Календарно-тематичне планування з фізичної культури для учнів 6 класу

Про матеріал

Календарно-тематичне планування містить такі модулі :"Акробатика", "Баскетбол", "Футбол". Навчальні нормативи включені відповідно до навчальної програми.

Перегляд файлу

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА 6 КЛАС

( 3 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ )

з/п

Тема уроку

Дата

 

Примітка

 

49

Правила безпеки під час занять гімнастичними вправами. Навчальний норматив – підтягування у висі (хлопці), у висі лежачи (дівчата). Рівні: Хл. – 5, Дівч. - 12. – високий; 4;8 – достатній; 2;4 – середній; до 2; до 4 – низький. Згинання та розгинання рук в упорі від підлоги.

16.01

 

50

Історія розвитку гімнастики в Україні. Підстрибування вгору з упору присівши, стійка на голові і руках (хлопці), напівшпагат із різними положенням рук і з різних вихідних положень (дівчата).

17.01

 

51

Значення корегувальної гімнастики для формування постави. Опорний стрибок через гімнастичного козла (хлопці – способом  «зігнувши ноги»; дівчата – з настрибуванням в упор присівши і зіскоком вигнувшись та способом «ноги нарізно). Вправи для зміцнення рук. Повторити  перекид вперед у групуванні.

18.01

 

52

Вправи на паралельних брусах (низьких): махи в  упорі (хлопці), вправи на різновисоких брусах та низькій перекладині (висота 95 см): розмахування у висі на верхній жердині. Навчальний норматив - згинання та розгинання рук в упорі лежачи. Рівні: Хл. – 14, Дівч. – 9. – високий; 10;7 – достатній; 6;5 – середній; до 6; до 5 – низький.

23.01

 

53

Виси: присівши, лежачи. Стійка плавця, довгий перекид уперед. Два перекиди вперед злито. Вправи для розвитку гнучкості.

24.01

 

54

Естетичне виховання у процесі занять фізичними вправами. Лазіння по вертикальному канату. Вправи для розвитку гнучкості.

25.01

 

55

Навчальний норматив – нахил уперед з положення сидячи (см). Рівні: Хл. – 6, Дівч. -11. – високий; 4;8 – достатній; 2;6 – середній; до 2; до 6 – низький.

30.01

 

56

Вправи з рівноваги (колода, висота 100–105 см). Вправи на паралельних та різновисоких бусах. Правила безпеки під час занять гімнастичними вправами.

31.01

 

57

Вправи на різновисоких брусах та низькій перекладині: махом однієї і поштовхом другої від верхньої жердини перехід в упор на нижню; сід на лівому(правому) стегні; зіскок з поворотом на 90°.

01.02

 

58

Навчальний норматив – піднімання тулуба в сід за 30 с. Рівні: Хл. – 28, Дівч. - 27. – високий; 20;18 – достатній; 10;9 – середній; до 10; до 9 – низький.

06.02

 

59

Лазіння по вертикальному канату. Підстрибування вгору з упору присівши, стійка на голові і руках (хлопці), напівшпагат із різними положенням рук і з різних вихідних положень (дівчата).

07.02

 

Тематична

Модуль. Баскетбол

60

Правила безпеки під час занять з баскетболу.

08.02

 

61

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із м'ячами. Серійні стрибки з діставанням високо підвішених предметів. Зупинки стрибком і двома кроками. Ловіння та передачі м'яча на місці обома руками від грудей. Кидки м'яча з місця обома руками від Грудей. Навчальна гра. Ходьба у повільному темпі.

13.02

 

62

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із м'ячами. Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Зупинки стрибком і двома кроками. Повороти на місці. Кидки м'яча з місця обома руками від грудей. Ловіння та передачі м'яча на місці обома руками від грудей. Біг у повільному темпі.

14.02

 

63

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4 х 5 м. Зупинки стрибком і двома кроками. Повороти на місці. Ловіння та передачі м'яча з місця обома руками від грудей. Кидки м'яча у русі обома руками від грудей. Вправи для запобігання плоскостопості.

15.02

 

64

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Рухлива гра «М'яч капітанові». Подвійний крок. Ловіння та передачі м'яча у русі обома руками від грудей. Кидки м'яча у русі обома руками від грудей. Вправи на формування постави

20.02

 

65

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ із м'ячами. Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Зупинки стрибком і двома кроками. Повороти на місці. Кидки м'яча з місця обома руками від грудей. Ловіння та передачі м'яча на місці обома руками від грудей. Біг у повільному темпі

21.02

 

66

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Ловіння та передачі м'яча на місці однією рукою від плеча. Ведення м'яча у русі. Подвійний крок. Кидки м'яча з місця однією рукою від плеча. Біг у чергуванні з ходьбою

22.02

 

67

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Серійні стрибки з діставанням високо підвішених предметів. Ведення м'яча у русі. Ловіння та передачі м'яча на місці однією рукою від плеча. Кидки м'яча з місця однією рукою від плеча. Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання

 

03.04

 

68

Історія розвитку баскетболу в Україні. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 5 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Ловін-ня та передачі м'яча однією рукою від плеча в парах. Кидки м'яча однією рукою зверху з місця (хлопці) та обома руками від голови (дівчата). Вправи на формування постави

04.04

 

69

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс' ЗРВ. «Човниковий» біг 4 х 9 м. Ловіння та передачі м'яча однією рукою від плеча в парах. Оптимальний вибір місця для отримання передачі м'яча. Кидки м'яча однією рукою зверху з місця (хлопці) та обома руками від голови (дівчата). Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання

05.04

 

70

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Серійні стрибки поштовхом однієї та обох ніг із діставанням високих предметів. Ловіння та передачі м'яча однією рукою від плеча в парах. Кидки м'яча однією рукою зверху з місця (хлопці) та обома руками від голови (дівчата). Біг у чергуванні з ходьбою

10.04

 

71

Організація самостійних занять з баскетболу. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ловіння та передачі м'яча однією рукою від плеча в парах. Кидки м'яча однією рукою зверху з місця (хлопці) та обома руками від голови (дівчата). Фінти. Вправи для розвитку гнучкості

11.04

 

72

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Вистрибування з присіду. Ловіння та передачі м'яча однією рукою від плеча у трійках. Кидки м'яча однією рукою зверху з місця (хлопці) та обома руками від голови (дівчата). Навчальна гра. Повільний біг

12.04

 

73

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Прискорення на 10 м із різних стартових положень за зоровим і звуковим сигналами. Чергування різних способів пересувань у нападі та захисті. Штрафний кидок. Ловіння та передачі м'яча однією рукою від плеча у парах. Протидія форварду з м'ячем. Вправи для запобігання плоскостопості

17.04

 

74

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Серійні стрибки поштовхом однієї та обох ніг із діставанням високих предметів. Штрафний кидок. Контрольний навчальний норматив із передач м'яча у парах. Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання.

18.04

 

75

Раціональне харчування спортсменів. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4 х 9 м. Ведення м'яча з наступною передачею у колонах. Штрафний кидок. Протидія двом форвардам під час наведення та перетинання. Вправи на формування постави

19.04

 

76

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Естафета. Ведення м'яча з опором захисника. Контрольний навчальний норматив із кидків м'яча однією рукою зверху з місця (хлопці) та обома руками від голови (дівчата). Навчальна гра. Вправи для відновлення дихання

24.04

 

77

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку сили м'язів тулуба, плечового поясу та кистей. Кидки м'яча у русі після двох кроків. Ведення м'яча з наступною передачею у трійках. Навчальна гра за спрощеними правилами.

25.04

 

Тематична

Модуль: Футбол

78

Витоки українського футболу. Поєднання прийомів пересування з технікою володіння м’ячем. Повторити вивчені способи ведення м’яча. Індивідуальні дії в напад, захисті.

03.05

 

79

Удари по мячу зовнішньою частиною підйому. Елементи гри воротаря: кидки м’яча рукою; ловіння, відбивання, переведення м’яча без падіння.

08.05

 

80

Видатні футболісти України. Удар внутрішньою стороною стопи, удари в русі. Елементи гри воротаря: вибір місця у штрафному майданчику під час ловіння м’яча на виході. Індивідуальні дії в напад, захисті.

10.05

 

81

Зупинки м’яча: зупинка внутрішньою стороною стопи; зупинки м’яча підошвою. Навчальний норматив - 5 ударів по нерухомому м’ячу на точність одним із вивчених способів у гандбольні або задану половину футбольних воріт з відстані 7 м. Хл.4-5;3;2;1 або жодного. Дівч.3-5;2;1;0.

15.05

 

82

Зупинки м’яча: внутрішньою стороною стопи, стегном та грудьми (для хлопців) на місці. Фінти «відходом», «ударом». Групові дії в напад, захисті.

16.05

 

83

Дитячо-юнацький та професіональний футбол в Україні. Удари по м’ячу середньою частиною лоба, удари на точність. Групові дії в напад, захисті.

17.05

 

84

Зупинки м’яча: внутрішньою стороною стопи, стегном та грудьми (для хлопців) у русі. Фінти: «зупинкою», «випадом» і «перенесенням ноги через м’яч».

22.05

 

85

Вкидання м’яча різними способами, різновиди жонглювання. Навчальний норматив – 4 передачі м’яча з місця на точність партнеру одним із вивчених способів з відстані 7 м. Хл.4-5;2;1;1 або жодного. Дівч.3-5;3;2;0. відбирання м’яча під час двобою із суперником.

23.05

 

86

Фінт «ударом ногою» з прибиранням м’яча під себе. Відбирання м’яча: вивчені прийоми, атакуючи суперника спереду, збоку, ззаду.

24.05

 

 

 

docx
Додано
12 січня 2019
Переглядів
1553
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку