спілкування |
Мовний інвентар |
Мовленнєві функції/ Очікувані результати |
Примітки |
|
Лексика |
Граматика |
|||||
Unit III “Why Go To School?” / Тема 3: «Шкільне життя» |
||||||
22 |
|
Школа. Чи можливе життя без школи? |
a curriculum, an opportunity, particular, mutual, to acquire, to provide, to realize, boarding school comprehensive compulsory, an opportunity, advanced
|
Умовні речення 1-го типу
|
- запитувати і надавати інформацію; - висловлювати свою точку зору та аргументувати її; - розповідати про свої захоплення, уподобання, мрії, аргументуючи власний вибір; - знаходити схожі риси і відмінності в освітніх системах різних країн; - давати власну оцінку фактам; - висловлювати припущення та прогнозувати ймовірність подій і наслідків
|
|
23 |
|
Відношення британських підлітків до школи. |
|
|||
24 |
|
Моє ставлення до школи |
|
|||
25 |
|
Школи в Великій Британії |
|
|||
26 |
|
Система освіти в Україні.
|
|
|||
27 |
|
Моя школа. |
|
|||
28 |
|
Написання листа-аплікації до освітнього закладу |
|
|||
29 |
|
Система освіти у Великій Британії та США. |
|
|||
30 |
|
Англійська - мова міжнародного спілкування.
|
|
|
|
|
31 |
|
Навчальні курси. Систематизація та узагальнення |
|
|
|
|
Unit IV.“National Cuisine” / Тема 4: «Національна кухня» |
||||||
32 |
|
Звичаї харчування у Великій Британії. |
a cuisine, an occasion, a specialty, to consist (of), to stew baked, steamed, sea-food, salmon, prawns, low-fat, takeaway, raw, spicy Lent, Shrove Tuesday, a mixture, to serve, to toss, soaked, to skim, a hospitality |
Умовні речення 2-го типу |
- знаходити схожі риси і відмінності в національних кухнях своєї та інших країн; - висловлювати своє враження та емоції у зв’язку з побаченим чи почутим; - пропонувати щось та приймати або відхиляти пропозицію; - описувати реалії рідної та іншомовної культур; - висловлювати припущення щодо можливості виконання дій, які б могли відбутись за певних умов; - розповідати про свої уподобання; - давати поради та реагувати на поради інших |
|
33 |
|
Національні страви в Україні. |
|
|||
34 |
|
Корисна та шкідлива їжа |
|
|||
35 |
|
Їжа. Смаки та вподобання. |
|
|||
36 |
|
Приготування страв за рецептами. |
|
|||
37 |
|
Британські традиційні страви |
|
|||
38 |
|
Українські кулінарні традиції |
|
|||
39 |
|
Меню |
|
|||
40 |
|
Написання рецепта |
|
|||
41 |
|
Національна кухня. Систематизація |
|
|
|
|
42 |
|
Контроль умінь сприймання на слух (аудіювання) |
|
|||
43 |
|
Контроль умінь зорового сприймання (читання) |
|
|||
44 |
|
Контроль умінь писемного продукування (письма) |
|
|||
45 |
|
Контроль умінь усного продукування (говоріння) |
|
|||
46 |
|
Аналіз контрольних робіт |
|
|||
47 |
|
Повторення граматичного матеріалу |
|
|||
48 |
|
Узагальнююче повторення |
|