Календарно-тематичний план з предмету "Навчання грамоти", із корекцією для немовленнєвої дитини, із ЗПР ; для 1-го класу НУШ, 2 семестр

Про матеріал
Календарно-тематичний план з предмету "Навчання грамоти", із корекцією для немовленнєвої дитини, із ЗПР ; для 1-го класу НУШ, 2 семестр
Перегляд файлу

ІІ семестр    

Дата

Кор.

Тема уроку

117ч

25.01

Вимовляє звук «г». розуміє позначення звука буквою. Пізнає букву «ге» серед інших букв. Читає склади, слова з буквою «ге» з допомогою асистента вчителя. Звуко-буквенний аналіз слів робить з допомогою асистента вчителя. Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку асистента вчителя.

Звук [г], позначення його буквою «ге». Звуко-буквений аналіз слів. Читання складів, слів.

118п

25.01

Пише самостійно елементи букви «ге». Букву і поєднання букв пише з певною допомогою асистента вчителя. Списує друкований текст письмовими буквами з допомогою асистента вчителя. В процесі виконання завдання відбувається корекція фонетико-фонематичної, лексичної, граматичної систем мовлення.

Розвивається звуко-буквеного аналізу та синтезу.

Формуються звукові образи слів, які містять змішувані фонеми (дзвінкі-глухі, тверді-м’які), у процесі їх записування.

Письмо малої букви г. Підготовчі графічні вправи. Написання складів та слів із буквою г.

119ч

26.01

Знає букву «ге». Читає короткі склади з буквою з певною допомогою асистента вчителя. Читає слова з допомогою асистента вчителя. Формуються навички самостійного (поки що- з допомогою асистента вчителя)  прочитання слів і тексту.  Прослухав казку в особах за О. Кукаєвицькою. При роботі з підручником, книжкою,  відтворює послідовність подій у творі з опорою на наочність (сюжетні малюнки, план чи запропонований алгоритм тощо); усвідомлює наявність персонажа (низки персонажів) як дійової осо-би (дійових осіб) у творі; розрізняє їх за характером поведінки вчинків (позитивні, негативні та ін.);має уявлення про один зі способів зображення персонажів — опис його зовнішності з опорою на наочність, навідні питання,  попередній аналіз за засвоєним алгоритмом тощо;

Закріплення звукового значення букви «ге». Читання слів.  Словниково-логічні вправи. Читання казки в особах за О. Кукаєвицькою.

120п

26.01

Пише самостійно елементи великої букви «ге». Букву і поєднання букв пише з певною допомогою асистента вчителя. Списує друкований текст письмовими буквами з допомогою асистента вчителя. В процесі виконання завдання відбувається корекція фонетико-фонематичної, лексичної, граматичної систем мовлення.

Розвивається звуко-буквеного аналізу та синтезу.

Письмо великої букви Г. Підготовчі графічні вправи. Написання складів та слів із буквою Г. Складання і записування речень.

121ч

27.01

Вимовляє звук «Ґ». розуміє позначення звука буквою. Пізнає букву «ґе» серед інших букв. Читає склади, слова з буквою «ге» з допомогою асистента вчителя. Звуко-буквенний аналіз слів робить з допомогою асистента вчителя. Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Звук [Ґ], позначення його буквою «ґе». Звуко-буквений аналіз слів. Читання складів, слів.

122п

27.01

Пише самостійно елементи букви « ґ». Букву і поєднання букв пише з певною допомогою асистента вчителя. Списує друкований текст письмовими буквами з допомогою асистента вчителя. В процесі виконання завдання відбувається корекція фонетико-фонематичної, лексичної, граматичної систем мовлення.

Розвивається звуко-буквеного аналізу та синтезу.

Формуються звукові образи слів, які містять змішувані фонеми (дзвінкі-глухі, тверді-м’які), у процесі їх записування

Письмо малої букви ґ. Підготовчі графічні вправи. Написання складів та слів із буквою ґе.

123ч

28.01

Знає букву «ґе». Читає короткі склади з буквою з певною допомогою асистента вчителя. Читає слова з допомогою асистента вчителя. Формуються навички самостійного (поки що- з допомогою асистента вчителя)  прочитання слів і тексту.   Опрацьовував з допомогою вчителя та асистента вчителя скоромовки. Виконували словниково-логічні вправи.

Закріплення звукового значення букви «ґе». Розподіл слів на семантичні групи. Опрацювання скоромовки.

 Словниково-логічні вправи.

124п

28.01

Пише самостійно елементи великої букви « Ґ». Букву і поєднання букв пише з певною допомогою асистента вчителя. Списує друкований текст письмовими буквами з допомогою асистента вчителя. В процесі виконання завдання відбувається корекція фонетико-фонематичної, лексичної, граматичної систем мовлення.

Розвивається звуко-буквеного аналізу та синтезу.

Письмо великої букви Ґ. Підготовчі графічні вправи. Написання слів, словосполучень і речень.

125ч

01.02

Вимовляє звук «ч». розуміє позначення звука буквою. Пізнає букву «ч» серед інших букв. Читає склади, слова з буквою «ч» з допомогою асистента вчителя. Звуко-буквенний аналіз слів робить з допомогою асистента вчителя. Слухав вірш  Г. Демченко. Розвиток розумових операцій аналізу, порівняння, узагальнення;

Формується уміння аналізувати зміст тексту з метою відокремлення суттєвих відомостей від несуттєвих, робити висновки на основі здійсненого аналізу.

Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку асистента вчителя.

Звук [ч], позначення його буквою «че». Звуко-буквений аналіз слів. Читання складів, слів. Робота над віршем Г. Демченко

126п

01.02

Пише самостійно елементи букви. Букву і поєднання букв пише з певною допомогою асистента вчителя. Списує друкований текст письмовими буквами з допомогою асистента вчителя. В процесі виконання завдання відбувається корекція фонетико-фонематичної, лексичної, граматичної систем мовлення.

Розвивається звуко-буквеного аналізу та синтезу.

Удосконалюються уміння і навички списування текстів, каліграфічного написання слів, речень.

Формуються звукові образи слів, які містять змішувані фонеми (дзвінкі-глухі, тверді-м’які), у процесі їх записування.

Письмо малої букви ч. Підготовчі графічні вправи. Написання складів, слів і речень. Ознайомлення із письмом у зошиті без друкованої основи.

127ч

02.02

Знає букву «ч». Читає короткі склади з буквою з певною допомогою асистента вчителя. Читає слова з допомогою асистента вчителя. Формуються навички самостійного (поки що- з допомогою асистента вчителя)  прочитання слів і тексту. Опрацювання казки З. Заржицької «Черепаха Наталка». При роботі з дитячою книжкою,  відтворює послідовність подій у творі з опорою на наочність (сюжетні малюнки, план чи запропонований алгоритм тощо); усвідомлює наявність персонажа (низки персонажів) як дійової осо-би (дійових осіб) у творі; розрізняє їх за характером поведінки вчинків (позитивні, негативні та ін.);має уявлення про один зі способів зображення персонажів — опис його зовнішності з опорою на наочність, навідні питання,  попередній аналіз за засвоєним алгоритмом тощо;

 Театралізація казки «Лисичка і Журавель». Розвивається слухове та зорове сприймання, увага, пам’ять, контроль за еталонним мовленням педагога та власним; інтегративна діяльності слухового, зорового та мовно-рухового (на вербальному матеріалі, що містить звуки з правильною артикуляцією; звуки, що автоматизуються та диференціюються; звуки, постановка яких потребує досить тривалого проміжку часу) аналіз твору..

Закріплення звукового значення букви «че». Читання слів. Опрацювання казки З. Заржицької «Черепаха Наталка». Робота з дитячою книжкою. Театралізація казки «Лисичка і Журавель»

128п

02.02

Самостійно пише елементи великої букви «Ч» .Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя..  Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв. Формується уявлення про комунікативну функцію писемного мовлення як засобу спілкування між людьми. Розвивається розуміння письмового повідомлення. Розвивається уміння написання букв, слів з дотримання правил написання.

Розвиваються здібності співвідносити фонему з відповідною графемою, здатність учня розпізнавати фонеми за властивостями. Розрізнення великих і малих рукописних букв. Розвивається уміння написання великої букви в іменах, по батькові, прізвищах, кличках тварин; вживання великої букви на початку речення, крапки в кінці. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова

Письмо великої букви Ч, складів та слів із нею. Списування речень, поданих друкованим шрифтом. Розвиток зв’язного мовлення. Ти – друг. Ти – подруга. Розкриття теми «Дружба»

129ч

03.02

Розрізнює великі і малі букви, друковані і рукописні; виконує звуковий та звуко-буквений аналіз слова (при потребі з допомогою) різної структури; будує графічну модель слова; ділить слово на склади, називає голосні звуки у складах;

Вимовляє вук [й], розуміє позначення його буквою «ій» («йот»). Звуко- буквений аналіз слів виконує з допомогою асистента вчителя.  Читання складів, слів робить з допомогою асистента вчителя. Опрацювання вірша Л. Вірьовки. З допомогою вчителя і асистента вчителя, робота з класом.

Звук [й], позначення його буквою «ій» («йот»). Звуко- буквений аналіз слів. Читання складів, слів. Опрацювання вірша Л. Вірьовки.

130п

03.02

Самостійно пише елементи малої букви й. Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя.. Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв. Формується уявлення про комунікативну функцію писемного мовлення як засобу спілкування між людьми. Розвивається розуміння письмового повідомлення. Розвивається уміння написання букв, слів з дотримання правил написання.

Розвиваються здібності співвідносити фонему з відповідною графемою, здатність учня розпізнавати фонеми за властивостями. Розрізнення великих і малих рукописних букв. Розвивається уміння написання великої букви в іменах, по батькові, прізвищах, кличках тварин; вживання великої букви на початку речення, крапки в кінці. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова.  Складає і записує слова з допомогою вчителя і асистента вчителя.

Письмо малої букви й, буквосполучень із нею. Підготовчі графічні вправи. Складання і записування слів.

131ч

04.02

Закріплення звукового значення букви «йот».-вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя. Буквосполучення йо. Вчиться усвідомлювати і розуміти слова, протилежні за значенням. Читання казки в особах – відбувається з допомогою асистента вчителя, однокласників, наочних матеріалів. відтворює послідовність подій у творі з опорою на наочність (сюжетні малюнки, план чи запропонований алгоритм тощо); усвідомлює наявність персонажа (низки персонажів) як дійової осо-би (дійових осіб) у творі; розрізняє їх за характером поведінки вчинків (позитивні, негативні та ін.);має уявлення про один зі способів зображення персонажів — опис його зовнішності з опорою на наочність, навідні питання,  попередній аналіз за засвоєним алгоритмом тощо.  Розвивається слухове та зорове сприймання, увага, пам’ять, контроль за еталонним мовленням з допомогою педагога.

Закріплення звукового значення букви «йот». Буквосполучення йо. Слова, протилежні за значенням. Читання казки в особах.

132п

04.02

Самостійно пише елементи великої букви Й. Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя.. Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв.  Розрізнення великих і малих рукописних букв. Розвивається уміння написання великої букви в іменах, по батькові, прізвищах, кличках тварин; вживання великої букви на початку речення, крапки в кінці. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова.  Складає і записує слова з допомогою вчителя і асистента вчителя.  Складає розповідь за малюнком з допомогою асистента вчителя і візуальних матеріалів.  Розвивається слухове та зорове сприймання, увага, пам’ять, контроль за еталонним мовленням з допомогою педагога.

Письмо великої букви Й. Підготовчі графічні вправи. Написання буквосполучень, слів. Складання розповіді за малюнком.

133ч

08.02

Знає і впізнає букву «х». Вимовляє звук «х». Читає короткі склади з буквою з певною допомогою асистента вчителя. Читає склади, слова з допомогою асистента вчителя. Формуються навички самостійного (поки що- з допомогою асистента вчителя) прочитання слів і тексту.  Звуко- буквений аналіз слів виконує з допомогою асистента вчителя

Звук [х], позначення його буквою «ха». Звуко-буквений аналіз слів. Читання складів, слів.

134п

08.02

Самостійно пише елементи малої букви «х». Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя.. Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв.  Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова. Складає і записує слова з допомогою асистента вчителя. Диктант виконує з допомогою асистента вчителя і візуальних карток.

Письмо малої букви х, складів із нею. Складання і записування слів. Диктант прямих складів.

135ч

09.02

Учень хворіє, навчання в дистанційній формі , з узгодженням і допомогою мами. Закріплення звукового значення букви «ха».-учень вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя і мами. Слова і речення читає і вимовляє з допомогою асистента вчителя. При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя і мама сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали.

Закріплення звукового значення букви «ха». Читання слів, речень.  Словниково-логічні вправи. Робота над текстом М. Пономаренко

136п

09.02

Учень хворіє, навчання в дистанційній формі , з узгодженням і допомогою мами. Самостійно пише елементи великої букви Х. Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя.. Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв.  Розрізнення великих і малих рукописних букв. Розвивається уміння написання великої букви в іменах, по батькові, прізвищах, кличках тварин; вживання великої букви на початку речення, крапки в кінці. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова.

Письмо великої букви X. Написання буквосполучень, слів. Списування речень, поданих друкованим шрифтом.

137ч

10.02

Учень хворіє, навчання в дистанційній формі , з узгодженням і допомогою мами. Знає і впізнає букву «ж». Вимовляє звук «ж». Читає короткі склади з буквою з певною допомогою асистента вчителя і мами. Читає склади, слова з допомогою асистента вчителя. Формуються навички самостійного (поки що- з допомогою асистента вчителя) прочитання слів і тексту. Звуко- буквений аналіз слів виконує з допомогою асистента вчителя і мами. Читає текст з малюнками з допомогою асистента вчителя, робота з класом.

Звук [ж], позначення його буквою «же». Дзвінка вимова звука [ж] у кінці складів та слів. Читання складів, слів. Читання тексту з малюнками.

138п

10.02

Учень хворіє, навчання в дистанційній формі , з узгодженням і допомогою мами. Самостійно пише елементи малої букви «ж». Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя.. Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова. Складає і записує слова з допомогою асистента вчителя і мами.

Письмо малої букви ж. Підготовчі графічні вправи. Написання буквосполучень та слів із буквою ж.

139ч

11.02

Учень хворіє, навчання в дистанційній формі , з узгодженням і допомогою мами. Закріплення звукового значення букви «же».-учень вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя і мами. Слова і речення читає і вимовляє з допомогою асистента вчителя. При роботі з текстом, асистент вчителя сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали.  Читання казки «Котигорошко» в особах відбувається з допомогою асистента і мами ,розрізняє їх за характером поведінки вчинків (позитивні, негативні та ін.);має уявлення про один зі способів зображення персонажів — опис його зовнішності з опорою на наочність, навідні питання,  попередній аналіз за засвоєним алгоритмом тощо.  Розвивається слухове та зорове сприймання, увага, пам’ять, контроль за еталонним мовленням з допомогою педагога.

Закріплення звукового значення букви «же». Читання слів. Опрацювання тексту. Словниково-логічні вправи. Читання казки в особах . Робота з дитячою книжкою. Казка «Котигорошко»

140п

11.02

Учень хворіє, навчання в дистанційній формі , з узгодженням і допомогою мами. Самостійно пише елементи великої букви «Ж».З допомогою асистента вчителя і мами пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя.. Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя, мами і карток з візуальним зображенням письмових букв.  Розрізнення великих і малих рукописних букв. Розвивається уміння написання великої букви в іменах, по батькові, прізвищах, кличках тварин; вживання великої букви на початку речення, крапки в кінці. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова. Мовленнєвий розвиток.

Сприяння мамою і асистентом вчителя дотримання правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах.  Сприяння асистентом вчителя розвитку пізнавальної діяльності в учня. та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творі. Розвивається в учня розуміння текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів асистентом вчителя, з опорою на ілюстрації.

 

Письмо великої букви Ж, складів із нею. Складання й записування слів.  Розвиток зв'язного мовлення. Переказ прослуханого тексту за питаннями

141ч

15.02

Знає і впізнає букву «ш». Вимовляє звук «ш». Читає короткі склади з буквою з певною допомогою асистента вчителя. Читає склади, слова з допомогою асистента вчителя. Формуються навички самостійного (поки що- з допомогою асистента вчителя) прочитання слів і тексту. Звуко- буквений аналіз слів виконує з допомогою асистента вчителя. Читає текст з малюнками з допомогою асистента вчителя, робота з класом

Звук [ш], позначення йото буквою «ша». Читання складів, слів. Зіставлення звуків [ж] — [ш]. Анаграми.

142п

15.02

Самостійно пише елементи малої букви «ш». Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя.. Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова. Складає і записує слова з допомогою асистента вчителя.

Письмо малої букви ш. Підготовчі графічні вправи. Написання складів, слів і речень..

143ч

16.02

 З допомогою вчителя і асистента вчителя закріпили звукове значення букви «ша». Читає слова з допомогою асистента вчителя. Прослуховував текст, прочитаний асистентом вчителя , за цим текстом був ознайомлений з поетом Т. Г. Шевченко – впізнає портрет.

Закріплення звукового значення букви «ша». Читання слів. Знайомство з Т. Г. Шевченком за текстом О. Іваненко.

144п

16.02

З допомогою асистента вчителя пише велику букву «Ш» , буквосполучення ,  слова і речення..  Розрізняє великі і малі рукописні букви. Розвивається уміння написання великої букви в іменах, по батькові, прізвищах, кличках тварин; вживання великої букви на початку речення, крапки в кінці. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова. Мовленнєвий розвиток.

 

Письмо великої букви Ш. Підготовчі графічні вправи. Написання буквосполучень, слів і речень.

145ч

17.02

Учень хворіє, навчання в дистанційній формі , з узгодженням і допомогою мами. Знає і впізнає букву «ї». Вимовляє звук «ї». Читає короткі склади з буквою з певною допомогою асистента вчителя і мами. Читає склади, слова з допомогою асистента вчителя і мами. Формуються навички самостійного (поки що- з допомогою асистента вчителя) прочитання слів і тексту. Звуко- буквений аналіз слів виконує з допомогою асистента вчителя. Читає текст з малюнками з допомогою асистента вчителя. Слухає текст, слідкує за прочитанням.

Буква «ї», позначення нею сполучення звуків [йі]. Звуко-буквений аналіз слів. Скоромовка. Опрацювання вірша Л. Біленької «Ївга з лісу їде, їде».

146п

17.02

Учень хворіє, навчання в дистанційній формі , з узгодженням і допомогою мами. Самостійно пише елементи малої букви «Ї». Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя І мами. Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова. Складає і записує слова з допомогою асистента вчителя та мами ( дистанційно, хворіє).

Письмо малої букви ї, буквосполучень із нею. Складання і записування слів із вивчених букв.

147ч

18.02

Закріплення звукового значення букви «ї».-учень вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя. Слова і речення читає і вимовляє з допомогою асистента вчителя. При роботі з текстом, асистент вчителя сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. 

Закріплення звукового значення, букви «ї». Опрацювання тексту про Лесю Українку.

148п

18.02

 

Учень хворіє, навчання в дистанційній формі , з узгодженням і допомогою мами. З допомогою мами пише велику букву «Ї» , буквосполучення ,  слова і речення- в дистанційному режимі з допомогою асистента вчителя.(Учень хворіє). .  Розрізняє великі і малі рукописні букви. Розвивається уміння написання великої букви в іменах, по батькові, прізвищах, кличках тварин; вживання великої букви на початку речення, крапки в кінці. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова. Мовленнєвий розвиток.

 

Письмо великої букви Ї, складів та слів із нею. Складання і записування речень.

 

 

 

 

149п

22.02

З допомогою асистента вчителя пише вивчені букви. Пише диктант, користуючись картками написання прописних букв. Друковані літери пише і розпізнає краще, ніж письмові.

Письмо вивчених букв. Диктант складів, слів.  

149ч

22.02

Вимовляє букву «я». Розуміє. Що буква  - одна , а звуків – два. Розуміє. Що буква додає мягкості попередньому приголосному звукові. Звуко-буквений аналіз слів робить з допомогою асистента вчителя. Прослуховував вірш  Г. Фальковича, читав по складам з дапомогою асистента вчителя.

Буква «я», позначення нею сполучення звуків [йа]. Позначення буквою «я» звука [а] та м'якості попереднього приголосного. Звуко-буквений аналіз слів. Виразне читання вірша Г. Фальковича

150п

22.02

Самостійно пише елементи малої букви «я». З допомогою асистента вчителя  пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя.. Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова. Складає і записує слова з допомогою асистента вчителя.

Письмо малої букви я. Підготовчі графічні вправи. Порівняння букв я, л, м, г. Написання буквосполучень, слів.

151ч

23.02

Вимовляє звук «я». Розуміє, що буква «я» може означати два звуки і один помякшувальний звук. Читає слова з допомогою вчителя і асистента вчителя. Слухає прочитаний вчителем тест, корекція уваги – асистентом вчителя.

Закріплення звукових значень букви «я». Читання слів. Опрацювання тексту Л Ніцой.

152п

23.02

Самостійно пише елементи великої букви «Я».З допомогою асистента вчителя  пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя.. Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв.  Розрізнення великих і малих рукописних букв. Розвивається уміння написання великої букви в іменах, по батькові, прізвищах, кличках тварин; вживання великої букви на початку речення, крапки в кінці. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова. Мовленнєвий розвиток.

Сприяння вчителем і асистентом вчителя дотримання правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах.  Сприяння асистентом вчителя розвитку пізнавальної діяльності в учня. та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творі. Розвивається в учня розуміння текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів асистентом вчителя, з опорою на ілюстрації.

 

Письмо великої букви Я, буквосполучень із нею. Складання та записування речень. Складовий аналіз слів. Закріплення.

 

 

 Розвиток розумових операцій аналізу, порівняння, узагальнення;

Формується уміння аналізувати зміст тексту з метою відокремлення суттєвих відомостей від несуттєвих, робити висновки на основі здійсненого аналізу.

Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку асистента вчителя.

Закріплення звукового значення букви «я». Робота з дитячою книжкою. Казка «Як Їжачок і Заєць наввипередки бігали»

 

 

Розвиток розумових операцій аналізу, порівняння, узагальнення;

Формується уміння аналізувати зміст тексту з метою відокремлення суттєвих відомостей від несуттєвих, робити висновки на основі здійсненого аналізу.

Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку асистента вчителя.

Письмо вивчених букв. Диктант складів, слів. Розвиток зв'язного мовлення. Ти – веселий. Ти – весела.

153ч

24.02

Розрізнює великі і малі букви «Ю,ю», друковані і рукописні; виконує звуковий та звуко-буквений аналіз слова (при потребі з допомогою) різної структури; будує графічну модель слова; ділить слово на склади, називає голосні звуки у складах;

Вимовляє звуки [йу], розуміє позначення їх буквою «ю»). Розуміє позначення буквою «ю» звука [у] та м'якості попереднього приголосного. Звуко- буквений аналіз слів виконує з допомогою асистента вчителя.  Читання складів, слів робить з допомогою асистента вчителя. Прослуховував вірш Т. Петровської.   

Буква «ю», позначення нею сполучення звуків [йу]. Позначення буквою «ю» звука [у] та м'якості попереднього приголосного. Звуко-буквений аналіз слів. Опрацювання вірша Т. Петровської. 

154п

24.02

Пише самостійно елементи букви «ю». Букву і поєднання букв пише з певною допомогою асистента вчителя. Списує друкований текст письмовими буквами з допомогою асистента вчителя. В процесі виконання завдання відбувається корекція фонетико-фонематичної, лексичної, граматичної систем мовлення.

Розвивається звуко-буквеного аналізу та синтезу.

Удосконалюються уміння і навички списування текстів, каліграфічного написання слів, речень.

Формуються звукові образи слів, які містять змішувані фонеми (дзвінкі-глухі, тверді-м’які), у процесі їх записування.

Письмо малої букви ю. Підготовчі графічні вправи. Написання буквосполучень, слів, речень.

155ч

25.02

Закріплення звукового значення букви «ю» - учень вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя. Слова і речення читає і вимовляє з допомогою асистента вчителя. При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали.

Закріплення звукових значень букви «ю». Звуко-буквений аналіз слів. Опрацювання скоромовки

156п

25.02

Самостійно пише елементи великої букви «Ю», Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя..  Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв. Формується уявлення про комунікативну функцію писемного мовлення як засобу спілкування між людьми. Розвивається розуміння письмового повідомлення. Розвивається уміння написання букв, слів з дотримання правил написання.

Розвиваються здібності співвідносити фонему з відповідною графемою, здатність учня розпізнавати фонеми за властивостями. Розрізнення великих і малих рукописних букв. Розвивається уміння написання великої букви в іменах, по батькові, прізвищах, кличках тварин; вживання великої букви на початку речення, крапки в кінці. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова

Письмо великої букви Ю, складів та слів із нею. Написання речень. Диктант обернених складів.

 

 

Закріплення звукового значення букви «ю» - учень вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя. Слова і речення читає і вимовляє з допомогою асистента вчителя. При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали.

Закріплення звукового значення букви «ю».

 

 

Пише вивчені букви з допомогою асистента вчителя і візуальних матеріалів. Диктант пише з допомогою асистента вчителя і візуальних карток.

Письмо вивчених букв. Диктант складів, слів. 

157ч

01.03

Розрізнює великі і малі букви «Є,є», друковані і рукописні; виконує звуковий та звуко-буквений аналіз слова (при потребі з допомогою) різної структури; будує графічну модель слова; ділить слово на склади, називає голосні звуки у складах;

Вимовляє звуки [йе], розуміє позначення їх буквою «є»). Розуміє позначення буквою «є» звука [е] та м'якості попереднього приголосного. Звуко- буквений аналіз слів виконує з допомогою асистента вчителя.  Читання складів, слів робить з допомогою асистента вчителя.

Буква «є», позначення нею сполучення звуків [йе]. Позначення буквою «є» звука [е] та м'якості попереднього приголосного. Звуко-буквений аналіз слів.

158п

01.03

Пише самостійно елементи букви «є». Букву і поєднання букв пише з певною допомогою асистента вчителя. Списує друкований текст письмовими буквами з допомогою асистента вчителя. В процесі виконання завдання відбувається корекція фонетико-фонематичної, лексичної, граматичної систем мовлення.

Розвивається звуко-буквеного аналізу та синтезу.

Удосконалюються уміння і навички списування текстів, каліграфічного написання слів, речень.

Формуються звукові образи слів, які містять змішувані фонеми (дзвінкі-глухі, тверді-м’які), у процесі їх записування.

Письмо малої букви є. Підготовчі графічні вправи. Написання складів та слів із буквою є.

159ч

02.03

Закріплення звукового значення букви «є» - учень вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя. Слова і речення читає і вимовляє з допомогою асистента вчителя. При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Прослуховував вірш  А. Камінчука «Єноти».  Закріплення звукового значення букв «ї, я, ю, є» - учень вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя. Слова і речення читає і вимовляє з допомогою асистента вчителя. При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали Прослуховував текст казки «Дві білочки».

Закріплення звукових значень букви «є». Опрацювання вірша А. Камінчука «Єноти». Закріплення звукового значення букв «ї», «я», «ю», «є». Робота з дитячою книжкою. Казка  «Дві білочки» 

160п

02.03

Самостійно пише елементи великої букви «Є». Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя..  Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв. Диктант пише з допомогою асистента вчителя і візуальних карток з прописними буквами. Формується уявлення про комунікативну функцію писемного мовлення як засобу спілкування між людьми. Розвивається розуміння письмового повідомлення. Розвивається уміння написання букв, слів з дотримання правил написання.

Розвиваються здібності співвідносити фонему з відповідною графемою, здатність учня розпізнавати фонеми за властивостями. Розрізнення великих і малих рукописних букв. Розвивається уміння написання великої букви в іменах, по батькові, прізвищах, кличках тварин; вживання великої букви на початку речення, крапки в кінці. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова. Пише вивчені букви з допомогою асистента вчителя і візуальних матеріалів. . Розвиток розумових операцій аналізу, порівняння, узагальнення;

Формується уміння аналізувати зміст тексту з метою відокремлення суттєвих відомостей від несуттєвих, робити висновки на основі здійсненого аналізу.

Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку асистента вчителя.

Письмо великої букви Є. Підготовчі графічні вправи. Написання буквосполучень і речень. Вибірковий диктант.  Письмо вивчених букв. Диктант складів, слів. Списування друкованого тексту.  Розвиток зв'язного мовлення «Слова – назви звірів»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

161ч

03.03

Вимовляє звук «ц». розуміє позначення звука буквою. Пізнає букву «ц» серед інших букв. Читає склади, слова з буквою «ц» з допомогою асистента вчителя. Звуко-буквенний аналіз слів робить з допомогою асистента вчителя. Слухав текст, запропонований вчителем. Розвиток розумових операцій аналізу, порівняння, узагальнення;

Формується уміння аналізувати зміст тексту з метою відокремлення суттєвих відомостей від несуттєвих, робити висновки на основі здійсненого аналізу.

Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку асистента вчителя.

Звуки [ц], [ц], позначення їх буквою «це». Звуко-буквений аналіз слів. Читання складів, слів. Опрацювання тексту.

162п

03.03

Пише самостійно елементи букви «ц». Букву і поєднання букв пише з певною допомогою асистента вчителя. Списує друкований текст письмовими буквами з допомогою асистента вчителя. В процесі виконання завдання відбувається корекція фонетико-фонематичної, лексичної, граматичної систем мовлення.

Розвивається звуко-буквеного аналізу та синтезу.

Удосконалюються уміння і навички списування текстів, каліграфічного написання слів, речень.

Формуються звукові образи слів, які містять змішувані фонеми (дзвінкі-глухі, тверді-м’які), у процесі їх записування.

Письмо малої букви ц. Підготовчі графічні вправи. Письмо складів та слів із буквою ц.

163ч

04.03

Закріплення звукового значення букви «ц» - учень вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя. Слова і речення читає і вимовляє з допомогою асистента вчителя. При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Прослуховував текст казки  Л. Ніцой.

Закріплення звукових значень букви «це». Читання слів. Опрацювання казки ( за Л. Ніцой)

164п

04.03

Самостійно пише елементи великої букви «Ц». Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя..  Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв. Формується уявлення про комунікативну функцію писемного мовлення як засобу спілкування між людьми. Розвивається розуміння письмового повідомлення. Розвивається уміння написання букв, слів з дотримання правил написання.

Розвиваються здібності співвідносити фонему з відповідною графемою, здатність учня розпізнавати фонеми за властивостями. Розрізнення великих і малих рукописних букв. Розвивається уміння написання великої букви в іменах, по батькові, прізвищах, кличках тварин; вживання великої букви на початку речення, крапки в кінці. Розвивається уміння розрізняти та списувати рукописні та друковані слова

Письмо великої букви Ц, буквосполучень та слів із нею. Написання речень.

 165ч

09.03

Вимовляє звук «шч». розуміє позначення звука буквою «Щ». Пізнає букву «щ» серед інших букв. Читає склади, слова з буквою «щ» з допомогою асистента вчителя. Звуко-буквенний аналіз слів робить з допомогою асистента вчителя. Слухав текст, запропонований вчителем. Розвиток розумових операцій аналізу, порівняння, узагальнення;

Формується уміння аналізувати зміст тексту з метою відокремлення суттєвих відомостей від несуттєвих, робити висновки на основі здійсненого аналізу.

Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку асистента вчителя.

Буква «ща», позначення нею звукосполучення [шч]. Звуко-буквений аналіз слів. Читання складів, слів . Опрацювання вірша Л.Вознюк

 166п

09.03

Пише самостійно елементи букви «щ». Букву і поєднання букв пише з певною допомогою асистента вчителя. Списує друкований текст письмовими буквами з допомогою асистента вчителя. В процесі виконання завдання відбувається корекція фонетико-фонематичної, лексичної, граматичної систем мовлення.

Розвивається звуко-буквеного аналізу та синтезу.

Удосконалюються уміння і навички списування текстів, каліграфічного написання слів, речень.

Формуються звукові образи слів, які містять змішувані фонеми (дзвінкі-глухі, тверді-м’які), у процесі їх записування.

Письмо малої букви щ. Підготовчі графічні вправи. Написання складів, слів, речень.

 167ч

10.03

Закріплення звукового значення букви «щ» - учень вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя. Слова і речення читає і вимовляє з допомогою асистента вчителя. При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали

Закріплення звукового значення букви «ща».  Словниково-логічні вправи. Закличка.  Читання казки в особах

 168п

10.03

Самостійно пише елементи великої букви «Щ». Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя..  Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв. Формується уявлення про комунікативну функцію писемного мовлення як засобу спілкування між людьми. Розвивається розуміння письмового повідомлення. Розвивається уміння написання букв, слів з дотримання правил написання.

Розвиваються здібності співвідносити фонему з відповідною графемою, здатність учня розпізнавати фонеми за властивостями. Розрізнення великих і малих рукописних букв.

Письмо великої букви Щ, буквосполучень та слів із нею. Складання і записування речень.

169ч

 

11.03

Закріплення звукового значення букви «щ» - учень вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя. Слова і речення читає і вимовляє з допомогою асистента вчителя. При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Учень ознайомився з поняттям «Весна. Веснянки». Прослуховував текст і пісні-веснянки на навчальному відео.  Використовується інтерактивна дошка і тести-ігри на навчальній платформі «Learning Apps».

Закріплення звукового значення букви «щ».   Робота з дитячою книжкою. Весна. Веснянки

170п

11.03

Пише вивчені букви з допомогою асистента вчителя і таблиць письмових літер. Диктант складів пише з допомогою асистента вчителя – концентрація уваги, і  сприяння

розвитку розуміння учнем слів і складів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів

Письмо вивчених букв. Диктант складів, слів. Списування друкованого тексту.  Розвиток зв'язного мовлення «Весняні місяці»

171ч

15.03

Вимовляє звук «ф». розуміє позначення звука буквою «ф». Пізнає букву «ф» серед інших букв. Читає склади, слова з буквою «ф» з допомогою асистента вчителя. Звуко-буквенний аналіз слів робить з допомогою асистента вчителя. Слухав текст, запропонований вчителем. Розвиток розумових операцій аналізу, порівняння, узагальнення;

Формується уміння аналізувати зміст тексту з метою відокремлення суттєвих відомостей від несуттєвих, робити висновки на основі здійсненого аналізу.

Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку асистента вчителя.

Звук [ф], позначення його буквою «еф». Звуко-буквений аналіз слів. Читання складів, слів. Опрацювання  вірша Г. Чубач

 172п

15.03

Пише самостійно елементи букви «ф». Букву і поєднання букв пише з певною допомогою асистента вчителя. Списує друкований текст письмовими буквами з допомогою асистента вчителя. В процесі виконання завдання відбувається корекція фонетико-фонематичної, лексичної, граматичної систем мовлення.

Розвивається звуко-буквеного аналізу та синтезу.

Удосконалюються уміння і навички списування текстів, каліграфічного написання слів, речень.

Формуються звукові образи слів, які містять змішувані фонеми (дзвінкі-глухі, тверді-м’які), у процесі їх записування.

Письмо малої букви ф. Підготовчі графічні вправи. Написання буквосполучень, слів. Списування речень, поданих друкованим шрифтом.

173ч

16.03

Закріплення звукового значення букви «ф» - учень вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя. Слова і речення читає і вимовляє з допомогою асистента вчителя. При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали

Закріплення звукового значення букви «еф». Словниково-логічні вправи.

174п

16.03

Самостійно пише елементи великої букви «Ф». Самостійно пише саму букву. Поєднання з іншими буквами пише з допомогою асистента вчителя..  Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв. Формується уявлення про комунікативну функцію писемного мовлення як засобу спілкування між людьми. Розвивається розуміння письмового повідомлення. Розвивається уміння написання букв, слів з дотримання правил написання.

Розвиваються здібності співвідносити фонему з відповідною графемою, здатність учня розпізнавати фонеми за властивостями. Розрізнення великих і малих рукописних букв.

Письмо великої букви Ф, буквосполучень із нею. Складання і записування речень.

175ч

17.03

Вимовляє звук [дж]. Учень розуміє позначення звуку буквосполученням «дж».  Звуко-буквенний аналіз слів робить з допомогою асистента вчителя. Слухав текст, В. Чухліба « Джмелиний оркестр»   запропонований вчителем, уважно розглядав малюнки до тексту . Розвиток розумових операцій аналізу, порівняння, узагальнення;

Формується уміння аналізувати зміст тексту з метою відокремлення суттєвих відомостей від несуттєвих, робити висновки на основі здійсненого аналізу.

Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку асистента вчителя.

Звук [дж], позначення його буквосполученням «дж». Відпрацювання злитої вимови звука [дж]. Звуко-буквений аналіз слів. Опрацювання вірша та тексту В. Чухліба « Джмелиний оркестр»

176п

17.03

Учень пише буквосполучення «дж», «Дж» , «Дз» склади і слова з ними з допомогою асистента вчителя. Складає речення з допомогою вчителя і асистента вчителя,  співпрацює з однокласниками. Словниковий диктант пише з допомогою асистента вчителя і візуальних карто з буквами алфавіту – друкованими і письмовими.   Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв.

Письмо буквосполучень дж, Дж, Дз слів із ними. Складання й записування речень. Словниковий диктант.

178

29.03

Вимовляє злитий звук «дж». «дз» Звукобуквенний склад слів робить з допомогою асистента вчителя. Розуміє, що дві букви дають один звук. Уважно слухає прочитані вчителем вірші, розглядає малюнки в підручнику. Прослуховує загадки.

Відпрацювання злитої вимови звука [дж].дз Звуко-буквений аналіз слів. Опрацювання віршів. Загадка.

179

29.03

Пише самостійно буквосполучення «ДЖ». «ДЗ» Слова з даним буквосполученням пише з допомогою асистента вчителя. Складає речення з допомогою вчителя, асистента вчителя, записує їх, користуючись картками письмових букв. Учню потрібно більше часу на опрацювання і виконання завдання, чим іншим однокласникам. Словниковий диктант виконує з допомогою карток з літерами, при корегуванні уваги асистентом вчителя.

Письмо буквосполучень дж, Дж, Дз  слів із ними. Складання й записування речень. Словниковий диктант.

 179

 

29.03

Вимовляє звук [дж]. Дз Учень розуміє позначення звуку буквосполученням «дж».  Звуко-буквенний аналіз слів робить з допомогою асистента вчителя. Розуміє, що дві букви вимовляються одним звуком. Формується уміння аналізувати зміст тексту з метою відокремлення суттєвих відомостей від несуттєвих, робити висновки на основі здійсненого аналізу.

Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку асистента вчителя.

Звуки [дз], [дз'], позначення їх буквосполученням «дз». Відпрацювання злитої вимови звуків [дз], [дз´]. Звуко-буквений аналіз слів. Опрацювання вірша та тексту О. Іваненко

 179

29.03

Учень пише буквосполучення «дж», «Дз» , склади і слова з ними з допомогою асистента вчителя. Складає речення з допомогою вчителя і асистента вчителя,  співпрацює з однокласниками. Словниковий диктант пише з допомогою асистента вчителя і візуальних карто з буквами алфавіту – друкованими і письмовими.   Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв.

Письмо буквосполучень дз, Дз, слів із ними. Безвідривне поєднання букв. Складання і записування речень.

180

30.03

Вимовляє злитий звук «дз». Звукобуквенний склад слів робить з допомогою асистента вчителя. Розуміє, що дві букви дають один звук. Уважно слухає прочитані вчителем вірші, розглядає малюнки в підручнику. Прослуховує загадки.  Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку асистента вчителя.

Відпрацювання злитої вимови звуків [дз], [дз´]. Звуко-буквений аналіз слів. Опрацювання віршів. Загадка.

 

 

Учень пише буквосполучення «дж», «Дз» , склади і слова з ними з допомогою асистента вчителя. Складає речення з допомогою вчителя і асистента вчителя,  співпрацює з однокласниками.   Списує речення, подані друкованим шрифтом з допомогою асистента вчителя і карток з візуальним зображенням письмових букв.

Письмо буквосполучень дз, Дз, слів із ними. Безвідривне поєднання букв. Складання і записування речень.

181

30.03

Закріплення звукового значення букви «дж», «дз» - учень вимовляє і читає з допомогою асистента вчителя. Слова і речення читає і вимовляє з допомогою асистента вчителя. При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали

Закріплення звукового значення буквосполучення «дж, дз». Відпрацювання злитої вимови звука [дж, дз].

Робота з дитячою книжкою. Легенда «Калина»

 

 

Повторює з допомогою абетки і карток абетки вивчені літери. Диктант може писати дуже повільно з допомогою асистента вчителя, карток письмових літер. Списує з дошки краще, чим може писати диктант – виконує роботу за зразком вчителя. .  Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами: назвами квітів. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку вчителя і асистента вчителя.

Письмо вивчених букв. Диктант речень. Списування.

Розвиток зв'язного мовлення.  Слова – назви квітів

182

31.03

Ознайомився з поняттям «апостроф». Вимовляє слова з апострофом по складах з допомогою асистента вчителя. Письмові завдання виконує з допомогою асистента вчителя. Списує з дошки краще, чим може писати диктант – виконує роботу за зразком вчителя. .  Збагачується словниковий  запас новими словами, виразами: назвами квітів. Розвивається короткочасна слухової  пам’ять.

Розвивається слухове сприймання, увага, пам’ять, контроль за мовленням педагога, що звучить, як еталон; інтегративної діяльності слухового та зорового аналізаторів.

Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку вчителя і асистента вчителя.

Апостроф. Роль апострофа в українській мові. Вимова і написання слів з апострофом. За В. Черняєвою « Буквам я усім рідня»

183

31.03

З допомогою асистента вчителя пише склади і слова з апострофом.  Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали.

Написання складів і слів з апострофом. Звуковий аналіз слів. Пояснювальний диктант.

184

01.04

При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах з апострофом, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали

Вимова і написання слів з апострофом.

185

01.04

З допомогою асистента вчителя пише склади і слова з апострофом.  Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Звуковий аналіз слів виконує з допомогою асистента вчителя.

Написання складів і слів з апострофом. Звуковий аналіз слів.

Післябукварний період

186

05.04

Дис.

Учень ознайомлений з піснями-іграми, закличками, мирилками. Розуміє їх значення. З допомогою мами і асистента вчителя в дистанційній формі читає запропоновані тексти по сладам.  Вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку вчителя і асистента вчителя.

Народні перлинки. Заклички, мирилки. Пісні-ігри.

187

05.04

Дис.

Може встановлювати відповідності між друкованими і рукописними буквами. З  допомогою асистента вчителя, мами пише запропоновані тексти. Користуючись таблицями рукописних букв, прописами.

Встановлення відповідності між друкованими і рукописними буквами. Списування з друкованого.

188

06.04

Дис.

Прослуховував в дистанційному режимі колискові пісні, загадки, запропоновані вчителем і асистентом вчителя, Переглядав навчальний відеоматеріал на задану тему. З допомогою мами читав по складах пісні. Загадки. При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах з апострофом, та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали

Колискові пісні. Загадки

189

06.04

 

Дис.

Тренується в написанні вивчені букви, з допомогою мами в дистанційній формі за вказівкою асистента вчителя, вчителя пише слова і речення.

Удосконалення вмінь писати вивчені букви, слова і речення

190

07.04

Дис.

Переглядав навчальний відеоролик з казкою «Кривенька качечка». З допомогою мами в дистанційному режимі по складах читав запропоновану казку. При роботі з текстом, асистент вчителя  сприяє дотриманню правильної вимови звуків, складів, слів, наголосів у словах , та знаходженню смислових зв’язків між персонажем та місцем дії у творові. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали

Казки-мультфільми. «Кривенька качечка»

190

07.04

Дис.

З допомогою асистента вчителя і мами писав диктант з букв. Списував текст з фото, книги, з допомогою мами, при співпраці з асистентом вчителя.

Письмо в зошиті без друкованої основи. Списування з дошки.

191

08.04

Дис.

Прослухав казку «Ворон, куріпка і мишка». З допомогою мами в дистанційній формі читав казку по складах.  Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали

Українська народна казка «Ворон, куріпка і мишка»

192

08.04Дис.

З допомогою карток, фото, відео вчились складати слова зі складів. Записував ці слова письмовими буквами. З допомогою мами , під коректуванням асистента вчителя в дистанційній формі роботи.

Виконання творчих письмових завдань

 193

12.04

Дис.

Переглядав запропонований асистентом вчителя навчальний відеоматеріал. Слухав , прочитані мамою і асистентом вчителя уривки твору І. Франка «Фарбований Лис». Розглядав малюнки».  З допомогою мами в дистанційній формі читав казку по складах.  Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали

Літературні казки. Іван Франко – відомий український письменник.  Робота з дитячою книжкою. Казка «Фарбований Лис»

 194

12.04

Дис.

З допомогою карток, фото, відео вчились складати слова зі складів. Вчилися вимовляти слова, формуючи з них речення, вдосконалення навичок правильної артикуляції звуків в процесі  розмови, шляхом здійснення контролю за власною вимовою і контролю з боку вчителя і асистента вчителя.

 Розвиток зв'язного мовлення. Складання речень за змістом малюнків

 195

13.04

Прослухав казку «Чарівне  яєчко». З допомогою мами в дистанційній формі читав казку по складах.  Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали

Сучасні казки. «Чарівне яєчко» за А. М’ястківським

196

13.04Дис.

Розуміє різницю між твердим і м’яким звуком, але через порушення мовлення  - не вимовляє чітко звуків, Списує з друкованого тексту з допомогою мами з корекцією асистента вчителя, спираючись на візуальні картки .

Звуки «з» - твердий і м*який. Списування з друкованого тексту. Вибіркове письмо.

197

14.04

Дис.

Читав казку з допомогою асистента вчителя і мами. Вимовляє і знає букви, але не може самостійно прочитати склади і слова. Розуміє, про що саме казка, розуміє однаковість і різницю головних героїв. Намалював їжачків за власним уявленням.

За Ю. Ярмишем «Їжачки».

198

14.04

Дис.

Букви Ї, Й. – вимовляє , знає їх написання і різницю. Пише слова з даними буквами. Користується табличкою прописних букв. Корекція уваги – з допомогою асистента вчителя і мами.

 

 

Букви Ї,Й. Написання слів з даними буквами.

199

15.04

Дис.

Читав казку з допомогою асистента вчителя і мами. Вимовляє і знає букви, але не може самостійно прочитати склади і слова. Розуміє, про що саме казка, розуміє однаковість і різницю головних героїв. Намалював їжачків за власним уявленням

 

За Ю. Ярмишем «Їжачки».

200

15.04

Дис.

Списує друкований текст з допомогою мами і карток з друкованими і прописними буквами. Диктант слів писав з допомогою асистента вчителя, мами. Візуальних карток. На написання диктанту потрібно більше часу для розмірковування і знаходження необхідної букви в картці.

Списування з друкованого. Диктант слів.

201

19.04

Дис.

Читає текст з допомогою асистента вчителя і мами. Відповідав на питання. Враховуючи порушення мовлення. Розуміє текст. Розглядав малюнки.

До дня мами. За М. Пономаренко «Подарунок»

202

19.0Дис.

Списує друкований текст з допомогою мами і карток з друкованими і прописними буквами.

 

Виконання мовних завдань. Списування з друкованого.

 203

20.04

Дис.

З допомогою мами і асистента вчителя читав казку – вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова.  .  Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали

Старі казки на новий лад. «Великодні пригоди жовтої шапочки»

204

20.04

Дис.

Списує друкований текст з допомогою мами і карток з друкованими і прописними буквами. Пише диктант по букві, користуючись картками написання прописних букв.

 

Вчимося списувати вибірково. Диктант речень.

205

21.04

Дис.

 Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя і мами. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали

За Ю. Ярмишем «Джерельце»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

206

 

21.04

Дис.

Вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали

Мої навчальні досягнення. Я умію, можу

207

22.04

Дис.

Ми знаємо абетку. Розуміє необхідність читати книги. Подобаються книги, наповнені візуальними малюнками. Читає з допомогою мами.

Ми знаємо абетку. Фалькович " Абетку ти береш до рук». Н. Поклад. «Книжковий вечір».

208

23.04

Дис.

Знає букви з абетки. Вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Старається ставити правильно запитання з допомогою асистента вчителя і мами.

Абетка, звуки і букви, вчимося ставити запитання.

209

26.04

Дис.

Дитина розуміє призначення різних книг   - після вивчення теми – може орієнтуватися за обкладинкою - яка саме книга перед ним і про що та книга.

 

Робота з дитячою книжкою. Про що розповідає обкладинка.

210

26.04

Дис.

За зразком, даним асистентом вчителя чи мамою, може вимовляти фрази по складам, формуючи речення з допомогою асистента вчителя. Краще вимовляє, коли бачить написаним текст перед собою. Ігри зі словами краще сприймає в написаній або промальованій формі.

Розвиток зв’язного мовлення. Ігри зі словами.

211

27.04

Дис.

 Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя і мами. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Розуміє, що крім української мови, у світі є інші мови.

А. Лінгренд «Діти з бешкетної вулиці». Переклад зі шведської Г. Кирпи.

212

27.04

Дис.

Учень розуміє поняття «голосні звуки». Самостійно їх вимовляє. З допомогою асистента вчителя ставить наголос у словах.

Голосні звуки. Склад. Наголос.

213

28.04

Дис.

Текст, прочитаний мамою, прослухав. Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя і мами. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Вчиться на прикладі мами і асистента вчителя, вимовляти з інтонацією певні слова. Учень може передати інтонацію та емоційність, але не може самостійно вимовляти слова.

Л. Повх «Хто вміє читати». Читання з інтонуванням певних слів.

214

28.04

Дис.

Розуміє правила переносу слів із рядка в рядок. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя і мами.

Перенос слів із рядка в рядок.

215

29.04

Дис.

Текст, прочитаний мамою, прослухав. Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя і мами. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Розуміє як співвідносити речення і схему речення. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя і мами.

Історія яблука. Порівняння тексту і схеми.

216

29.04

Дис.

Розуміє, що приголосні звуки «не тягнуться» при вимові, відрізняє їх від голосних. Вимовляє приголосні , дивлячись на абетку, деякі звуки самостійно не вимовляє, тільки з допомогою асистента вчителя і мами. Не розрізняє у вимові звуки «с», «з», «ц»; «ш» і «щ». Не вимовляє звуки «л», «р».

Приголосні звуки.

217

05.05

Джулія Дональдсон. Равлик і кит. Переклад з  англійської О. Лущевської.

Текст, прочитаний вчителем, прослухав. Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Розуміє як співвідносити речення і схему речення. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя.

Джулія Дональдсон. Равлик і кит. Переклад з  англійської О. Лущевської

218

05.05

Знає букву «ь». Розуміє її призначення. Може поділити слово на склади з певною допомогою асистента вчителя і зробити переніс слова з «ь».  – з допомогою вчителя і асистента вчителя.

Буква «ь». Перенос слів з «ь»

219

06.05

Роман Скиба «Мишка-книголюбка». Таксовіршик. Багатозначні слова.  Текст, прочитаний вчителем, прослухав. Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Розуміє як співвідносити речення і схему речення. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя.

Роман Скиба «Мишка-книголюбка». Таксовіршик. Багатозначні слова.

220

06.05

Знає букви  я, ю,є, ї., вміє їх читати і вимовляти. З допомогою асистента вчителя робить звуко-буквенний аналіз слів з цими буквами.

Букви я, ю,є, ї.

221

11.05

Розуміє – що є різні дитячі книжки, є різні тексти . З допомогою асистента вчителя розпізнавав тексти.

Робота з дитячою книжкою. Такі різні тексти.

222

11.05

Розуміє значення апострофу. 

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали.

Розвиток зв'язного мовлення. Розігрування в парах розмови Вовка і Червоної шапочки. Апостроф.

223

12.05

Вивчав поняття «факт і думка». Вправи виконував з допомогою асистента вчителя.

Факт і думка.

224

 

12.05

З допомогою асистента вчителя розбирали можливості передачі інформації. Учень, враховуючи порушення мовлення, старається відповідати на запитання повними реченнями. – з допомогою вчителя і асистента вчителя.

Як можна передати інформацію. Відповідаємо на запитання повними реченнями.

225

13.05

За Зіркою Мензатюх «Парасолька».  Текст, прочитаний вчителем, прослухав. Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Розуміє як співвідносити речення і схему речення. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя.

За Зіркою Мензатюх «Парасолька».

226

13.05

Розуміє, що до живих істот вживається питання «Хто», до предметів – «що?» Завдання виконує з допомогою асистента вчителя.

Слова, які відповідають на питання «хто? Що?»

227

17.05

Текст, прочитаний вчителем, прослухав. Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Розуміє як співвідносити речення і схему речення. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя. Ознайомився з новими словами і новими поняттями – крамниця, крамарка.

За Госіні Сампе «На базар із татом»

228

17.05

Учень вчив слова ввічливості. Завдання виконував з допомогою асистента вчителя.

Слова ввічливості.

229

18.05

Текст, прочитаний вчителем, прослухав. Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Розуміє як співвідносити речення і схему речення. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя. Ознайомився з новими словами і новими поняттями. Розуміє, що таке пластик, його корисні і негативні якості. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя.

Пластик: плюси і мінуси.

230

18.05

Розуміє, що є такі слова, котрі відповідають на питання (Який? Яка? Яке?). З допомогою асистента вчителя підбирав до слів-іменників необхідні слова за темою . Письмові завдання виконував з допомогою асистента вчителя, письмових карток.

Слова, що відповідають на питання (Який? Яка? Яке?)

231

19.05

Уважно розглядав малюнки в «ПІслябукварику» - як створюється лялька – всі процеси виробництва обговорювалися. Вивчив назви нових професій. Виконував письмові завдання з допомогою асистента вчителя.

Як народжується лялька.

232

19.05

Розуміє, що є такі слова, котрі відповідають на питання ( що робити ? що роблять?). З допомогою асистента вчителя підбирав до слів-іменників необхідні слова за темою . Письмові завдання виконував з допомогою асистента вчителя, письмових карток.  Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали.

Слова, які відповідають на питання ( що робити ? що роблять?)

233

20.05

Текст, прочитаний вчителем, прослухав. Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Розуміє як співвідносити речення і схему речення. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя. Ознайомився з новими словами і новими поняттями

Грицько Бойко «Загубила голку Ніна»; Шел Сільверстейн «Кумедна Розі»

234

20.05

Знаходив в тексті самостійно слова-помічники. Розуміє їх роль в реченні.  Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали.

Слова-помічники.

235

24.05

Текст, прочитаний вчителем, прослухав. Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Розуміє як співвідносити речення і схему речення. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя. Ознайомився з новими словами і новими поняттями. Розглядав на малюнку історію створення колеса, етапи. При виконанні завдань, знаходив в тексті з певною допомогою асистента вчителя, необхідні речення-підказки.

 Без коліс, як без води – ні туди і не сюди.

236

24.05

Учень ознайомився з поняттям слів, протилежних за значенням.  Асистент вчителя сприяє розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали.  Завдання виконує з допомогою асистента вчителя

Слова, протилежні за значенням.

237

24.05

Дис.

 Учень захворів. Текст, прочитаний асистентом вчителя, прослухав. Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя і мами. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Розуміє як співвідносити речення і схему речення. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя і мами. Ознайомився з новими словами і новими поняттями. Уважно розглядав малюнки.

Юліан Тувім. Паротяг.

238

25.05

Учень хворіє. Виконував роботу вдома з мамою. Ознайомився з поняттям слів, близьких за значенням.

Слова, близькі за значенням.

239

26.05

Текст, прочитаний вчителем, прослухав. Текст розуміє, з задоволенням розглядає подані малюнки. Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Розуміє як співвідносити речення і схему речення. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя. Ознайомився з новими словами і новими поняттями. Розглядав на малюнку історію створення колеса, етапи. При виконанні завдань, знаходив в тексті з певною допомогою асистента вчителя, необхідні речення-підказки.

За Анною Бланшар. Томас Едісон. Робота з дитячою книжкою.

 240

26.05

Учень розуміє, що є слова. Які пишуться з великої букви : прізвища, імена, по-батькові, особисті назви міст, річок, країн і т. д. вчився з асистентом вчителя правильно вимовляти нові слова. Завдання виконував з допомогою асистента вчителя.

Слова, які пишуться з великої букви. Розвиток зв’язного мовлення.

241

27.05

Текст, прочитаний вчителем, прослухав. Текст розуміє, з задоволенням розглядає подані малюнки. Читає твір по буквам з допомогою асистента вчителя. вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали. Розуміє як співвідносити речення і схему речення. Завдання виконує з допомогою асистента вчителя. Ознайомився з новими словами і новими поняттями. При виконанні завдань, знаходив в тексті з певною допомогою асистента вчителя, необхідні речення-підказки.

За Семом Макбратні. «Знаєш, як я тебе люблю»

242

27.05

З допомогою асистента вчителя складає речення. Описує предмет з допомогою жестів,вигуків, карток. Вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали.

Складаємо речення, описуємо.

243

 

 

 

 

 

 

 

 

31.05

 

 

 

 

 

 

 

 

Читання тексту з а запитом вчителя. Вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріали.

Читання тексту з а запитом вчителя.

 

 

 

 

 

 

 

244

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.05

 

 

 

 

 

 

З допомогою асистента вчителя складає речення. Описує предмет з допомогою жестів,вигуків, карток. Вимовляє більшість звуків правильно, знає букви, але має труднощі в вимові складу і цілого слова. Асистент вчителя сприяє

розвитку розуміння учнем текстів шляхом пояснення та уточнення значення незрозумілих слів, з опорою на ілюстрації та візуальні матеріалів.

 

 

Складаймо речення. Розповідаймо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Навчання грамоти, Інші матеріали
Інкл
Додано
13 березня
Переглядів
26
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку